-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėta: motociklininkas Arūnas Gelažninkas Dakarui ruošiasi su Šri Lankos kariais

Prieš svarbiausią metų startą motociklininkas Arūnas Gelažninkas ir #ZigmasDakarteam susikrovė lagaminus ir išvyko treniruotis į Aziją, Šri lanką, rašoma pranešime.
Arūnas Gelažninkas Dakarui ruošiasi su Šri Lankos armija
Arūnas Gelažninkas Dakarui ruošiasi su Šri Lankos armija / Zigmas Dakar Team nuotr.

Galbūt tai atrodo nelabai susiję su Dakaro raliu, bet Arūnas Gelažninkas teigia, kad treniruotis nuolat ir keičiant sąlygas yra be galo svarbu.

Sportininkas juokauja:

„Žmonės, kurie klausė, kur vyksiu treniruotis, liko lengvai šokiruoti. Išgirdę, kad vykstu į Šri Lanką, pakartodavo klausimą: KUR???“.

Šri Lanka beveik tokio pat dydžio kaip Lietuva, klimatas nuolat karštas, 90 proc. šalyje esančių treniruočių trasų priklauso Šri Lankos kariuomenei, tad civiliai galimybės treniruotis beveik neturi.

Sportininkai privalo gauti leidimą iš valstybės, taigi visos treniruotės vyksta varžybų metu. Arūnas dar vasarą sulaukė kvietimo atvykti į Šri Lanką treniruoti tiek sportininkų, tiek kariuomenės.

„Kai tik sulaukiau klausimo, ar galėčiau atvykti, nė kiek nesudvejojau, iškart sutikau treniruoti kariuomenę ir civilius. O kodėl ne?“, – šypsosi Arūnas Gelažninkas iš #ZigmasDakarteam.

Lenktynininkas džiaugiasi, kad vienu šūviu nušaus du zuikius:

„Man be galo svarbu nuolatos palaikytį profesionalią fizinę formą. Nes motociklu įveikti Dakarą nėra fiziškai tas pats, kas ralį įveikti automobiliu ar kitomis priemonėmis. Privalau būti pasiruošęs viskam. Galbūt čia nėra įspūdingų smėlio kopų, tačiau nepamirškime, kad Dakaro ralyje Saudo Arabijoje laukia daugybė skirtingo grunto.“

Kai tik komanda pradėjo derybas su Šri Lankos motociklų sporto federacijos prezidentu Chamikara, iškart suprato, kad ši šalis yra pakvaišusi dėl motosporto!

„Mano tikslas – ne tik populiarinti motociklų sportą Lietuvoje, aš noriu, kad kuo daugiau žmonių pasaulyje pamiltų šį sportą ir suprastų, kiek jėgų tai kainuoja ir kiek laisvės, adrenalino bei stiprybės atneša“, – pasakoja „Zigmas Dakar team“ motociklininkas.

Lenktynininko laukia daugybė intensyvių treniruočių, jis ves užsiėmimusŠri Lankos sportininkams ir kariuomenei – daugiau nei 50-čiai žmonių. Treniruotes tęs grįžęs atgal į Lietuvą prieš pat Kalėdas – tobulinsis pas trenerį Mindaugą Pocių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius