-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 03 /13:27

Antrasis greičio ruožas: A.Gelažninkas vėl pirmas savo klasėje, L.Kancius – ketvirtas

Saudo Arabijoje pirmadienį vyko lenktynės antrajame 2022 metų Dakaro ralio greičio ruože. Nors šiandien turėjo būti pirmojo maratoninio etapo diena, dėl gausaus lietaus patvino dalyviams skirtas bivakas, tad organizatoriams teko keisti planus. Šiame ruože sėkmingai finišavo motociklininkas Arūnas Gelažninkas bei keturratininkas Laisvydas Kancius.
Laisvydas Kancius
Laisvydas Kancius / Egidijaus Babelio nuotr.

Sekmadienį organizatoriai nusprendė, kad pirmadienį bus įprasta diena, o dalyviai, vietoj nakties be mechanikų pagalbos, galės grįžti pas savo komandas.

Dalyvių laukė 338 kilometrų greičio ruožas, kurį vėl sudarė daugiausia smėlis. Organizatorių pranešime sakoma, kad turėtų būti vis daugiau kopų.

Sekmadienį pirmas vietas savo klasėse iškovoję Arūnas Gelažninkas bei Laisvydas Kancius startavo šiek tiek po septintos ryto Lietuvos laiku.

Pirmame kelio taške, startavęs pirmas, L.Kancius fiksuoja septintą laiką ir nuo lyderio atsilieka tris minutes. Tolesniuose taškuose Laisvydas savo pozicijas gerina – antrajame jis dar buvo aštuntas, bet trečiajame jau šeštas.

Ketvirtame, penktame ir šeštame taškuose Laisvydas ketvirtas.

Priminsime, kad L.Kancius laimėjo pirmąjį greičio ruožą.

VIDEO: Pergalingai finišavęs Laisvydas Kancius: „Žiauriai geras greičio ruožas“

A.Gelažninkas užtikrintai važiuoja „Original by Motul“ klasės įskaitos viršuje, o bendroje motociklų įskaitoje pirmame taške buvo 31, antrame pakilo į 30 poziciją. Trečiajame taške jis užfiksuotas 30-as, o ketvirtajame – preliminariai 26-as.

Toliau Arūnas taip pat demonstruoja puikų tempą – šeštajame taške jis jau 25-as. Iki pabaigos likus tik vienai atkarpai, A.Gelažninkas 26-oje vietoje.

Po finišo Arūnas sakė, kad greičio ruožas buvo sudėtingas, turėjo daug kopų, tad grįžo pavargęs: „paskutinė atkarpa buvo tikrai varginanti, bet viskas neblogai, nekritau. Padarėm navigacinę klaidą su kolega, porą minučių praradau, bet manau visai neblogai.“

VIDEO: A.Gelažninkas finiše: „Paskutinė atkarpa buvo varginanti, bet kristi nekritau“

Sportininkas džiaugėsi, kad aplenkė ir savo tiesioginį varžovą.

Motociklininkas Arūnas Gelažninkas po antrojo greičio ruožo išlaikė pirmąją poziciją „Original by Motul“ klasėje, išsikovojo dar papildomai 5 min. 37 sek. pranašumą „Šiandienos važiavime buvo daug kopų“ – dalinasi įspūdžiais Arūnas iškart po finišo. „Paskutinė atkarpa buvo tikrai labai sudėtinga. Su kolega padarėme vieną navigacinę klaidą, dėl kurios praradau keletą minučių, bet rezultatus vertinu tikrai neblogai.“

Bendroje įskaitoje sportininkas šiuo metu yra 29-oje vietoje. Trasa kiekvieno greičio ruožo metu skiriasi, šįkart jos sudėtis buvo tokia: 63% smėlio, 10% dirvožemio, 0% asfalto, 0% akmenų, 27% kopų, 0% druskingo ruožo. Pasak lentynininko trasa buvo gana sudėtinga.

Šiandien turėjęs vykti maratonas neįvyko, dėl ypač smarkių liūčių. Lenktyninkai tęsė toliau numatytas lenktynes ir keliavo tiesiai į kitą trasą. Dėl ypač smarkių liūčių, viena iš stovyklavyčių tiesiog skendo, o Dakar clasic kategorijos dalyviams ši diena buvo išvis atšaukta.

Važiavimas iki starto bei grįžimas po finišo sudarė 453 km, o pats greičio ruožas buvo 338 km. Iš viso lenktynininkai šiandien nuvažiavo net 791 km kelio.

Motociklų klasėje antrąjį greičio ruožą laimėjo ispanas J.Barreda Bortas.

Sekmadienį vykusiame pirmajame greičio ruože A.Gelažninkas buvo greičiausias savo – „vienišių“ – klasėje.

VIDEO: Arūnas Gelažninkas: „Savo konkurentą aplenkiau“

Laisvydas Kancius, palaikęs greitą tempa visame greičio ruože, finišavo ketvirtoje pozicijoje tarp keturračių. Šią poziciją jis išlaikė jau nuo greičio ruožo vidurio.

Po finišo sportininkas sakė, kad diena buvo sunki: "Buvo visko: vandens, daug kopų, akmenų – visko turėjom."

Laisyvdas sakė, kad ryte važiavo pakankamai ramiai, o po šimto kilometrų, kai jį pasivijo kiti keturratininkai, kartu su jais pravažiavo ir likusią trasą. Rezultatu vyras taip pat patenkintas.

VIDEO: L.Kancius po finišo: „Važiavau gana ramiai“

Pagal preliminarius rezultatus po šiandienos greičio ruožo Laisvydas turėtų likti pirmoje vietoje keturračių įskaitoje.

Visas naujienas apie Dakaro ralį rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius