Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suomijos čempionato lyderis Eerik Pietarinen prisijungs prie R5 klasės „Shell Helix Rally Estonia“ varžybose

Liepos 13–15 d. vyksiančiame didžiausiame automobilių sporto renginyje Baltijos šalyse – „Shell Helix Rally Estonia“ – startuos dar vienas stiprus ir perspektyvus Suomijos lenktynininkas. Eerik Pietarinen ir Juhana Raitanen dominavo Suomijos čempionate ir po penktojo raundo tapo lyderiais SM1 klasėje. Kaip ir Aron Domzala iš Lenkijos, jie taip pat vairuos „Skoda Fabia R5“ automobilį, kurį paruošė buvusio WRC lenktynininko Toni Gardemeister komanda „TGS Worldwide“.
Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen / Projekto partnerio nuotr.

Pietarinen ir Raitanen yra 2017 m. Suomijos čempionai SM2 klasėje. Jie vieni iš pagrindinių R5 klasės favoritų „Shell Helix Rally Estonia“. Dalyvavimas tokiame greitame ralyje jiems labai naudingas, kadangi šių metų Suomijoje vyksiančiose ralio varžybose jie debiutuos su R5 automobiliu.

Eerik Pietarinen: „Estijoje vyksiančios ralio varžybos yra labai svarbus renginys, kadangi tai labai greitas ralis. Jo metu pasiruošime Suomijos ralio varžyboms ir esu įsitikinęs, kad Estijoje pasieksime puikų tempą. Taip pat matome labai stiprią konkurenciją, daugybę puikių lenktynininkų su R5 automobiliais, ir džiaugiamės galėdami varžytis su geriausiais WRC automobiliais. Mūsų tikslas – užimti aukštą vietą R5 klasėje“.

Projekto partnerio nuotr./Eerik Pietarinen
Projekto partnerio nuotr./Eerik Pietarinen

Urmo Aava: „Eerik and Juhana iš tiesų sukurs daugiau konkurencijos R5 klasėje. Gera matyti juos besivaržančius su Jari Huttunen ir Antti Linnaketo iš „Hyundai Motorsport“. Be to, šioje klasėje varžysis ir kiti greiti lenktynininkai, kurie atvyks iš Baltijos šalių ir Lenkijos.“

„Shell Helix Rally Estonia“ dalyvių sąrašo viršuje yra trys WRC serijos komandos: Ott Tänak-Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC), Hayden Paddon-Seb Marshall (Hyundai i20 Coupe WRC) ir Craig Breen-Scott Martin (Citroen C3 WRC).

Oficiali atidarymo ir apdovanojimų ceremonija vyks Tartu – antrajame pagal dydį Estijos mieste. Tartu – tai „Shell Helix Rally Estonia“ pramogų centras, o pagrindinis oficialaus koncerto atlikėjas – Rusijos superžvaigždė Nyusha.

Otepės miestas, kuri žinomas kaip žiemos kurortas, siūlo puikias galimybes techniniam ralio centrui. Paslaugų parkas ir būstinė yra įsikūrusios Otepėje, Tehvandi sporto centre. Be Tartu, Elva mieste bus surengtos specialiojo greičio ruožo (Super Special) varžybos, o pietų Estijoje esantys žvyro ruožai laikomi pačiais geriausiais šalyje.

Bilietai į „Shell Helix Rally Estonia“ ralio varžybas parduodami internetinėje parduotuvė www.rallyestonia.com ir „Circle K“ degalinėse visoje Estijoje.

Liepos 13–15 d. vyksiančios „Shell Helix Rally Estonia“ varžybos – tai Estijos ir Latvijos ralio čempionatų ir „FIA European Rally Trophy“ etapas.

Daugiau informacijos rasite svetainėje. Daugiau būdų praleisti atostogas Estijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius