-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TOP3 įspūdingiausi „Dakaro 2020“ skrydžiai nuo kopų: F.Alonso kūlverstukas ir geltona „Hilux“ raketa

Dakaro ralis Saudo Arabijoje buvo įspūdingas ir labai specifinis. Nors dominavo daugybė akmeningų greičio ruožų, kuriuose reikėjo važiuoti „gazas dugnas“ režimu, organizatoriai nepašykštėjo ir kopų. Krentančių kopų, kurios labai klastingos.

Visos naujienos apie Dakarą 2020.

Rezultatai – įspūdingi. O kartais ir labai liūdni.

1. Geltono „Hilux“ Nr. 360 skrydis

Pavyzdžiui, ekipažas iš Kipro (Romanas Starikovičius ir Bertas Heskesas), lenktyniavę senutėle „Hilux OTB“ (tokių Dakare jau liko nedaug), neįvertinę krentančios kopos, neprisistabdė ir šoko nuo jos lyg nuo paprasto tramplino. Tai buvo, ko gero, pats įspūdingiausias šuolis.

Stebuklingai nusileidę ant visų keturių ratų, vyrukai iš pradžių bandė važiuoti toliau. Bet „į kišenes subyrėję stuburai“ (Vaidoto Žalos frazė) privertė iškart sustoti. Medikopteris nugabeno į ligoninę, ralis buvo baigtas.

2. Fernando Alonso kūlverstukas

Superžvaigždė, F1 čempionas Fernando Alonso Dakaro raliui intensyviai ruošėsi pusmetį. Ir tikrai puikiai pasiruošė, padedamas patyrusių „Toyota Gazoo Racing“ komandos draugų.

Tačiau incidentų neišvengė. Prieš uždarą bivaką Fernando vertėsi ir pametė lempas bei priekinį stiklą. Laimei, nenukentėjo. Tiesa, nors tai buvo maratoninis ruožas, bivake automobilį remontavo visai ne F.Alonso, o atvykęs T4 sunkvežimis.

3. KAMAZ šuoliai

Dakaro sunkvežimiai sveria 8 t ir daugiau. Atrodytų, kaip toks monstras galėtų pakilti nuo žemės, atsiplėšęs visais ratais. KAMAZ ir ne tik ši komanda ne kartą įrodė, kad Žemės trauką įveikti nesunku. Žinoma, pilotų stuburai nuo tokių šuoliukų labai kenčia. Šiame vaizdelyje – šių metų nugalėtojas Andrejus Karginovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius