-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 09 /2019 04 10

Virtualių lenktynių čempionato „Dream 2 Drive“ organizatoriai: apie naujoves ir naujus iššūkius

Trečiadienį 15min studijoje viešėję virtualių lenktynių čempionato „Dream 2 Drive“ organizatoriai pristatė naujoves. Studijoje svečiavosi Tauras Tunyla – Dream 2 Drive čempionato pradininkas, Martynas Sidunovas – pirmojo „Dream 2 Drive“ čempionato nugalėtojas ir Domantas Ladauskas – 2018 metų „Dream 2 Drive“ čempionas.
Domantas Ladauskas, Tauras Tunyla, Martynas Sidunovas
15min studijoje – virtualių lenktynių čempionato „Dream 2 Drive“ organizatoriai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
VIDEO: 15min studijoje – virtualių lenktynių čempionato „Dream 2 Drive“ organizatoriai

Šių metų „Dream 2 Drive“ čempionate tikrai bus naujovių. Tai – nauja atrankos platforma ir specialus fizinės būklės patikrinimas – vien greičio nepakaks. Be to, virtualus čempionatas plėsis ir į kitas Baltijos šalis.

Pernai čempionate užsiregistravo 2 tūkstančiai automobilių sporto mėgėjų: nuo naujokų iki „e-sporto“ entuziastų. Tuo tarpu įspūdingą finalą internete stebėjo kelios dešimtys tūkstančių žmonių. Šiais metais čempionato atranka bus dar lengviau prieinama daugeliui.

„Trečiasis „Dream 2 Drive“ čempionatas bus atviriausias iš visų. Šiemet jame galės dalyvauti visų Baltijos šalių lenktynių mėgėjai. Tikimės didžiausio dalyvių susidomėjimo, tačiau kelias čempiono titulo link bus sudėtingiausias. Lenktynininkai turės sužibėti ne tik virtualiose trasose, tačiau būti lenktynėms pasiruošę fiziškai ir psichologiškai. Juk renkame žmones, kurie greitai savo šalį atstovaus sunkiausiose Europos lenktynėse“, – apie pokyčius pasakoja „Dream 2 Drive“ čempionato organizatorius Tauras Tunyla.

Nauja atrankos platforma

Viena didžiausių šio „Dream 2 Drive“ sezono naujienų – nauja simuliatorių lenktynių platforma „World Sim Series“. Ji leis žmonėms atrankoje dalyvauti iš savo namų. Taip atsiranda galimybė čempionate dalyvauti žmonėms, kurie simuliatorius turi savo namuose. Visi kiti atrankoje galės dalyvauti Vilniaus, Kauno ar Klaipėdos „Simuliatorių akademijose“. Platforma leido panaikint atstumų kliūtis, taigi šiemet „Dream 2 Drive“ čempionate galės važiuoti ir Latvijos bei Estijos gyventojai.

Atrankoje šiemet dalyvauti bus dar lengviau, tačiau to negali pasakyti apie patekimą tarp 16 greičiausiųjų. Pernai „Dream 2 Drive“ atrankoje buvo fiksuojamas vienas greičiausias dalyvio rato įveikimo laikas. Dabar lenktynininkai turės demonstruoti pastovumą ir ištvermę. Atrankos rezultato laikas bus fiksuojamas, kai be klaidų bus įveikiami trys ratai. Tuomet sistema nustatys trijų greičiausių iš eilės įveiktų ratų vidurkį. Šių metų atranka vyks lazeriu nuskaitytoje Rygos Bikerniekų trasoje.

Atranka prasidėjo balandžio 10 dieną, o savo 4 bandymus dalyviai galės išnaudoti iki gegužės 18 dienos. Daugiau čempionato informacijos ir registracija: www.dream2drive.lt

Vien greičio neužteks

Kaip ir praėjusiais metais į kitą etapą pateks 16 greičiausių simuliatorių lenktynininkų. Tačiau šiemet „Dream 2 Drive“ čempionatas turės naujovę, kurios iki šiol neturėjo nei vienas panašus renginys visame pasaulyje. Gegužės 25-26 dienomis greičiausiųjų šešioliktukas turės atlikti specialius fizinio pasirengimo ir psichologinius testus. Po savaitės birželio 1-2 dienomis jie pirmąkart virtualioje trasoje susitiks akis į akį. Dėl svarbių taškų jie važiuos kontaktinėse lenktynėse.

„Važiuoti greitai nėra sunku, kai aplinkybės yra idealios. Tačiau lenktynininko karjeroje ir visame automobilių sporte tokių akimirkų labai mažai. Geriausi pasaulyje vairuotojai puikiai dorojasi su stresu, o savo psichologinę įtampą sugeba palikti už trasos ribų. Taip pat didžiulėms apkrovoms turi būti pasiruošęs ir kūnas. Todėl fizinis jo pasirengimas leidžia susitelkti į svarbiausią tikslą - važiuoti greitai, tiksliai ir tai daryti ratas po rato. Todėl prieš patekdami į greičiausiųjų aštuntuką „Dream 2 Drive“ dalyviai turės įrodyti, kad jie turi tai, kuo pasižymi geriausi pasaulyje lenktynininkai“, – apie papildomą svarbų laiptelį svajonės link, kalba T. Tunyla.

Kol kas abiejų praėjusių čempionatų nugalėtojai Martynas Sidunovas ir Domantas Ladauskas įrodė, kad nuo pat pirmųjų tikrų lenktynių jie puikiai savo sugebėjimus iš simuliatorių perkelia į trasą. Tačiau čia reikia dorotis su didesniu triukšmu, išcentrinėmis jėgomis, greičio pojūčiu ir rizika. Todėl po psichologinių ir fizinio pasirengimo testų TOP 16 dalyviai galės trumpam „pasimatuoti“ savo svajonę – lenktyninį „Dream 2 Drive“ komandos „VW Scirocco GT24“. Specialiai paruoštojen trasoje dalyviai turės įrodyti, kad važiuoti greitai ir tiksliai sugeba ne tik lenktynių simuliatoriuje.

Suskaičiavus visus lenktynių ir testų rezultatus į finalą pateks 8 greičiausi ir labiausiai tikroms lenktynėms pasiruošę dalyviai.

Čempionato finalas

Didysis finalas vyks birželio 8-9 dienomis. Jį sudarys trys lenktynės atsitiktine tvarka parinktose trasose. Automobiliai kiekvienose lentynėse taip pat bus kiti, todėl didžiausią privalumą turės tie lenktynininkai, kurie nevažiuoja komforto zonoje ir greitai gali prisitaikyti prie pasikeitusių sąlygų.

Daugiausiai taškų surinkęs lenktynininkas oficialiai taps naujuoju Lietuvos virtualių žiedinių lenktynių „Dream 2 Drive” čempionu. Kartu su prizu jis gaus lenktynininko licenciją, visą lenktynėms reikalingą aprangą, asmenines automobilių sporto trenerio Jono Dereškevičiaus pamokas ir vietą profesionalioje lenktynių komandoje „Tauras Racing“. Kartu su ja ir greitu „Volkswagen Scirocco GT24“ automobiliu naujasis virtualių lenktynių čempionas dalyvaus svarbiausiose šių metų Baltijos šalių lenktynėse.

Iš svajonės – į trasą

Praėjusių metų metų „Dream 2 Drive“ čempionas Domantas Ladauskas savo pirmąjį tikrų lenktynių sezoną užbaigė tikrai geru rezultatu. Paskutinėse „Fast Lap“ žiedinių lenktynių čempionato lenktynėse galingiausioje klasėje jis finišavo penktas. Kuklusis čempionas atvirauja, kad „Dream 2 Drive“ gerokai pakoregavo ne ne tik jo vasaros planus, bet ir daugiau.

„Iš svajonės – į trasą. Pats turbūt geriau neapibūdinčiau savo praėjusių metų vasaros. Laikas nuo atrankos pradžios iki paskutinių metų lenktynių Estijoje, atrodo, praskriejo akimirksniu. Bet kai sustoju ir pagalvoju, kiek daug per tą laiką pasikeitė – stebiuosi pats. Dabar ne tik esu „Tauras Racing“ komandos lenktynininkas, bet mane supa nauji draugai, kurie dega ta pačia aistra automobilių lenktynėms“, – prisimena praėjusių metų „Dream 2 Drive“ čempionas. Jis ir šį sezoną padės komandai rinkti taškus Baltijos šalių ištvermės lenktynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius