Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidotas Žala: „Vakar mes paragavom tikro Dakaro“

2016-ųjų sausio 7-oji Vaidotui Žalai greičiausiai taps diena, kurią jis prisimins baigęs sportinę karjerą. „Paragavom tikro Dakaro“, – prieš išvažiuodamas į šeštą Dakaro greičio ruožą penktadienį, sakė lenktynininkas. Ketvirtadienis tapo įsimintina diena sunkiausių lenktynių pasaulyje naujokui.

Ketvirtadienis V.Žalos ir Sauliaus Jurgelėno ekipažui prasidėjo neplanuotai. Į greičio ruožą pajudėję su nepilnai funkcionuojančiu pusašiu ir turbina, nes po trečiadienio etapo lenktynininkai praktiškai negalėjo remontuoti automobilio, jie susidūrė su naujomis problemomis.

„SEAT Leon Dakar“ sustojo viduryje kelio, pravažiavus per didelę balą. V.Žala prisiminė galvojęs, kad Dakaras jiems jau baigėsi ir automobilio variklis sugadintas hidrosmūgio, kai į motorą patenka vanduo. Po kelių valandų tikrinimų ir spėliojimų, lenktynininkai atrado automobilio užgesimo priežastį – degalų siurblį. Sutvarkę šią problemą, jie pajudėjo finišo link ir sugebėjo jį pasiekti jau sutemus, greičio ruože, kuriam įveikti užtektų 4 valandų, užtrukę net 11-a.

„Jeigu pradžioje sportavom, tai dabar lieka kova už išlikimą. Tikimės, kad menkos problemos mums nebemaišys ir roposim į priekį. Atkaklumo dabar vis daugiau ir daugiau reikia“, – kalbėjo prieš išvykdamas į šeštąjį greičio ruožą V.Žala.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius