-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artėja žvarbiausia vasario naktis: kokius namų darbus būtina atlikti vairuotojams?

Lietuvą vėl užplūdo šalto oro banga, atsiritusi iš Skandinavijos. Naktis iš antradienio į trečiadienį bus pati žvarbiausia šį mėnesį, sako sinoptikai. Šalčiai sudaro nepatogumų visiems, o ypač vairuotojams. Ką reikėtų padaryti jau iš vakaro, kad kitos dienos rytą kelionė į darbą ar į mokslus neapkarstų?
Šalčio raštai Vilniaus gatvėse
Šalčio raštai Vilniaus gatvėse / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmiausia reikėtų pasirūpinti, kad galėtumėte lengvai įlipti į automobilį. Durų gumos neprišals, jeigu iš vakaro jas patepsite specialiu tepalu (dažniausiai tai silikonas). Jie būna įvairių pavidalų – kai kurie tepami kaip dezodorantas, kiti purškiami.

Visi jie veikia vienodai – neleidžia durų gumoms užšalti. Tokios priemonės kainuoja porą eurų, o vieną kartą suteptos durys neturėtų užšalti ir kitą parą.

Nepamirškite dar vieno dalyko – be reikalo neatidarinėkite kitų durų. Jos gali prišalti ir iš vidaus, tokiu atveju, dėl užšalusio durų mechanizmo gali ir nebepavykti jų uždaryti. Tad stenkitės atsispirti pagundai atidaryti kitas, ne vairuotojo, duris.

Jeigu stovėjimo stabdis yra tvarkingas, užšalimo baimintis nereikėtų. Visgi, jei nors viena šios sistemos guminė detalė susidėvėjusi, nesandari, gali būti, kad iš vakaro užtraukę stovėjimo stabdį, ryte nepajudėsite iš vietos.

Jei jau taip atsitiko, apie galimus priešnuodžius galite perskaityti paspaudę čia.

Nepamirškite pasirūpinti žieminiu langų plovimo skysčiu. Kartais išpurkšti skystį gali nepavykti ir esant nedidelei temperatūrai. Pats skystis gal ir nebus užšalęs, tačiau išpurkšti skystį trukdys suledėjusi drėgmė, susikaupusi ant purkštukų. Tokiu atveju gali pagelbėti ledo tirpiklis.

Pasirūpinkite, kad automobilyje nebūtų drėgmės. Jeigu jūsų automobilio stiklai rasoja, ryte jie neabejotinai bus apšalę. To išvengti galima nesunkiai – palikite automobilyje, ant grindų, kačių kraiko ar druskos, supiltos į kojinę. Jie efektyviai sugers drėgmę automobilyje.

Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Akumuliatoriaus testas
Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Akumuliatoriaus testas

Ir nepamirškite akumuliatoriaus. Jei jis jau nebe pirmos jaunystės, parsineškite į garažą ar namo ir pakraukite. Arba bent jau leiskite jam šiltai pernakvoti.

Tuomet ryte nereikės prašyti kaimynų pagalbos užvedant variklį.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pasiruoškite artėjančiam speigui. Kaip panaikinti drėgmę automobilio salone?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius