Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Birželį vyks motociklininkų ir neregių žygis per Lietuvą „Mane veža“

Koks yra motociklo pojūtis? Vėjas, metalas, motoras? O jausmas? Laisvė, greitis, svajonė, iššūkis? Atsakymų galėtų būti daugybė. Tačiau koks yra pojūtis, jeigu nematai arba sunkiai matai? Motociklininkų ir neregių žygis per Lietuvą yra bendrystės gestas. Poreikis susipažinti su neregiais bei sužinoti, koks jiems yra motociklas. Ir noras tiesiog važiuoti kartu!
Motociklų žygis
Motociklų žygis / Vytauto Dranginio nuotr.

Aldona Juozaitytė-Pieva, Lietuvos motociklininkų bendruomenėje žinoma ir kaip Motociklininke.lt autorė, kartu su Lietuvos Aklųjų ir Silpnaregių Sąjunga (LASS) birželio 10-ąją skelbia „Mane veža!“ diena. Visoje Lietuvoje, nesvarbu iš kokio miesto ar kaimelio, nesvarbu kokiu metu, neregiai, silpnaregiai ir motociklininkai turės progą susitikti, susipažinti ir pasivažinėti kartu. Kilometrų skaičius, kelių ir keliukų posūkiai, laikas – visa tai tarpusavyje derins motociklininkai ir jų keleiviai. Akcijos dalyvių nuotraukas, įspūdžius ir istorijas, pažymėtas #ManeVeža2017 galėsime pamatyti socialiniuose tinkluose.

Ramunė Balčikonienė, Lietuvos Aklųjų ir Silpnaregių Sąjungos pirmininko pirmoji pavaduotoja sako: „Nereikia galvoti, kad neregiai ar prastai matantys žmonės gyvena nuolat savęs gailėdami – taip tikrai nėra. Mes atrandame daugybę būdų džiaugtis gyvenimu – ir jie iš esmės tokie patys, kaip ir kitų žmonių: draugai, gamta, vakarėliai, sportas, kelionės, socialiniai tinklai, šeima… Deja, viena gyvenimo sritis mums tikrai neprieinama: tai galimybė vairuoti. Todėl labai džiaugiamės Aldonos iniciatyva, kad motociklininkai visoje Lietuvoje pavėžėtų neregius ar silpnaregius – tai tikras nuotykis! Dalis mūsų žmonių važiuos motociklu pirmą kartą gyvenime. Beje, šia akcija džiaugiasi ne tik jaunimas!”

Sunkiai matanti Milda, tik išgirdusi informaciją apie šią akciją, suskubo kreiptis: „Labai noriu kelionės motociklu. Jaunystės prisiminimas... Man jau 54-eri ir maniau, kad nebepavyks atsisėsti ant motociklo... Ir štai viltis! Turiu sunkią regėjimo negalią, esu reginti. Skubu rašyti, kad patekčiau tarp laimingųjų. Anketos dar neužpildžiau, nes reikalinga pagalba, bet ją būtinai atsiųsiu vėliau. Ačiū už viltį“.

Registruotis akcijoje „Mane veža!“ galite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius