-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 28 /17:19

Kauniečių eismo košmaras: tvarkomoje centrinėje gatvėje – didžiulės spūstys

Antradienį strigo transporto priemonių eismas vienoje centrinių Kauno miesto arterijų. K.Donelaičio g. nusidriekė spūstys, sekinančios vairuotojų kantrybę. Važiavimas šia gatve primena slalomą. Viešojo transporto įmonės atstovai tikina, kad išsiderino visų autobusų ir troleibusų maršrutų grafikai. Ne vieną piktina tai, kad darbai nebaigti iki rugsėjo, kuomet eismas mieste suintensyvėja.
Spūstys remontuojamoje K.Donelaičio gatvėje Kaune
Spūstys remontuojamoje S.Donelaičio gatvėje Kaune / Skaitytojo nuotr.

Gatvių remonto vajus Kaune sekina kauniečių kantrybę. Neseniai besiskundę išraustais ir lėtai tvarkomais K.Donelaičio g. šaligatviais, pavojais einant važiuojamąja kelio dalimi, šiandien Kauno miesto gyventojai jau piktinasi visiškai stringančiu eismu šioje miesto dalyje.

Kaunietis Tomas atsiuntė 15min nuotrauką, kurioje nufotografuota ilgiausia viešojo transporto eilė. Pasak jo, kelio remonto darbai K.Donelaičio g. užkimšo visą miesto centrą.

Antradienį apie 14.30 valandą įvažiuoti į šią gatvę iš A.Mickevičiaus gatvės nebuvo įmanoma, vairuotojai apsisukinėjo ir rinkosi kitus kelius. Pasak 15min fotografo, netrukus buvo pastatytas eismą draudžiantis ženklas.

„Plyta“ įvažiuoti iš A.Mickevičiaus g. įrengta tik privažiavus K.Donelaičio g. Tai visiškai nelogiška, nes jau nėra kur nusukti. O apsisukti irgi nėra vietos“, – tikino fotografas.

Viešojo transporto keleiviai iš autobusų bei troleibusų priversti nesaugiai išlipti ir į juos įlipti viduryje gatvės, automobiliams tenka apvažiuoti ne vieną ženklinimą.

Kadangi eismas Kauno centre vyksta ratu, galimybių rinktis kitą maršrutą – nedaug. Kauniečiai nesuvokia, kodėl vienu metu griebiamasi remontuoti kelias šalia esančias gatves ir kodėl asfaltavimo darbai intensyvaus eismo gatvėse negali, kaip užsienyje, būti vykdomi vėlyvais vakarais ir naktimis.

Pasak UAB „Kauno autobusai“ spaudos atstovės Ramunės Tarandės, autobusų bei troleibusų vairuotojams belieka apsišarvuoti kantrybe. Tokie trikdžiai išderina grafikus, pykdo vėluojančius keleivius.

„Eismas K.Donelaičio gatvėje vyksta viena juosta. Vakar ir šiandien vykdomi asfaltavimo darbai, todėl susiformuoja didžiulės spūstys. Problemos žinomos. Negalime laikytis numatytų grafikų. Bet tikimės, kad tie darbai greitai baigsis ir miestas džiaugsis gražiomis gatvėmis. Tikėjomės, kad kurį laiką K.Donelaičio gatve leis judėti tik viešajam transportui, uždarys eismą automobiliams. Teikėme tokį siūlymą, tačiau Kauno savivaldybė priėmė kitokį sprendimą“, – tikino R.Tarandė.

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis 15min informavo, kad viešasis transportas K.Donelaičio gatve važiuoja, tiesiog automobilių srautai tokie dideli, kad gatvė, natūralu, kemšasi.

„Platinome pranešimą su pasiūlymu vairuotojams rinktis alternatyvius maršrutus, nes iki penktadienio gatvė bus asfaltuojama“, – patikino A.Pakalniškis, atsiprašęs miestiečių už laikinus nepatogumus.

Antradienį popiet Kauno miesto savivaldybėje surengtas pasitarimas, ką daryti dėl susiklosčiusios situacijos šioje centrinėje gatvėje.

„Dirba du asfalto klotuvai, tam, kad asfaltas K.Donelaičio gatvėje būtų paklotas kuo greičiau. Dėl to gatvės laidumas sumažėja, tačiau esame įsitikinę, kad geriau pakentėti keletą dienų, nei asfalto mašinas matyti dar ir kitą savaitę“, – sakė A.Pakalniškis.

Trečiadienį K.Donelaičio gatvės asfaltavimo darbai vyks nuo E.Ožeškienės gatvės iki Vienybės aikštės ir prasidės 9 valandą, po rytinio piko.

„Į K.Donelaičio gatvę šį trečiadienį nebus galima patekti iš E.Ožeškienės, V.Putvinskio ir Maironio gatvių. Šie eismo ribojimai galios iki 17 valandos“, – teigė A.Pakalniškis.

Automobilių spūstis K.Donelaičio gatvėje
Automobilių spūstis K.Donelaičio gatvėje

Ketvirtadienį bus asfaltuojama likusi K.Donelaičio gatvės dalis, nuo Vienybės aikštės iki Parodos gatvės. A.Pakalniškis pabrėžė, jog ketvirtadienį bus uždaryti įvažiavimai į K.Donelaičio gatvę iš A.Mickevičiaus, Gedimino ir Žemaičių gatvių.

„Vairuotojų primygtinai prašome rinktis alternatyvius maršrutus ir sutaupyti brangų savo ir kitų eismo dalyvių laiką“, – ragino miesto tvarkdarių vadovas.

Kauno miesto savivaldybės nuotr./Automobilių spūstis Donelaičio gatvėje
Kauno miesto savivaldybės nuotr./Automobilių spūstis Donelaičio gatvėje

Visus asfaltavimo darbus K.Donelaičio gatvėje tikimasi užbaigti iki šios savaitės pabaigos, o šaligatvių zoną užbaigti tvarkyti rugsėjo mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius