-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koks likimas laukia „Fiat“, po Lietuvą vežiojusio popiežių Pranciškų?

Antradienį popiežius Pranciškus iš Vilniaus išskris į Taliną. O iš Estijos sostinės keliaus tiesiai į Vatikaną – į Lietuvą nebegrįš. Tad Šventajam Tėvui jau nebereikės kukliojo „Fiat Tipo“, kuriuo jis buvo vežiojamas po Vilnių ir Kauną.
Žmonės būriavosi gatvėse pamatyti atvykstančio Popiežiaus
Žmonės būriavosi gatvėse pamatyti atvykstančio Popiežiaus / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Toks buvo popiežiaus Pranciškaus noras – kuklus „Fiat Tipo“. Įdomiai atrodė šis automobilis, miestų gatvėmis lydimas didžiulio prabangių BMW eskorto.

TAIP PAT SKAITYKITE: Popiežius Pranciškus nustebino net policiją: kokią tiesą jis įrodė?

Kiekvienoje iš Baltijos šalių Vatikano vadovą vežiojo vis kitas to paties modelio „Fiat“. Toks popiežiaus pasirinkimas atspindi jo vertybes – paprastumą ir kuklumą.

Kas vairavo popiežiaus „Fiat“?

15min duomenimis, „Fiat Tipo“, kuriuo buvo vežiojamas popiežius, vairavo ne Vadovybės apsaugos darbuotojas, o kartu su popiežiumi atvykęs jo saugos tarnybos atstovas. Lietuviai atliko tik pagalbines logistikos funkcijas. Tačiau, vos tik į automobilį sėsdavo Šventasis Tėvas, vairą perimdavo svečiai iš Italijos bei Vatikano.

Popiežiaus vizito metu naudojami automobiliai vėliau paprastai būna parduodami aukcione, o surinktos lėšos skiriamos labdarai. Tai labai paklausūs modeliai – pavyzdžiui, 2016 m. vizito Filadelfijoje metu naudotas „Fiat 500L“ modelis vėliau aukcione buvo parduotas už 82 tūkst. JAV dolerių. Naujas toks modelis JAV kainuoja keturis-penkis kartus mažiau.

Panašus likimas turėtų ištikti ir trijose Baltijos šalyse popiežių Pranciškų vežiojusį „Fiat Tipo“. Jo kaina – 16-20 tūkst. Eur, priklausomai nuo komplektacijos.

Kaip 15min informavo „Fiat“ atstovai, automobilis greičiausiai bus padovanotas kuriai nors religinei organizacijai. Kokiai – spręs popiežiaus vizito organizatoriai.

Popiežiaus vizito komunikacijos koordinatorė Živilė Peluritienė paprašė dar šiek tiek luktelėti tikslaus atsakymo – bus nuspręsta, kai Šventasis Tėvas išvyks iš Baltijos šalių.

Popiežiaus „Lamborghini Huracan“ parduotas aukcione

Praėjusiais metais „Lamborghini“ specialiai Vatikano vadovui sukūrė ir padovanojo išskirtinį sportinį „Huracan“. Tiesa, popiežius prie jo vairo taip ir neatsisėdo – automobilis buvo parduotas „Sotheby‘s“ aukcione už 715 tūkst. Eur. Tai 4 kartus daugiau nei pradinė „Huracan“ kaina, siekianti apie 180 tūkst. Eur.

Didžioji dalis už automobilį gautos sumos buvo skirta ISIS nuniokotam Irako miestui Ninevijai atstatyti, likusi paskirstyta kitoms labdaros organizacijoms.

TAIP PAT SKAITYKITE: Popiežius Pranciškus nevažinės „Lamborghini“ – automobilį atiduoda į aukcioną

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius