-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 15

„Lidl“ planuoja apmokestinti elektromobilių įkrovimo stoteles: kiek tai kainuos vairuotojams?

Elektromobilių skaičius Lietuvoje auga geometrine progresija. Priežasčių – ne viena. Tačiau prie to nemažai prisidėjo ir APVA parama įsigyjant naują arba naudotą (Lietuvoje neregistruotą) elektromobilį. Taip pat, palyginus su kaimynais, tankus nemokamų elektromobilių įkrovimo stotelių tinklas.
„Lidl“ įkrovimo stotelės taps mokamos
„Lidl“ įkrovimo stotelės taps mokamos / 15min nuotr.

Tačiau išaugusios elektros kainos, panašu, šį tinklą gerokai sumažins – įkrauti elektromobilį mokamose stotelėse arba namuose/biure taps įprasta praktika.

15min jau rašė, kad nemokamas elektromobilių stoteles jau atjungė Neringos valdžia. Kol kas veikia 28-ios Lietuvos automobilių kelių direkcijos stotelės šalia greitkelių ir automagistralių A1 ir A2. Tačiau ir jos nemokama elektra „vaišins“ nebeilgai. 2023 m. situacija pasikeis iš esmės. Pasak Susisiekimo ministerijos atstovės Aistės Gasiūnienės, nemokamos stotelės naikinamas ne dėl pabrangusios elektros, o dėl susitarimo gaunant tam tikslui skirtą ES paramą.

„Tiesiog 2023 metais baigiasi susitarimas teikti nemokamas paslaugas už europinius pinigus prieš penkerius metus daugiausia prie greitkelių Vilnius–Klaipėda, Vilnius–Panevėžys įrengtose 28 stotelėse. Tokia buvo sąlyga“, – BNS aiškino ministerijos atstovė.

Nustojo veikti ir „Lidl“ elektromobilių įkrovimo stotelės

Dar viena elektromobilių vairuotojų, „medžiojusių“ nemokamą elektrą, oazė buvo „Lidl“ prekybos centrai įvairiuose Lietuvos miestuose. „Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė patikslino, kad iki šiol mūsų šalyje veikė 10 tokių stotelių, kurių maksimali įkrovos galia teoriškai siekė 50 kW. Tačiau ir šios stotelės šiuo metu neveikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius