-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Motokroso sezono finiše – atkaklios kovos su pasaulio čempionato dalyviais

Rugsėjo 8–9 dienomis Utenos motokroso trasoje vyko penktasis, finalinis, „Nissan“ Lietuvos motociklų kroso čempionato etapas. Jame netrūko atkaklių kovų, o sportininkų motyvacija buvo pati aukščiausia – juk šiame etape paaiškėjo Lietuvos čempionai, rašoma pranešime.
„Nissan Lietuvos motociklų kroso čempionatas“
„Nissan“ Lietuvos motociklų kroso čempionatas / LMSF nuotr.

„Finalas pateisino savo vardą, po pertraukos į Uteną grįžęs motokrosas vietos žiūrovams padovanojo puikią šventę. Lietuvos čempionato lyderiai paskutiniame etape negailėjo nei savęs, nei technikos, o kviestiniai renginio svečiai, Latvijos bei Estijos žvaigždės, įrodė savo klasę ir buvo puikūs konkurentai tautiečiams“, – po renginio kalbėjo Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentas Robertas Benediktavičius.

Kviestiniai svečiai parodė savo sugebėjimus

Specialiai į finalines Lietuvos varžybas atvykę svečiai iš Latvijos bei Estijos pademonstravo savo lygį ir leido greičiausiems lietuviams suprasti, kad dar yra kur tobulėti. MX1 klasėje abiejuose važiavimuose greičiausias buvo MXGP dalyvis Tanelis Leokas, o antrą vietą užėmė Matissas Karro. Netrukus po abiejų lyderių finišavo Domantas Jazdauskas, užsitikrinęs Lietuvos čempiono vardą. Antrą vietą Lietuvos čempionate užėmė Justinas Drapanauskas, trečią – Karolis Peleckis. Utenos etape jie užėmė atitinkamai 6 ir 7 vietas.

LMSF nuotr./„Nissan Lietuvos motociklų kroso čempionatas“
LMSF nuotr./„Nissan Lietuvos motociklų kroso čempionatas“

MX2 klasėje pokyčių 2018 m. sezono rikiuotėje taip pat neįvyko. Čia pirmas – Nikas Niklavis Suna, antras – Nojus Gasiūnas, trečias – Raineris Žukas. Visi trys lipo ir ant Utenos etapo prizininkų pakylos, tik pirmas dvi vietas užėmė latviai, o N.Gasiūnas liko trečias.

Motociklų su varikliais iki 125 kub. cm klasėje čempionato prizininkais tapo tie patys žmonės, kurie užėmė lyderių pozicijas ir iki finalinio etapo. Čempionas – Erlandas Mackonis, antras – Arnas Vedlūga, trečias – Valentas Vasiliauskas. Jiems kortas kiek sumaišė, tačiau galutinės 2018 m. sezono rikiuotės nepakeitė į Uteną atvykęs latvis Kristeris Kristis Suna, užėmęs antrą vietą šiame etape.

Intriga iki paskutinių metrų

Viena didžiausių viso čempionato intrigų virė motociklų su priekabomis klasėje. Čia daugkartiniams šalies čempionams, broliams Mantui ir Ryčiui Kišūnams, iššūkį metė latviai Jegorovai, prieš finalinį etapą atsilikę tik penkiais taškais. Utenoje kaimynams pavyko išplėšti pergalę abiejuose važiavimuose ir jie, bendroje sezono įskaitoje surinkę 225 taškus, vienu tašku aplenkė Kišūnus. Treti šioje klasėje liko Tomas Baltušis ir Tadas Natka.

Paskutinis etapas nenusisekė ir keturračių klasėje iki šiol pirmoje vietoje buvusiam Domantui Vazniui. Jis Utenoje nebaigė pirmo važiavimo ir pralaimėjo 2018 m. sezono įskaitoje kolegai iš Latvijos – Matissui Palevicui. Trečias liko Kristapas Veinbergas.

Jaunieji sportininkai varžėsi kaip reta atkakliai. Pačių jauniausiųjų klasėje, kur sportininkai lenktyniauja su motociklais iki 50 kub. cm, pirmas dvi vietas 2018 m. sezone užėmę Eimantas Čepulis ir Tomas Dankertas, surinkę po lygiai taškų – 200. Teisėjams teko pasitelkti matematiką norint rasti Lietuvos čempioną ir juo dėl daugiau kartų užimtų aukštesnių vietų sezone tapo E.Čepulis. Trečias šioje klasėje – Jonas Kublickas.

Motociklų su varikliais iki 65 kub. cm sezono įskaitoje greičiausias buvo Marius Adomaitis, antrą vietą užėmė Ričardas Alenas Galcinis, o trečias tik per plauką liko Mingas Budrys – jis vienu tašku aplenkė Raivo Laicansą.

Klasėje, kurioje varžosi paaugliai su motociklais iki 85 kub. cm, pirmą vietą 2018 m. „Nissan“ Lietuvos motociklų kroso čempionato sezone užėmė latvis Raulis Blumfeldis. Antras liko Ugnius Liulys, trečias – Raimondas Kurtinis.

Individualūs sportininkų pasiekimai lėmė, jog pirmąją vietą komandinėje įskaitoje iškovojo „Utena Racing School.lt“ – jos atstovai surinko 2 902 taškus. „Achilo motoklubas“ liko antras su 2 836, „Žemaitija“ – trečia su 2 497 taškais.

Visi Lietuvos čempionai ir prizininkai bus apdovanoti iškilmingoje ceremonijoje spalio mėnesį, pasibaigus visiems šalies motociklų sporto šakų sezonams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius