-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 17

Skaitytojas nufilmavo retą vabzdį maldininką, gaudantį grobį

Iki šiol 15min.lt skaitytojams yra pavykę šį retą vabzdį maldininką nufotografuoti arba nufilmuoti tik Japonijoje. Tačiau praėjusią savaitę skaitytojas Žilvinas vabzdį maldininką įamžino sostinės Lukiškių aikštėje, o vėliau Edgaras Tolišius nufotografavo ir nufilmavo šį retą svečią Pilaitės veterinarijos klinikoje „MiniVet“ (žiūr. filmuotą medžiagą).

„Tai labai įdomi istorija, nes šis vabzdys atklydo tiesiai į veterinarijos kliniką. Gal jautė, kad čia juo bus pasirūpinta. Šiuo metu jis vis dar pas mus.

Vabzdys maldininkas
Vabzdys maldininkas

Nufilmuotas eksperimentas su muse buvo tiesiog iš smalsumo – ar jis maitinsis,  nes tai buvo pirmas kartas, kai jį šėrėme.

Skaitėme interneto komentaruose, kad vabzdžiai maldininkai išrankūs maistui, juos reikia maitinti vos ne su pincetu... tik tuomet jis palengva ima misti pats. Bet čia laukinis vabzdys, todėl jokių problemų dėl mitybos nekilo: greitai pagriebia, o pasistiprinęs jau tampa žvalus ir judresnis“, – rašo Edgaras. 

Gamtininkų laukiamas svečias

Gamtos tyrimų centro Entomologijos laboratorijos vyresnioji mokslo darbuotoja Jolanta Rimšaitė paaiškino, kad europinis maldininkas (Mantis religiosa) pirmą kartą Lietuvoje aptiktas 2008 metais.  

Penki suaugę vabzdžiai buvo pastebėti rugpjūčio mėnesį įvairiose Vilniaus miesto vietose, viena nuo kitos nutolusiose per 1–5 kilometrus. Daugiau apie šį retą vabzdį sužinosite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius