Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausios permanentinio antakių makiažo klaidos: kaip jų išvengti ir spalvą išlaikyti ilgiau

Turbūt sutiksite, kad permanentinis makiažas šiais laikais išgyvena tikrą pakilimą. Labai daug moterų ryžtasi pagražinti savo antakius ar lūpas ilgalaikiu makiažu, tikindamos, jog tai itin puikus pasirinkimas skubančioms ir neturinčioms laiko kasdien dažytis.
Ilgalaikis makiažas
Ilgalaikis makiažas / 123RF.com nuotr.

Permanentinis makiažas yra labai populiarus, o jo technikų – daugybė. Kas šiuo metu madinga? Kuo skiriasi technikos viena nuo kitos? Permanentinio makiažo specialistė, kosmetologė, vizažistė Ernesta Stackevičienė sutiko atsakyti į aktualiausius klausimus apie tai, ką verta žinoti pasiryžusioms šiai procedūrai.

Asmeninio archyvo nuotr. /Permanentinio makiažo specialistė, vizažistė, kosmetologė Ernesta Stackevičienė
Asmeninio archyvo nuotr. /Permanentinio makiažo specialistė, vizažistė, kosmetologė Ernesta Stackevičienė

„Žodis „permanent“ yra verčiamas kaip „ilgalaikis, nuolatinis, pastovus“. Permanentinis makiažas turi daug sinonimų, tokių kaip tatuažas, mikropigmentacija, ilgalaikis kontūrinis makiažas, kosmetologinis dermopigmentavimas, ir visi jie reiškia vieną ir tą patį – kosmetologinę procedūrą, kurios metu plonu adatos dūriu į atitinkamas zonas įleidžiama specialaus pigmento.

Pigmentas odoje, priklausomai nuo jos tipo, išsilaiko 1–5 metus. Tai profesionali, tiksli procedūra, atliekama patikima aparatūra. Ilgalaikio makiažo pagalba galima pakoreguoti asimetriją, pakeisti spalvą, suteikti apimties, vizualiai pakelti voko linijos nusileidimą, paryškinti kontūrą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vyrų apklausa: didžiausios makiažo klaidos, kurias daro moterys. Specialistės patarimai

Procedūra neskausminga, kadangi adata leidžiama tik į patį odos paviršių 0,3–0,8 mm gylyje, spenelinės dermos lygmenyje“, – pasakoja E.Stackevičienė.

– Permanentinio makiažo technikų labai daug. Kas šiuo metu madinga?

– Šiandien populiariausios antakių ilgalaikio makiažo technikos yra šešėliavimas, ombre, plaukelinė technika ir tušavimo technika.

Šešėliavimo technika – jos pagrindinis principas yra šešėliavimas, kai iš tamsaus tono nuosekliai pereiname į šviesesnį to paties atspalvio toną. Galutinis rezultatas – visiškai natūraliai atrodantys antakiai, jokio įrėminimo, antakiai atrodo tarsi būtų padažyti šešėliais. Ši technika man patinka labiausiai.

Ombre technika – šios technikos principas yra beveik toks pats, kaip ir šešėliavimo technikos, tačiau pagrindinis skirtumas yra tas, kad spalvų perėjimas vyksta tarp dviejų ar daugiau skirtingų spalvų. Kartais ombre ir šešėliavimo technikas kai kurie meistrai sugretina ir sujungia į vieną.

Tušavimo technika – ja galime išgauti itin ryškius ir ilgai išliekančius antakius. Ši procedūra buvo itin populiari prieš keletą metų, kada populiarumo viršūnėje buvo „nenatūraliai“ atrodantys, tarsi ištatuiruoti antakiai.

Plaukelinė technika sukuriamas natūralių plaukelių augimo vaizdas. Ši technika tinka klientėms, turinčioms sausesnę odą.

Asmeninio archyvo nuotr. /Ernesta Stackevičienė atlieka permanentinį makiažą
Asmeninio archyvo nuotr. /Ernesta Stackevičienė atlieka permanentinį makiažą

– Daugeliui užkliūva tai, kad permanentinis makiažas ne visada atrodo natūraliai. Kaip to išvengti?

– Šiandien, kuomet populiarumo viršūnėje karaliauja šėšėliavimo technika, dažniausiai rezultatas būna tikrai natūralus.

Manyčiau, kad vienas iš svarbiausių kriterijų, nusprendus pasidaryti permanentinį makiažą, yra meistro, atliekančio procedūrą, išsirinkimas. Pirmiausia siūlyčiau atsižvelgti į meistro kompetenciją, kuris turėtų ne tik reikalingų žinių, bet ir specialią, sertifikuotą įrangą.

Savo klientėms pirmiausia siūlau susitikti konsultacijai. Jos metu susipažįstame, atsakau į visus rūpimus klausimus, nubraižau simetrišką antakių formos eskizą, kuris individualiai tinka klientei pagal jos anatominius veido bruožus, juos padažau chemiškai ir parodau rezultatą, kurio gali tikėtis atlikus ilgalaikio makiažo procedūrą.

Manau, kad kiekvienas meistras turi savo braižą, todėl konsultacija ir antakių eskizo išpiešimas, prieš pasirenkant procedūrą, yra būtina.

Atliekant ilgalaikį makiažą labai svarbu atsižvelgti į klientės odos spalvinį tipą.

Taip pat svarbu aptarti, kokios spalvos pageidauja klientė, kokio ryškumo intensyvumo norėtų, parodyti jau sugijusių, meistro, pas kurį bus atliekama procedūra, ilgalaikio antakių makiažo pavyzdžių. Meistras taip pat turi užtikrinti, kad procedūra bus atlikta neskausmingai, steriliai, ir oda bus traumuota minimaliai.

– Kita bėda – spalvos. Moterys patiria, kad antakių spalvos pasikeičia, įgauna žalsvą, melsvą atspalvius. Kodėl taip nutinka ir ką daryti, kad to netektų patirti?

– Atliekant ilgalaikį makiažą labai svarbu atsižvelgti į klientės odos spalvinį tipą. Žmonės būna dviejų tipų – šalto ir šilto, todėl prieš atliekant procedūrą labai svarbu pasirinkti tinkamą pigmento spalvą.

Jei šalto tipo klientei, kurios odoje ir taip dominuoja balkšvai mėlynos ar rausvos spalvos, įvesime šaltą pigmentą, rezultatas gali nuliūdinti, nes šaltas pigmentas dar labiau paryškins klientės odos šaltus atspalvius, dėl ko galime gauti ir mėlyną antakių atspalvį.

TAIP PAT SKAITYKITE: Tobuli antakiai: viskas, ką turite žinoti apie mikropigmentaciją

Klientėms, kurios nori ryškių ir tamsių antakių, reikėtų paaiškinti, kad rezultatas nebus gražus, yra rizika būtent raudonumo arba mėlynumo atsiradimui, nes norėdami išgauti ryškesnius antakius, daugiau traumuosime epidermį, kuris yra labai plonas, kapiliarai – arti odos paviršiaus, jie dar labiau sustiprina tamsių, šaltų atspalvių intensyvumą.

Dauguma lietuvaičių yra šviesios, rausvos, o ne gelsvo atspalvio odos, turi įvairių pigmentiniu dėmių, todėl šalti tonai labiau išryškėja veide. Savo klientėms visada rekomenduoju rinktis neutralius atspalvius ir džiaugtis natūraliai atrodančiais antakiais.

Asmeninio archyvo nuotr. /Ernestos Stackevičienės permanentinis antakių makiažas
Asmeninio archyvo nuotr. /Ernestos Stackevičienės permanentinis antakių makiažas

– Kokias dažniausias permanentinio makiažo klaidas pastebite?

– Mano nuomone, dažniausiai pasitaikančios klaidos yra netaisyklinga ar pagal veido bruožus netinkanti antakių forma bei jų plotis, taip pat, neatsižvelgus į klientės spalvinį tipą, parinkta antakių spalva, kas suteikia nenatūralumo įspūdį.

– Kaip dažnai reikia atlikti permanentinio makiažo procedūras, kad atrodytume gražiai, ir ką daryti, kad toks makiažas ilgiau laikytų?

– Ilgalaikiu makiažu moterys gali džiaugtis nuo 2–5 metų, kartais ir ilgiau. Ilgaamžiškumas priklauso nuo odos savybių, pigmento intensyvumo spalvos, klientės gyvenimo būdo ir ar procedūra buvo atlikta vieną ar daugiau kartų.

Kokybiškas rezultatas paprastai išgaunamas tik po 2–3 (korekcinių) pakartotinių procedūrų, kurių metu galutinai ir tolygiai pasiskirsto pigmentas.

Norint kuo ilgiau džiaugtis rezultatu, rekomenduojama ribotai lankytis soliariumuose, pirtyse, vengti tiesioginių saulės spindulių, atsisakyti enziminių, rūgštinių šveitiklių, nes visi šie faktoriai stimuliuoja kraujotaką, o tai skatina greitesnį pigmentų pasišalinimą iš odos.

Išblukus antakių spalvai, rekomenduojama atlikti spalvos korekcijas. Vienoms klientėms ji atliekama po metų, kitoms – po 3–5 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius