-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ilgos blakstienos: ką turėtume žinoti apie blakstienų serumus?

Kiekviena moteris nori džiaugtis ilgomis blakstienomis. Kaip tokias turėti? Būdų galime atrasti tikrai ne vieną, tačiau ar jie veiksmingi? Pastaruoju metu itin išpopuliarėję blakstienų serumai, skatinantys jų augimą, rado vietą kone kiekvienos moteris kosmetikos krepšelyje.
Ilgos blakstienos
Ilgos blakstienos / 123RF.com nuotr.

Ką turėtume žinoti apie šiuos serumus? Ar jie tikrai saugūs naudoti ir ar skatina blakstienų augimą? Apie tai kalbamės su „Driu Beauty“ kosmetikos linijos įkūrėja ir knygos „Protingas grožis. Švytinčios odos biblija“ autore Indre Urbanavičiene.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Indrė Urbanavičienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Indrė Urbanavičienė

Papasakokite, ar tikrai blakstienų serumai skatina blakstienų augimą?

– Blakstienų serumuose naudojami prostaglandino analogai, pavyzdžiui, bimatoprostas. Vaistuose, kurie yra skirti gydyti glaukomą, naudojamas būtent prostaglandinas. Pacientams, kurie naudojo šiuos vaistus buvo pastebėtas šalutinis poveikis – blakstienų augimas.

Kalbant apie bimatoprostą ir serumų su juo naudojimą, JAV leidžiama naudoti 0,03 proc. bimatoprosto koncentraciją. Šis kiekis produkte laikomas saugus ir nekeliantis pavojingų reakcijų, tačiau kaip šalutinis poveikis įvardinamas akių paraudimas, sausumas, dirginimas, patinimas.

Bimatoprostas ir jam giminingos medžiagos taip pat naudojamos akių lašuose, kurie skirti glaukomai gydyti. Tokiuose vaistiniuose preparatuose šių aktyvių medžiagų koncentracija daug didesnė nei blakstienų serumuose ir yra tyrimų, rodančių, kad 4 metus naudoti vaistus su veikliąja medžiaga bimatoprostu yra pakankamai saugu, vaistas gerai toleruojamas.

Būtų galima daryti išvadą, kad nedidelė šios medžiagos koncentracija, naudojama ant odos, neturėtų padaryti didelės žalos, išskyrus minėtas reakcijas, kurios, tikinama, pasitaiko retai.

Tiesa, atsargios turėtų būti besilaukiančios moterys, kadangi joms bet kokiu atveju nerekomenduotina naudoti šių serumų su minėtomis veikliomis medžiagomis, nes tyrimų dar nėra pakankamai, kyla daug klausimų ir neaiškumų.

Europoje blakstienų serumuose gali būti naudojamos ir kitos sintetinės prostaglandinų formos – Cyclopropylbimatoprost, Cyclopropylmethylbimatoprost, Dihydroxypropyl Didehydrolatanoprostamide, Norbimatoprost. Kai kurie gamintojai naudoja – Dehydrolatanoprost, Ethyl Tafluprostamide.

Taip pat norėčiau paminėti, kad pirkdamos blakstienų serumus žvelgtume ne tik į veikliąsias medžiagas – dažnai pamirštame pažiūrėti, kokios kitos sudėtinės dalys. Tai ypač svarbu, nes produktas tepamas prie pat akių. Nagrinėjau keletą tokių serumų sudėčių, tai juose galima rasti ne tik odai kenksmingo alkoholio, bet ir aršių, erzinančių konservantu (netgi uždraustų), kurie gali dar stipriau erzinti akis nei veiklioji medžiaga bimatoprostas. Siūlyčiau nepamiršti įvertinti ir kitas galimas tokių produktų neigiamas puses.

Blakstienų serumai be šios veikliosios medžiagos (prostaglandino ir jo analogų) neturės labai matomo poveikio. Jie gali sustiprinti blakstienas, jas pamaitinti, tačiau jų ilgis nepasikeis – akivaizdaus rezultato nebus. Todėl jeigu naudojate aktyvų blakstienų serumą, atkreipkite dėmesį į sudėtį ir naudokite saikingai.

Ką pasiūlytumėte naudoti vietoj tokių blakstienų serumų? Ką manote apie priauginamas blakstienas?

– Priauginamos blakstienos yra alternatyva, tačiau savaime suprantama, kad nuo to nukenčia mūsų natūralios blakstienos, kurios silpnėja, gali pradėti kristi. Jeigu priauginamas blakstienas pasitelkiame nuolatos, tai ilgainiui gali turėti įtakos jų išvaizdai.

Natūralūs būdai, pavyzdžiui, ricinos aliejus yra labai žinomi ir išgirti, tačiau praktiškai jo poveikis minimalus, tačiau blakstienos gali sutvirtėti, tapti gražesnės. Kol kas vienintelė priemonė, kurios rezultatas akivaizdus – blakstienų serumai su jau minėtomis veikliosiomis medžiagomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius