-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kosmetologė D.Černiauskienė atskleidė, kas mus sendina labiausiai

„Greičiausiai sensta pesimistai ir niurzgos, o jei žmogus laimingas, harmoningas, jo akys švyti, tai ir senėjimo procesas pristoja“, – pastebi daugiau nei tris dešimtis panevėžiečių, o jau kuris laikas ir vilniečių, grožiu besirūpinanti kosmetologė Dainora Černiauskienė.
Dainora Černiauskienė
kosmetologė Dainora Černiauskienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip moterų įkvėpėja, palaikytoja, kuriai svarbi ir psichologinė jos klientų būsena, specialistė pastebi, kad šio laikmečio visuomenė pernelyg persiėmusi aplinkos pesimizmu ir neigiamomis emocijomis.

„Dalis, matyt, per skubėjimą ir gyvenimo prasmės paieškas pameta. Mano siekis, kad žmogus bent mano rankose atsipalaiduotų ir pailsėtų, tuomet ir grožio procedūros visai kitaip veikia“, – tikina D.Černiauskienė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainora Černiauskienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainora Černiauskienė

– Dainora, matyt, nesuklysiu pavadinusi jus natūralaus grožio šalininke? Bet, vis tik kodėl neleidžiate savo klientėms botulino injekcijų?

– Mano vidus priešinasi šioms procedūroms. Pati šių injekcijų nepraktikuoju, todėl ir klientėms nepatariu. Dažna nesusimąsto, kad po botulino injekcijos oda į pradinę padėtį sugrįš tik po metų (raumuo paralyžiuojamas) laiko.

Nežinome, kaip veidas reaguos po dešimtmečio tokių injekcijų, gali būti, kad pats visai nebefunkcionuos, taigi, net ir norint be botulino gyventi nebeišeis.

Viena ar dvi injekcijos didelės žalos gal ir nepadarys, bet leistis jas nuolat tikrai nerekomenduočiau. Yra kitų būdų harmoningai pereiti per savo metus, daug svarbiau pajusti harmoniją su metų laikais, su savimi ir gamta. Tai žmogui duoda taip pat labai daug.

Kokia moteris jums gražiausia?

– Ta, kurios akys blizga ir kurios šypsena plati. Man gražiausias laimingas žmogus. Harmoninga asmenybė nepamirš savęs, įdomiau rengsis. Bet viskas prasideda nuo nuo to, kokia žmogaus savijauta.

Paskutiniu metu keliu sau tikslą priminti moterims, kokios jos gražios. Tam pasitelkiu ir prisilietimo terapiją (masažus), išmasažuoju, tada žmogus atsipalaiduoja ir tokiu būdu tarsi prisikelia naujam gyvenimui.

Rūpinasi ne vien pacienčių oda

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainora Černiauskienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainora Černiauskienė

Kadangi grožio srityje dirbate daugiau nei tris dešimtis metų galite palyginti moteris anuomet ir šiandien? Ar pastebite pokyčių?

– Gyvenimo tempas labai pagreitėjęs. Anksčiau niekas atėjęs darytis grožio procedūrų neakcentuodavo nuovargio, šiandien matau labai ryškią emocinio nuovargio problemą.

Su kiekvienais metais ji vis labiau pastebima: žmonės daugiau dirba, yra dirglesni, jautresni ir nelaimingesni.

O kaip patariate savo klientėms emociškai save pastiprinti?

– Laikas su savimi, gardus maistas, eteriniai aliejai, kvepalų ir žvakių kvapai mus veikia kaip savipagalbos priemonės, taip pat poilsis ir teigiamos emocijos.

Galiausiai reiktų suvokti, kad gyvename labai gerai: į Sibirą niekas neveža, bet žmonės vis tiek labai stipriai susitapatinę su neigiamomis emocijomis ir pesimizmu, esančiu jų aplinkoje.

Tibeto mokymai labai keitė mano patirtį ir žvilgsnį į klientus, supratau, kad emocinę žmogaus būseną galima nusakyti pažvelgus į odą.

Dažnai žmogus nė nebejaučia, kad tai ne jo, o kito žmogaus emocijos.

Taip, kai kurių ir gyvenimo partneriai niurzgos, bet visuomet patariu susikurti žmogui malonių ritualų. Kartais pati geriausia savipagalbos priemonė yra laikas su savimi.

Aš ir savo ilgametėms klientėms sakau, jei prastai jaučiatės, galime nedaryti grožio procedūrų, verčiau pabendraukime, arbatos išgerkime.

Beje, rudenį nepatariu gerti vien žalią arbatą (ji šaldo inkstus), nebent ten ir kelias razinas įmesite, tada ji taps šildančia.

Mano siekis, kad iš mano kabineto žmogus išeitų pailsėjęs ir atsipalaidavęs, tuomet visai kitaip ir grožio procedūros veikia, todėl kalbu ir patarinėju daug.

– Kaip keitėsi jūsų požiūris į kosmetologės profesiją per paskutinius metus?

– Tik pradėjusi dirbti šioje srityje visą dėmesį sutelkdavau į odos problemas: spuogelius, jų gydymą, odos atstatymą, raukšles ir pan.

Vykdavo daugiau išorinis darbas su oda, tačiau po kelerių metų Tibeto medicinos studijų, ėmiau gilintis į žmogų, kaip visumą: kėliau sau tikslą pažvelgti giliau, atskleisti priežastis, kodėl kyla vienokios ar kitokios odos problemos.

Tibeto mokymai labai keitė mano patirtį ir žvilgsnį į klientus, supratau, kad emocinę žmogaus būseną galima nusakyti pažvelgus į odą.

– Dar prisimenate, kaip gamindavotės priemones, kuriomis pasitikdavote panevėžietes?

– Su šiandienos kosmetikos priemonių pasiūla ir galimybėmis tai nesulyginama.

Taip, tik pradėjusi dirbti šioje srityje visko trūko, tai tokius kremus ir šveitiklius gamindavomės su kolegėmis pačios, losjonus pirkdavome iš vaistinės.

Pradžia buvo labai skurdi. Iki dabar prisimenu sandėlį, kuriame mums išduodavo kosmetikos priemones, su kuriomis ir dirbdavome.

Ilgametes klientes instruktuoja

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainora Černiauskienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainora Černiauskienė

– Ką patariate savo klientėms šiandien?

Atliekamas procedūras ir grožio kosmetikos priemones joms parenku pagal sezoniškumą, taip pat būtinai dalinuosi rekomendacijomis į namus. Moteris apmokau tam tikrų pratimų, visas, be išimties, auklėju, kaip prižiūrėti kaklo odą, baru tas, kurios pamiršta tempimo pratimus.

Kaklas, kaip ir paakiai, viena tų zonų, labiausiai išduodančių mūsų amžių, todėl darbo ir pastangų reikia kasdien, ne kartą per mėnesį.

Laikas su savimi, gardus maistas, eteriniai aliejai, kvepalų ir žvakių kvapai mus veikia kaip savipagalbos priemonės.

Kita vertus, kai matau harmoningą ir laimingą veidą, tai ir toks raukšlės ne taip akivaizdu. Senėjimas procesas lėtas, kadangi žemėje gyvename, nė vienam jo neišvengti.

Bet šiandien tikrai daug kuo pagelbėti žmogui galima (pvz.: beadatinė mezoterapija). Vos tik įžengia klientė pro duris, aš jau ir matau, kaip jai pagelbėti galiu: kur paspausti, ką pamasažuoti, o kur atstatyti.

Matau ir kokia diena žmogui buvo, ar įsimetusi pykčio raukšlė, ar antakiai pakilę, atsipalaidavus šie dalykai vėl į vietas stoja.

– Moterys jūsų atliekamus masažus vadina išsigelbėjimu nuo rutinos ir varginančių skausmų. Papasakokite plačiau, kuo jie ypatingi?

– Įprastai atlieku ajurvedinius masažus: masažuoju padus, galvą, taip pat atlieku Marmos taškų masažą (jį atlieku kone kiekvienam atėjusiam).

Jis ypatingas tuo, kad padeda nuimti skausmą, pagerina kraujotaką. Dauguma šiandien dirba įtemptus darbus, o aš žinau, koks būtent taškas palengvins vieno ar kito žmogaus jauseną. Kartą atėjusi pacientė skundėsi skausmu skrandžio srityje, bet po mano masažų ir tai praėjo.

Ji tai įvardino, kaip stebuklą, o aš žinau kur kas žemiškesnį paaiškinimą: įtampa buvo susikaupusi skrandžio srityje, pakako ją nuimti taškiniu masažu, bet pasikonsultuoti ir poliklinikoje patariau.

Labiausiai sendina lėkimas ir pesimizmas

– Ką patariate moterims, norinčioms atrodyti jauniau?

– Senti harmoningai taip pat reikia mokėti. Moterims patariu nepamiršti savęs palepinti, įduodu joms ir tinkamą mantrą, kurią prašau kiekvieną dieną kartoti sau: aš jauna, graži, laiminga ir žavinga.

Apie savitaigą visi esame girdėję, tačiau ją praktikuoja savo gyvenime vienetai. Gyvenime reikia ieškoti prasmės, o žmonės per darbus ir nuolatinį lėkimą tai pameta.

Žinau viena – greičiausiai sensta pesimistai ir niurzgos. Jei žmogus laimingas, tai ir senėjimo procesas sustoja.

Minėjote, kad grožio srityje didelį dėmesį skiriate ir sezoniškumui.

– Visi mes priklausomi nuo gamtos, sezoniškumo, todėl rudenį patariu anksčiau gultis ir vėliau keltis (organizmui šiuo metu reikia daugiau poilsio), taip pat rudenį reikia kaloringesnio maisto: kokoso aliejaus, grietinėlės ir pan.

Žmogaus gyvenimas atsispindi jo odoje, todėl labai svarbu parinkti ir tinkamas odos priežiūros priemones (kiekvienam odos tipui tinkamą).

– Kas prisideda prie jūsų pačios jaunatviškumo?

– Jau daug metų pati nevartoju sunkaus maisto (man jo tiesiog nereikia), svaigalų, kavą balinu tik avižų pienu. Mano pačios gyvenimui daug grožio suteikia buvimas gamtoje ir kelionės.

Daug įkvėpimo parsivežu iš Indijos, Nepalo, Butano, kalnų. Keliaudama geriau suvokiau ir pažinau save, savo gyvenimą, supratau, kokią energiją noriu dalinti kitiems.

Projektą #gražibefiltro inicijuoja maisto papildas „BioSil“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius