-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veido odos priežiūra šaltuoju sezonu: kam reikalingas tonikas ir kokį kremą tepti?

Ruduo persirito į antrą pusę, netrukus sulauksime ir žiemos. Nėra metų laiko, lemiančio daugiau ar mažiau reikia rūpintis savo veido oda. Iš esmės ta priežiūra nesiskiria ištisus metus, tik šaltuoju sezonu veido odą dar turime apsaugoti nuo šalčio, speigo, vėjo. Pateikiame trumpą gidą, kaip prižiūrėti savo odą šiuo metų laiku: atsakome, kam naudingas tonikas, kokį kremą ir kada naudoti.
Kosmetika
Kosmetika / Vida Press nuotr.

Iš visų kosmetologų išgirsite tą patį: būtina prausti veido odą, naudoti toniką ir ją drėkinti. Dažnai manoma, kad drėkinamąjį kremą reikia naudoti tik vasarą, o maitinamąjį – žiemą. Specialistų teigimu, odą drėkinti būtina ištisus metus, o žiemą – papildomai apsaugoti.

Vida Press nuotr./Moteris prie veidrodžio
Vida Press nuotr./Moteris prie veidrodžio

Kas yra tonikas ir kam jis reikalingas?

Taigi, kalbant apie kasdienę veido odos priežiūrą, viskas veikia trijų punktų principu. Svarbu yra ją nuprausti naudojant vieną ar kitą prausiklį (apie tai skaitykite čia), tada naudoti toniką, kad atstatytumėte savo odos pH, o paskui palepinti drėkinamuoju kremu. Nepamirškite ir paakių kremo, jį dera naudoti ir ryte, ir vakare.

Tonikas skirtas odai atgaivinti, odos pH atstatyti ir paruošti odą kitai kosmetikos priemonei naudoti.

Grožio salono „New Skin Image House“ kosmetologės Ievos Perveneckienės teigimu, tonikas yra naudojamas kiekvieną kartą po to, kai veidą nuprausiate vandeniu. Vadinasi – ryte, vakare ir net dieną, jei teko maudytis.

„Dažnai klaidingai manoma, kad tonikas yra priemonė, skirta nešvarumų likučiams pašalinti. Ne, tonikas skirtas odai atgaivinti, odos pH atstatyti ir paruošti odą kitai kosmetikos priemonei naudoti. Natūralus odos pH yra 5,5, vandens būna net 9,5, dėl to smarkiai sutrinka rūgščių ir šarmų pusiausvyra. O tonikas padeda atstatyti odos pH“, – sako specialistė.

Tonikų yra skirtų ir riebiai, mišriai odai, ir sausai, jautriai. Jei jūsų oda yra mišri, riebi, kosmetologė rekomenduoja naudoti toniką, kurio sudėtyje yra arbatmedžių aliejaus ar hamamelių ekstrakto – veikia antibakteriškai, saugo nuo uždegimų. Jei oda sausa, dehidratuota, jautri, geriausia naudoti toniką, kurio sudėtyje yra tokių sudedamųjų dalių kaip alavijų sultys, žaliosios arbatos ekstraktas, vitaminai A, C ar E.

Daugelio tonikų sudėtyje yra alkoholio. Riebios odos savininkams būtent toks dažnai ir rekomenduojamas. Tačiau I.Perveneckienės patarimu, toniko su alkoholiu derėtų vengti, net jei jūsų oda riebi, nes ši sudedamoji dalis labai ją sausina, o teigiamas poveikis būna tik pirmąsias dienas.

Kada naudoti drėkinamąjį kremą?

Kokiu kremu tepti veidą, priklauso nuo jūsų gyvenimo būdo, darbo pobūdžio. Tik štai vienas dalykas lieka nekintantis – odą būtina drėkinti ištisus metus, tad drėkinamąjį kremą dera naudoti nuolat. Vasarą – saulė, rudenį ir žiemą – vėjas, speigas, šaltis, o patalpose – šildymas, kondicionieriai. Visi šie veiksniai veikia veido odą, ji sausėja.

Vida Press nuotr./Kosmetika
Vida Press nuotr./Kosmetika

„Jei dirbate uždaroje patalpoje, vykstate į darbą automobiliu ir lauke tepraleidžiate vos vieną kitą minutę, būtina drėkinti veido odą, t.y. naudoti drėkinamuosius kremus, kurių sudėtyje yra hialurono rūgšties, kolageno, vitaminų, įvairių aliejų. Drėkinamieji kremai, kai oras šaltesnis, turi būti tirštesnės konsistencijos, ne gelio pagrindu, kokius naudojame vasarą“, – sako kosmetologė.

Likus 15–20 minučių iki išeinant į lauką veidą patepate apsauginiu kremu.

Kada naudoti maitinamąjį, apsauginį kremą?

„Jei daugiau būnate lauke, išeinate pasivaikščioti, ypač aktualu mamos, turinčioms mažamečių vaikų, reikėtų naudoti ir apsauginį kremą. T.y. ryte atliekate tą pačią procedūrą: nusiprausiate veidą, naudojate toniką, tepate drėkinamąjį kremą.

O likus maždaug 15–20 minučių iki išeinant į lauką dar papildomai veidą patepate apsauginiu kremu. Visi apsauginiai kremai yra riebesni, maitinamieji, nes jų pagrindas ne vanduo, o aliejai“, – kaip ir kada šaltuoju metų laiku naudoti riebų kremą, aiškina I.Perveneckienė.

Dirbate biure, bet vykstate viešuoju transportu?

Iš tiesų dažnas atvejis, kai į darbą tenka vykti ne automobiliu, o viešuoju transportu. Ką daryti tada?

Jei turite galimybę atvykę į darbą nusiprausti veidą ir netingite to daryti, galite prieš išeidami į darbą patepti veidą apsauginiu kremu. Tačiau atvykus į biurą tą kremą teks pašalinti, veidą nuprausti ir patepti drėkinamuoju kremu, nes nuo šilumos jūsų oda pradės blizgėti, užsikimš poros ir, užuot sau padėję, pasidarysite meškos paslaugą.

Taigi geriausias sprendimas tokiu atveju, kosmetologės teigimu, yra dekoratyvinė kosmetika. Ryte tepate drėkinamąjį kremą, o paskui – kreminę pudrą, ji veikia kaip apsauginė priemonė.

Svarbu nepamiršti, kad drėkinamasis kremas, už lango spaudžiant šaltukui, tepamas gerokai anksčiau, o ne tada, kai jau ketinate eiti pro duris. Maitinamasis, kaip minėta, taip pat.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius