Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

140-iai lenkų Egipte buvo klaidingai diagnozuotas COVID-19

Praėjusios savaitės pabaigoje į Egiptą atskrido lėktuvas su 360 turistų iš Lenkijos. Beveik pusei jų iš pradžių buvo diagnozuotas COVID-19, tačiau vėliau paaiškėjo, kad testai klydo. Tai – jau ne pirma tokio masto klaida, kurią lemia klaidingai teigiami testai.
Viešbutis Egipte
Viešbutis Egipte / 123rf.com nuotr.

Spalio 6 d. į Egiptą, Marsa Alamą, užsakomuoju reisu atskrido 360 poilsiautojų. Egiptas neseniai atvėrė savo sienas turistams iš Lenkijos, tačiau jiems privalu atskridus pasidaryti COVID-19 testą.

Visi lenkai juos atliko oro uoste ir išvyko į savo viešbučius. Juose bent 140 keliautojų sulaukė žinių, kad jų testo rezultatai – teigiami, tad juos privalu izoliuoti.

Visgi po kelių dienų paaiškėjo, kad vos keli turistai buvo iš tiesų užsikrėtę COVID-19. Kaip skelbia „Polsat News“, beveik visų rezultatai po pakartotinių testų buvo neigiami. COVID-19 patvirtintas vos keturiems žmonėms, ir šie turi likti karantine.

Izoliuoti lenkai jau vos gavę pirmuosius rezultatus Lenkijos spaudai reiškė abejones dėl testų patikimumo. Jiems įtarimų kėlė didelis teigiamų rezultatų skaičius ir tai, kad nė vienam nebuvo pasireiškę jokie koronavirusui būdingi simptomai.

Prieš kelias savaites 15min jau rašė apie panašią situaciją Graikijoje. TUI kruiziniame laive „Mein Schiff 6“ – pirmajame, išplaukusiame po karantino, – keliolikos įgulos narių COVID-19 testų rezultatai buvo teigiami. Kapitonas sustabdė kelionę, nurodė visiems keleiviams izoliuotis kajutėse ir nuplukdė laivą toliau nuo Graikijos Milo salos.

12 įgulos narių, kurių nė vienam nebuvo pasireiškę simptomai, ištirti dar ir dar kartą. Visi pakartotinių testų rezultatai buvo neigiami.

Lietuvos kelionių organizatoriai neorganizuoja kelionių į Egiptą. Nors šalis nėra įtraukta į paveiktų šalių sąrašą, iš jos grįžus saviizoliacija nėra būtina, tačiau Užsienio reikalų ministerija į šalį rekomenduoja nevykti – esant šiam aukščiausio lygio perspėjimui, organizatoriai rengti kelionių negali.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius