Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

4 šalys, į kurias turtuoliai keliasi gyventi sulaukę pensijos: yra ir tam tikrų reikalavimų

Kai kurie žmonės, o ypač amerikiečiai, renkasi savo aukso amžių praleisti užsienyje – vieni nori pakeisti aplinką, kiti ieško geresnio oro, o treti tiesiog trokšta naujų nuotykių ir patirčių. Visgi pensininkams, kuriems pinigai nėra problema, kriterijai yra ir šalies saugumas bei pragyvenimo lygis. Tad kurgi jie keliauja?
Oia, Graikija
Oia, Graikija / 123RF.com nuotr.

Portugalija

Remiantis „International Living“ 2023-iųjų metiniu pasauliniu pensijų indeksu, Portugalija užima pirmąją vietą dėl kelių privalumų. Nuo šurmuliuojančios Lisabonos ir jos tramvajų iki Porto bei jo šimtametės architektūros – ši šalis gali sužavėti daugelį, rašoma „Go banking rates“.

Dar vienas privalumas – šalis yra viena saugiausių pasaulyje, užimanti šeštąją vietą pagal Pasaulinį taikos indeksą (PVI). Ji taip pat užima 36 vietą pagal livingcost.org geriausių vietų gyventi indeksą.

123RF.com nuotr./Lisabona, Portugalija
123RF.com nuotr./Lisabona, Portugalija

2022 m. į Portugaliją grynuoju srautu atvyko apie 1,3 tūkst. milijonierių, nes Portugalijos auksinio leidimo gyventi programa, pagal kurią turtingiems asmenims suteikiama teisė gyventi šalyje mainais į investicijas į nekilnojamąjį turtą, išliko populiariausia programa.

Vis dėlto nuo 2023 m. kovo šalis sustabdė „auksinių vizų“ programą, nes vyriausybė teigė norinti „kovoti su spekuliacijomis nekilnojamojo turto kainomis“, rašo „Financial Times“.

Graikija

„International Living“ duomenimis, ši šalis užima septintą vietą tarp šalių, kuriose geriausia išeiti į pensiją. Graikija, kurioje gimė demokratija, turi turtingą istoriją ir archeologiją. Užsieniečius taip pat traukia daugybė jos salų, kurių daugelis garsėja ikoniška mėlyna ir balta architektūra.

Jei planuojate ten išeiti į pensiją, galite kreiptis dėl auksinės vizos, jeigu turite apie 230 tūkst. eurų – t.y. minimalią nekilnojamojo turto investiciją, kurią reikia investuoti, kad gautumėte 5 metų leidimą gyventi šalyje.

123RF.com nuotr./Graikija
123RF.com nuotr./Graikija

Turėtumėte veikti greitai, nes nuo 2023 m. gegužės tam tikrose Graikijos savivaldybėse, pavyzdžiui, Atėnų, Salonikų ir kt., nekilnojamojo turto reikalavimas padidės iki 500 tūkst. eurų.

CNBC pranešė, kad praėjusiais metais šalies auksinių vizų išdavimas beveik padvigubėjo, o daugiausia prašymų pateikė Kinijos piliečiai. Tačiau atsiranda ir nauja investuotojų grupė – turtingi amerikiečiai.

Bahamos

Bahamų salos patrauklios dėl kelių priežasčių. Viena jų – begaliniai paplūdimiai ir krištolo mėlynumo vanduo.

Be to, Bahamų salos leidžia užsienio investuotojams teikti paraiškas nuolatiniam gyvenimui šalyje mainais už investicijas į šalį – tai dar vadinama auksinių vizų programa. Įsigiję nekilnojamojo turto, kurio vertė ne mažesnė kaip 460 tūkst. JAV dolerių, galėsite kreiptis dėl tokios vizos.

Bahamos taip pat laikomos mokesčių rojumi, nes joje nėra pajamų, kapitalo prieaugio, turto, dovanų, paveldimo turto ar pardavimo mokesčių.

Tailandas

„Robb Report“ ataskaitoje pažymima, kad Tailandas yra labai populiari Pietryčių Azijos kryptis, nes čia gyvenimo lygis yra prieinamas ir aukštas. Šalis gali pasigirti keliomis vertybėmis, įskaitant senovinius griuvėsius, nardymo vietas, tropines salas, rūmus, budistų šventyklas ir kelias UNESCO pasaulio paveldo vietas, nurodo „Henley & Partners“.

Tailandas yra populiari pensininkų kelionių kryptis, nes čia išduodamos ilgalaikės vizos vyresniems nei 50 metų žmonėms, teigia „International Living“.

123RF.com nuotr./Similano salos, Tailandas
123RF.com nuotr./Similano salos, Tailandas

Pavyzdžiui, neimigracinę ilgalaikę vizą gali gauti vyresni nei 50 metų žmonės, atitinkantys tam tikrus finansinius reikalavimus, įskaitant reikalavimus turėti banko sąskaitą, kurioje būtų ne mažiau kaip 23 tūkst. eurų, ir ne mažesnes nei 1,7 tūkst. eurų mėnesines pajamas arba pensiją, teigia „SmartAsset“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius