-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 ir pačių lenkų neatrasti paplūdimiai Lenkijoje: be poilsiautojų, bet su fantastiškais pliažais

Lenkijos paplūdimius lietuviai pamėgsta, tačiau dažnai jie pralaimi prieš latviškuosius vienu aspektu – Lenkijos pajūryje paprastai gerokai daugiau žmonių. Tačiau jeigu žinosite, kur važiuoti, rasite nuostabias pakrantes be turistų. 6 tokias vietas siūlo gazeta.pl.
Paplūdimys Lenkijoje
Paplūdimys Lenkijoje / 123rf.com nuotr.

Wisełka

Volino sala yra ideali vieta atostogoms. Čia yra daug įdomių vietų – pradedant nuostabaus žydrumo ežeru Wapnica kaimelyje ir baigiant „požeminiu miestu“ Świnoujście. Poilsiautojai čia apgula ir gerai žinomus kurortus Międzyzdroje ar Świnoujście. Jeigu norite mažiau žmonių, verčiau vykite į Wisełka miestelį. Čia rasite paplūdimį, kurį į dvi dalis dalija gražus miškas. Ilgas, platus ir švarus – taip šį paplūdimį apibūdina čia buvusieji.

Przebrno

Šis miestelis priklauso Pajūrio Krynicai, kuri yra Aistmarių nerijoje. Przebrno yra maždaug už 3,5 km nuo populiaraus turistinio miesto. Nors čia rasite gražius ir smėlėtus paplūdimius, nedaug poilsiautojų iki jų atkeliauja. Jeigu būsite šioje vietoje, nepamirškite, kad už 800 metrų nuo Przebrno yra gamtos rezervatas Buki Mierzeja Wiślanej .

Skowronki

Dar viena mažiau žinoma vieta Aistmarių nerijoje – Skowronki kaimas, esantis už trijų kilometrų nuo Przebrno. Šiame regione yra ir didžiausias Europoje juodųjų kormoranų gamtos rezervatas. Iki 2017 kaimelis priklausė populiariam turistiniam miestui Kąty Rybackie, tačiau dabar jis yra atskirtas. Ir nieko keisto, nes šios dvi vietos visiškai skiriasi. Skowronki rasite ramybę ir gerokai mažiau žmonių.

Czołpino

123rf.com nuotr./Czołpino
123rf.com nuotr./Czołpino

Dar vienas gražus ir ramus paplūdimys – šalia Czołpino kaimelio Slovinų pakrantėje, Vakarų Pamario vaivadijoje. Ne sezono metu čia galite pasijusti kaip laukiniame paplūdimyje, bet net ir vasarą čia poilsiautojų bus keliasdešimt kartų mažiau nei populiariuose pajūrio kurortuose. Pakrantė čia labai vaizdinga – einant per kopas galima pasijusti tarsi dykumoje. Daugiau apie Slovinų nacionalinį parką skaitykite čia: Aplankyti Lenkijoje esančias didžiausias slenkančias smėlio kopas Europoje nekainuoja nė euro.

Sianożety

Sianożety yra nedidelis miestelis Vakarų Pamario vaivadijoje. Ramus atostogų kaimelis yra už maždaug kilometro nuo populiariojo Ustronie Morskie. Sianożety nustebins plačiu paplūdimiu, kuris driekiasi apie 1,4 km. Vasarą čia atidaromas ir gelbėtojų prižiūrimas baseinas.

Pustkówo

Pustkówo įsikūręs centrinėje Trzebiatowski pakrantės dalyje, tarp dviejų žymiai labiau populiaresnių atostogų miestų – Pobierowo ir Trzęsacz. Pustkówo miestelyje atrakcijų nelabai yra – svarbiausia čia yra platus ir švarus paplūdimys, kuriame galite pasimėgauti ramybe. Nuo 2010 m. jam skiriamas Mėlynosios vėliavos paplūdimio vardas.

Trūksta daugiau idėjų atostogoms Lenkijos pakrantėje? Ieškokite jų čia: Šiltiems savaitgaliams: geriausi Lenkijos pajūrio miestai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius