Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

8 metus Tailande gyvenantys lietuviai – apie vieną gražiausių šalies vietų: šios salos primena rojų

Surino salos – išskirtinė Tailando vieta, galinti nustebinti net ir daugybę egzotiškų vietų mačiusius keliautojus.
Surino salos, Tailandas
Surino salos, Tailandas / Tailandieciai.lt nuotr.

Šios salos yra tikra Andamanų jūros puošmena, traukianti idiliškais balto smėlio paplūdimiais ir įspūdingu povandeniniu pasauliu. Nacionaliniam parkui (Mu Ko Surin National Park) priklausančios salos primena rojaus kampelį, kurio dar nepalietė masinis turizmas.

Per pastaruosius aštuonerius metus išnaršėme įvairiausius Tailando regionus, tačiau Surino salos paliko neišdildomą įspūdį, neprilygstantį jokiai kitai vietai. Jei esate gamtos mylėtojas, tikime, kad šiomis salomis susižavėsite ir jūs.

Tailandieciai.lt nuotr. / Surino salos, Tailandas
Tailandieciai.lt nuotr. / Surino salos, Tailandas

Surino Salų nacionalinį parką pasiekia nedažnas turistas – į jį patekti kiek sunkiau nei į populiariąsias Tailando vietas. Nakvynę nacionaliniame parke reikia rezervuoti tik per nacionalinių parkų rezervacijos sistemą tajų kalba likus 60 d. iki atvykimo arba per agentūrą. nameliai išgraibstomi nedelsiant. Tiesa, yra galimybė nakvoti ir palapinėse. Dalis palapinių yra su kondicionieriumi, lova.

Surino salos paliko neišdildomą įspūdį, neprilygstantį jokiai kitai vietai.

Atvykę į pagrindinę Surino salą, rasite nuostabų, atogrąžų miškų apsuptą paplūdimį. Iš čia galite vykti į pasiplaukiojimą laivu aplink salas ar leistis į nardymo išvykas.

Nacionalinis parkas garsėja įspūdingais koraliniais rifais ir unikalia bioįvairove – galime garantuoti, geresnio povandeninio pasaulio Tailande nerasite niekur. Taip pat galima aplankyti vienoje iš įlankų įsikūrusį autentišką kaimelį, kur gyvena Moken gentis – „jūros čigonai“.

Trumpai tariant, veikla Surino salose apsiriboja ramiu poilsiu ir gėrėjimusi gamta. Tad čia rekomenduojame vykti tik tiems, kurie neieško aktyvių pramogų ar turistinių kurortų patogumų. Salose veikia vienas nacionalinio parko restoranas su maža parduotuvėle, čia labai limituota infrastruktūra. Daugiau informacijos – nacionalinio parko svetainėje.

Daugiau informacijos apie Tailandą galima rasti tinklaraštyje Tailandieciai.lt ir feisbuko grupėje Tailandiečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius