Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tailande gyvenantys lietuviai – apie turistų neatrastas šalies salas: pakerės ramybė ir gamta

Ar žinojote, kad Tailande iš viso yra skaičiuojama apie 1430 salų? Galima drąsiai teigti, jog ši tropinė šalis – tikras rojus keliautojams, ištroškusiems egzotiškos gamtos, idiliškų paplūdimių ar vadinamų „island hopping“ kelionių.
Čango sala
Čango sala / Tailandieciai.lt nuotr.

Tiesa, išsirinkti, kurias Tailando salas aplankyti, gali būti ne taip ir paprasta. Apie populiariąsias Puketo, Krabio regiono, Pangano ar Samujaus salas jau nemažai kalbėjome, tad šį kartą – apie rytinėje Tailando pakrantėje esantį Čango salyną (Čango Salų nacionalinis parkas), priklausantį Trato regionui.

Šį kraštą patogu pasiekti iš Bankoko ar Patajos, tad čia dažnai užsuka nuo miesto šurmulio norintys pailsėti keliautojai. Vis dėlto, šios salos dar nėra užgožtos turistų, jose galima pasimėgauti visiška ramybe bei natūralaus grožio gamta.

Čango salyną sudaro apie 50 salų, iš kurių turizmas yra išplėtotas vos keliose. Žemiau aptarsime žymiausias Čango salas, kurios gali tapti jūsų kelionės pažiba.

Šios salos dar nėra užgožtos turistų, jose galima pasimėgauti visiška ramybe bei natūralaus grožio gamta.

Čango sala (Ko Chang) (nesumaišykite su kita Ko Chang sala, esančia vakarinėje Tailando pakrantėje) – viena didžiausių Tailando salų, kartais vadinama „dramblių sala“ (jos forma primena dramblio galvą). Čango sala yra populiariausia Trato regiono sala, kurioje veiklos ras ir aktyvaus, ir pasyvaus poilsio mėgėjai. Saloje gyvena virš 10 tūkst. žmonių, tad ji pakankamai gerai išvystyta ir tinkama lankyti net ir ne sezono metu.

Čango saloje galite rinktis iš įvairaus lygio viešbučių ir atostogų namelių. Dauguma kurortų yra įsikūrę vakarinėje salos pakrantėje, kur yra ir gražiausi paplūdimiai. Žymiausias iš jų – White Sand Beach. Taip pat verta ištyrinėti ir rytinę salos dalį, kur rasite krioklius, mangrovių giraites bei plačiai nusidriekusias laukines džiungles.

Tailandieciai.lt nuotr. / Čango sala
Tailandieciai.lt nuotr. / Čango sala

Koh Kood (dažnai vadinama Ko Kut) – sala, kuri patiks ieškantiems ramaus poilsio atokiuose paplūdimiuose. Tai lyg turistų neatrastas perlas, viliojantis atviručių vertomis balto smėlio pakrantėmis, atogrąžų augalija ir žavingu povandeniniu pasauliu.

Koh Kood yra kur kas mažiau išvystyta nei Čango salą, tačiau ir čia rasite nemažą viešbučių bei restoranų pasirinkimą. Visi paplūdimiai ir kurortai yra išsidėstę vakarinėje salos pusėje. Rytinėje pakrantėje įsikūrę autentiški žvejų kaimeliai – nepamirškite jų aplankyti, jei svečiuositės saloje.

Tailandieciai.lt nuotr. / Koh Kood sala
Tailandieciai.lt nuotr. / Koh Kood sala

Koh Mak – nedidelė sala, kurią patogu pasiekti tiek iš Čango salos, tiek iš Koh Kood. Beveik visas salos plotas priklauso kelioms tajų šeimoms, kurios kontroliuoja turizmo plėtrą saloje. Čia nerasite jokių kurortų, jokio triukšmo ar linksmybių.

Tailandieciai.lt nuotr. / Koh Mak sala
Tailandieciai.lt nuotr. / Koh Mak sala

Taigi, Koh Mak patiks norintiems visiško privatumo. Ši sala labai kompaktiška, ją patogu tyrinėti dviračiu. Galite apsistoti viename iš viešbučių arba apžiūrėti salą per vieną dieną ir keliauti toliau. Apgyvendinimo vietų ieškokite „Booking.com“ arba „Agoda“.

Tailandieciai.lt nuotr. / Koh Mak sala
Tailandieciai.lt nuotr. / Koh Mak sala

Koh Rang (nesumaišykite su netoliese esančia Kambodžos Koh Rong sala) – vos kelių kilometrų ilgio sala, garsėjanti nuostabiu povandeniniu pasauliu. Salą supa turkio spalvos vanduo ir koralų rifai – jei keliaudami po Trato regiono salas leisitės į nardymo išvyką, didelė tikimybė, kad atsidursite Koh Rang.

Ši sala nėra gyvenama, joje nerasite viešbučių. Saloje yra įrengta stovyklavietė ir keli bungalow tipo nameliai, kur galima likti per naktį, tačiau įprastai turistai čia užsuka tik dienos metu.

Keliaudami po Čango salyną, galite aplankyti ir kitas kaimynines salas, tokias kaip Koh Wai ar Koh Klum. Visose salose itin populiarūs paviršinio ar giluminio nardymo turai.

Tailandieciai.lt nuotr. / Nardymas Tailande
Tailandieciai.lt nuotr. / Nardymas Tailande

Geriausias laikas lankyti Čango salas orų atžvilgiu – nuo lapkričio iki vasario, kai dienos dažniausiai būna saulėtos, o oras – ne per karštas. Nuo vasario iki gegužės įprastai tęsiasi karštasis sezonas. Gegužę prasideda lietingas sezonas, kuris trunka iki spalio – šiuo laikotarpiu tarp salų būna ribojamas jūrų transportas.

Daugiau informacijos apie Tailandą galima rasti tinklaraštyje Tailandieciai.lt ir feisbuko grupėje Tailandiečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius