Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atidarytas Panevėžio ir Kėdainių rajono savivaldybes jungiantis kabantis tiltas

Pirmadienį atidarytas suremontuotas kabantis tiltas per Nevėžį, jungiantis Panevėžio rajono savivaldybės Krekenavos seniūnijos Kazokų kaimą bei Kėdainių rajono savivaldybės Surviliškio seniūnijos Surviliškio kaimą.
Atidarytas Panevėžio ir Kėdainių rajono savivaldybes jungiantis tiltas
Atidarytas Panevėžio ir Kėdainių rajono savivaldybes jungiantis tiltas / Živilės Večiorkutės / „Jūsų Panevėžys“ nuotr.

Reikalingas gyventojams

„Tiltas reikalingas žmonėms. Per upę neperbrisi, aplinkui apvažiuoti kito kelio nėra, tik per Krekenavą. Esant reikalui, žmonės tiltu gali susisiekti vieni su kitais, aplankyti kapus, tiesiog nueiti pas draugą pabendrauti, aptarti reikalus, nes juk ne viskas sprendžiama mobiliu telefonu. Šis tiltas nėra skirtas nei pramonei, nei verslui. Jis svarbus ir reikalingas žmonėms, jų poreikiams tenkinti“, – teigė Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis.

Dėl pavadinimo – pagalvos

Anot P.Žagunio, tiltai jungia ne tik skirtingus krantus, bet ir savivaldybes bei šalis. Eresundo tiltas – Daniją bei Švediją, Ambasadoriaus tiltas – JAV ir Kanadą, Naujasis Europos tiltas – Rumuniją ir Bulgariją ir t. t.

„Pagalvosime, kaip simboliškai galėtų vadintis ir naujai suremontuotas Nevėžio krantus ir savivaldybes jungiantis vienas iš 9 Panevėžio rajono kabančių tiltų“, – sako meras P.Žagunis.

Rūpinsis abi savivaldybės

Panevėžio rajonas gali didžiuotis rajone turintys ne vieną kabantį tiltą, tačiau šis tiltas, jungiantis Panevėžio ir Kėdainių rajono savivaldybes, dalinamas pusiau.

P.Žagunio paklausus, ar ateityje tilto tvarkymui jėgas mes abi savivaldybės, meras sakė, kad sutarta iškilusius klausimus spręsti drauge.

Živilės Večiorkutės / „Jūsų Panevėžys“ nuotr./Atidarytas Panevėžio ir Kėdainių rajono savivaldybes jungiantis tiltas
Živilės Večiorkutės / „Jūsų Panevėžys“ nuotr./Atidarytas Panevėžio ir Kėdainių rajono savivaldybes jungiantis tiltas

„Drauge sutarėme dėl tilto remonto, kartu ir ateityje spęsime iškilusius klausimus. Kaip atsirado šis sprendimas – remontuoti tiltą, taip atsiras ir kiti reikalingi sprendimai. Susiskambinsime, susitiksime. Žmonių reikalai ir bėdos rūpi abiejų savivaldybių atstovams. Taip bus ir toliau“, – naujienų portalui JP sakė P.Žagunis.

Ir vaizdas, ir saugumas

Panevėžio rajonui priklausančios tilto dalies atnaujinimo darbai, kainavę beveik 10 tūkst. eurų, pradėti šių metų rugsėjo mėnesį. Kabančio tilto medinės konstrukcijos pakeistos naujomis, perdažytos pagrindinės tilto atramos.

„Ir saugumas didesnis, ir vaizdas gražesnis einant pas kaimynus“, – džiaugiasi krekenaviškiai.

Iškilmingame atidaryme dalyvavo Panevėžio bei Kėdainių rajonų merai Povilas Žagunis ir Valentinas Tamulis, Krekenavos bazilikos rektorius, Švč. M.Marijos Ėmimo į dangų parapijos klebonas, Vadaktėlių bei Upytės parapijų administratorius Gediminas Jankūnas, savivaldybių administracijų, statybos rangovų, gyventojų bendruomenių atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius