-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Autentiškoji Tailando pusė – Čiangmajus: ką verta jame pamatyti?

Atsibodo paplūdimiai, norite pabėgti nuo tropinio karščio ir pamatyti autentišką Tailando pusę? Tada Čiangmajaus miestas tam yra puiki vieta. Kadangi miestas yra kalnų apsuptyje šalies šiaurėje, temperatūra čia yra kur kas žemesnė nei Bankoke ar pietiniuose šalies regionuose.
Čiangmajus
Čiangmajus / Tailandieciai.lt nuotr.
Temos: 2 Tailandas Kelionės

Čiangmajus (angl. Chiang Mai) yra didžiausias miestas Tailando šiauriniame regione ir vienas seniausių istorinių miestų šalyje. Jame gausu architektūrinių paminklų bei šventyklų, jų čia daugiau kaip 300. Taip pat mieste rasite daug vietinių restoranų ir gatvės prekiautojų bei galėsite paragauti būtent Šiaurės Tailandui būdingų patiekalų. Čiangmajus yra apsuptas kalnų ir nacionalinių parkų, tad, jeigu norėsite pabėgti nuo miesto šurmulio, vykti toli nereikės.

5 vietos, kurias turėtumėte aplankyti, jei lankotės Čiangmajuje (visas lankytinas vietas Čiangmajuje rasite ČIA).

Čiangmajaus senamiestis

Skirkite pusdienį pasivaikčioti Čiangmajaus senamiestyje. Pats senamiestis yra kvadrato formos, apsuptas vandens kanalu ir sienų griuvėsiais. Ten rasite šventyklas, vietinius restoranus, kavines ir barus bei pamatysite daug gatvės prekiautojų, parduodančių įvairius gėrimus, tradicinius užkandžius ar desertus.

Tailandieciai.lt nuotr./Čiangmajus
Tailandieciai.lt nuotr./Čiangmajus

Jeigu domitės budizmu ir architektūra, senamiestyje rasite ir keletą pagrindinių Čiangmajaus šventykų: Wat Phra Sing, Wat Chedi Luang, Wat Lok Moli, Wat Chiang Man, Wat Phan Tao ir Wat Saen Muang Ma Luang. Vertėtų nepamiršti, kad lankantis šventyklose reikėtų tinkamai apsirengti. Tai yra dėvėti pečius ir kelius dengiančius laisvai krentančius drabužius. Tai galioja ir vyrams, ir moterims.

Tailandieciai.lt nuotr./Čiangmajus
Tailandieciai.lt nuotr./Čiangmajus

Senamiestis nėra didelis, taigi laisvai per pusdienį jį apeisite pėsčiomis.

Wat Phra That Doi Suthep šventykla

Tai yra pati garsiausia ir populiariausia šventykla, lankoma ne tik turistų, bet ir vietos gyventojų. Žmonės sako, kad, jeigu neaplankėte šios šventyklos, vadinasi, nesilankėte Čiangmajuje.

Apie šią šventyklą žino kiekvienas gidas ir Songthaeuw (raudono autobusiuko) vairuotojas, taigi pasiekti ją tikrai nekils problemų.

Tailandieciai.lt nuotr./Wat Phra That Doi Suthep šventykla Čiangmajuje
Tailandieciai.lt nuotr./Wat Phra That Doi Suthep šventykla Čiangmajuje

Wat Phra That šventykla buvo pastatyta XIV amžiuje ir yra Doi Suthep nacionaliniame parke, nutolusiame apie 12 kilometrų nuo miesto centro. Pasiekus šventyklos teritoriją iš karto pamatysite suvenyrų parduotuves, gatvės prekiautojus ir gaiviųjų gėrimų kioskelius. Norint pasiekti šventyklos kompleksą, kurį sudaro įspūdingo grožio paauksuotos šventyklos ir meditacijos salės, reikia užlipti 309 laiptelius. Keliautojų patogumui yra įrengtas liftas.

Architektūra yra tiesiog stulbinanti. Budos skulptūros ir paauksuotos šventyklos spindesys tiesiog gniaužia kvapą. Pakilus į viršų iš apžvalgos aikštelės atsiveria magiškas Čiangmajaus vaizdas.

Tailandieciai.lt nuotr./Wat Phra That Doi Suthep šventykla Čiangmajuje
Tailandieciai.lt nuotr./Wat Phra That Doi Suthep šventykla Čiangmajuje

Dramblių gamtos parkas

Tailande yra dešimtys vietų, kuriose galite pamatyti dramblius ir kitus egzotinius gyvūnus. Tačiau ne visos šios vietos yra etiškos ir ne visur su gyvūnais elgiamasi tinkamai.

Dramblių gamtos parkas (angl. Elephant nature park) yra viena iš keleto organizacijų, kurios tinkamai rūpinasi gyvūnų gerove. Ten negalima jodinėti, maudytis ar žaisti su drambliais, tačiau galima prisidėti maitinant juos bei sužinoti daugiau apie dramblių gyvenimą.

Dramblių gamtos parke galima pamatyti ne tik pačius dramblius, bet ir buivolus, šunis, kates ir kitus gyvūnus. Šis parkas yra įsikūręs 60 km nuo Čiangmajaus miesto. Jį galite lengvai pasiekti motoroleriu. Daugiau informacijos apie dramblių gamtos parką ir apsilankymo kainas rasite čia.

Tailandieciai.lt nuotr./Dramblių gamtos parkas Čiangmajuje
Tailandieciai.lt nuotr./Dramblių gamtos parkas Čiangmajuje

Huay Tung Tao ežeras ir „King Kongo ranka“

Norint pamatyti, kaip tailandiečiai leidžia laisvalaikį, derėtų nuvykti prie Huay Tung Tao ežero. Jį galima pasiekti vos per 20 minučių vykstant motoroleriu nuo miesto senamiesčio. Tai yra viena populiariausių tajų vietų. Ten rasite kavinių su mediniais staleliais ant ežero kranto, kuriose galėsite paragauti tradicinio Šiaurės Tailando maisto, įvairių gėrimų ir įmerkti kojas į ežero vandenį. Tai puiki vieta pusdieniui praleisti, pabūti su šeima ir pabėgti nuo miesto šurmulio.

Tailandieciai.lt nuotr./Huay Tung Tao ežeras
Tailandieciai.lt nuotr./Huay Tung Tao ežeras

Paėję toliau galite išvysti iš šiaudų padarytas milžiniškas gorilų, dramblių, liūtų ir buivolų skulptūras ir prie jų nusifotografuoti.

Tailandieciai.lt nuotr./Iš šiaudų pagamintos gyvūnų skulptūros
Tailandieciai.lt nuotr./Iš šiaudų pagamintos gyvūnų skulptūros

Jeigu norite daugiau pasivaikščioti ir pasigrožėti nuostabia gamta, užkopus 400 metrų rasite šiaudinę „King Kongo rankos“ apžvalgos aikštelę. Nuo jos atsiveria nuostabus ežero ir parko vaizdas. Įėjimas kainuoja 50 batų (apie 1,39 euro) ir turi būti sumokėtas prieš įvažiuojant į parko teritoriją.

Čiangmajaus turgūs

Čiangmajuje gausu įvairių turgų ir prekybos centrų, kuriuose galite įsigyti autentiškų ir nebrangių suvenyrų bei dovanų. Apačioje pateiksime du populiariausius turgus mieste.

Pirmasis yra sekmadienio gatvės turgus (Walking street market), kuris vyksta nuo Thapae vartų iki pat Wat Pra Singh šventyklos. Jis yra populiariausias ir labiausiai turistų mėgstamas. Ten rasite visko: nuo tradicinių suvenyrų ir būtent Šiaurės Tailandui būdingos atributikos, drabužių iki tradicinio maisto ir desertų. Įprastai šis turgus vyksta sekmadieniais nuo 16.30 val. iki vėlaus vakaro.

Tailandieciai.lt nuotr./Čiangmajaus turgūs
Tailandieciai.lt nuotr./Čiangmajaus turgūs

Antrasis ir labiausiai vietinių mėgstamas yra Warorot turgus, kuris yra įsikūręs prie pat Pingo upės. Tai yra viena iš nedaugelio vietų, atsidarančių anksti ryte ir užsidarančių vakarop. Čia galima rasti visko: daržovių, vaisių, mėsos, drabužių, juvelyrikos ir papuošalų, suvenyrų ir kitų Tailandui būdingų atributų. Antrame šio turgaus aukšte yra įsikūrusios siuvėjos, kurios pagal jūsų pageidavimus pigiai ir kokybiškai pasiūs norimus drabužius vos per kelias dienas.

Tailandieciai.lt nuotr./Čiangmajaus turgūs
Tailandieciai.lt nuotr./Čiangmajaus turgūs

Būnant Čiangmajuje taip pat nepamirškite skirti laiko sau ir pasimėgaukite tailandietišku masažu ar vienu tradiciškiausiu Šiaurės Tailando patiekalu – sriuba Khao Soi.

Daugiau informacijos apie Čiangmajų rasite čia. Maršrutus po Tailandą čia. Atskirų Tailando regionų atmintines – čia.

Prisijunkite ir užduokite klausimus apie Tailandą mūsų uždaroje feisbuko grupėje „Tailandiečiai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius