Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Buvusi CŽV ir FTB agentė atskleidė, kodėl visada reikia miegoti trečiame viešbučio aukšte

Buvusi CŽV ir FTB agentė atskleidė, kaip apsistoję viešbutyje galite būti saugūs – nuo kambarių, kuriuos turėtumėte rezervuoti, iki gudrių sprendimų, sulaikančių įsilaužėlius, rašoma „Daily Star“.
Buvusi CŽV ir FTB agentė atskleidė, kodėl visada reikia miegoti trečiame viešbučio aukšte
Buvusi CŽV ir FTB agentė atskleidė, kodėl visada reikia miegoti trečiame viešbučio aukšte / Tracy Walder / SWNS / 123RF.com nuotr.

Buvusi CŽV ir FTB agentė atskleidė svarbiausius patarimus, kaip saugiai keliauti, įskaitant tai, kodėl viešbučio kambarį reikia užsisakyti trečiame aukšte.

44 metų Tracy Walder 2000–2005 m. dirbo CŽV pareigūne, o FTB – specialiąja agente, todėl žino, kaip imtis papildomų atsargumo priemonių užsienyje. Dabar ji pasidalijo svarbiausiais patarimais, kaip užtikrinti saugumą, įskaitant durų atramos-stabdžių naudojimą, dalijimąsi kelionės planu ir pavojaus mygtuko programėlės atsisiuntimą.

Dar prieš įkeldama koją į svetimą šalį Tracy ištiria, ar toje vietovėje nėra grėsmių, ir įsirašo programėlę, kuri pavojaus atveju kontaktus informuoja apie jos buvimo vietą.

Viešbučiuose Tracy renkasi kambarį, esantį tarp trečio ir šešto aukšto – pakankamai žemai, kad būtų galima patekti avariniu būdu, bet pakankamai toli nuo bet kokių įsibrovėlių, kurie galėtų patekti iš pirmojo aukšto.

Be to, ji visada naudoja viešbučio kambarių apsauginę spyną ir keliauja su durų stabdžiu, taip pat užtikrina, kad jos bagaže būtų „Apple AirTag“ sekimo įrenginys.

Tracy, dabar kriminalinės justicijos profesorė iš Dalaso (Teksasas, JAV), sakė: „Patarimais, kuriais dalinausi, nebūtinai galėjau pasinaudoti visą laiką dirbdama agente, tačiau dabar visada jais naudojuosi. Mane nustebino tai, kad draugė, keliaudama viena, nebūtinai galvojo apie asmeninį saugumą.

Kalbant apie aukštų lygį, yra du dalykai – pirmas yra įėjimas. Paprastai kas nors, kas bando pakenkti, eina lengviausiu keliu, kurį gali pasirinkti, o tai būtų patekimas per pirmąjį aukštą, nes jis yra lengviausiai pasiekiamas. Jei esate per aukštai, 20-ame ar 21-ame aukšte, jums bus labai sunku greitai išeiti.

Ką tik šį savaitgalį grįžau iš kelionės į Floridą ir man skyrė pirmąjį aukštą. Paprašiau, kad mane perkeltų, todėl jie mane apgyvendino ketvirtame aukšte“.

Ji pridūrė: „Kitas dalykas, kurį darau, tai užrakinu kambarį ir uždedu apsauginę spyną. Mano vyras, 44 metų Benas, mane dėl to erzina, ir nors mažai tikėtina, kad kas nors įsilauš, realybė yra tokia, kad viešbučio darbuotojai turi kortelę, kuria gali patekti į jūsų kambarį“.

Kelionių profesionalė sakė, kad naujų gudrybių ėmėsi po vienos konkrečios kelionės, kurios metu jautėsi pavojuje, nors sako, kad negali būti „konkreti, nes tai vis dar įslaptinta“.

Tracy pridūrė, kad jei ji šnipinėtų kitoje šalyje, „turėtų manyti, kad kita šalis galbūt žino, kas ji yra, ir galbūt bandytų pakenkti“.

Užtrenkusi duris Tracy uždeda durų atramą-stabdį, kad būtų dar saugesnė.

Tracy ne tik kontroliuoja savo viešbučio kambario saugumą, bet ir dalijasi savo kelionės maršrutu su šeima, naudodama „Panikos mygtuko“ programėlę, kurią paspaudus apie jos buvimo vietą pranešama skubios pagalbos kontaktams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius