Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Geriausių Dubajaus paplūdimių gidas: čia tikrai pamiršite lietuvišką darganotą orą

Į Lietuvą atkeliavo įprasta rudeniška dargana ir pilkuma. Natūralu, jog orams atvėsus, lietuviai vis dažniau ima dairytis saulėtų ir šiluma alsuojančių atostogų krypčių. Viena iš tokių – tiesioginiu skrydžiu nuo lapkričio pasiekiamas Dubajus. Pasidairykime į populiariausius šio miesto paplūdimius, kuriuose rudenį galima mėgautis iki 30 laipsnių įkaistančia oro temperatūra, rašoma Dubajaus ekonomikos ir turizmo departamento pranešime spaudai.
Dubajaus paplūdimiai, Jungtiniai Arabų Emyratai
Dubajaus paplūdimiai, Jungtiniai Arabų Emyratai / 123rf.com nuotr.

1. Paplūdimys vandens sporto gerbėjams

Dubajaus miesto atstovai, regis, ilgai nesuko galvos, kaip pavadinti paplūdimį, kuriame renkasi vandens sporto mėgėjai. „Kite Beach“ (liet. Aitvarų paplūdimys) savo pavadinimą gavo dėl to, kad jame vandenį nuolat skrodžia jėgos aitvarų fanatikai. O smalsuoliai dažnai renkasi pasigrožėti šiuo reginiu ir pasimėgauti sportininkų atliekamais triukais.

Dubajaus ekonomikos ir turizmo departamento nuotr. / „Kite Beach“ (liet. Aitvarų paplūdimys), Dubajus
Dubajaus ekonomikos ir turizmo departamento nuotr. / „Kite Beach“ (liet. Aitvarų paplūdimys), Dubajus

Užsimaniusiems patiems išbandyti ekstremalų sportą – paplūdimyje veikianti mokykla suteiks visą reikiamą įrangą ir trenerio paslaugas. Na, o norintiems tiesiog atsipūsti – gausus paplūdimio restoranų ir kavinių pasirinkimas piniginei draugiškomis kainomis.

Dubajaus ekonomikos ir turizmo departamento nuotr. / „Kite Beach“ (liet. Aitvarų paplūdimys), Dubajus
Dubajaus ekonomikos ir turizmo departamento nuotr. / „Kite Beach“ (liet. Aitvarų paplūdimys), Dubajus

2. Paplūdimys romantikams ir naktinių maudynių mėgėjams

Saulėlydžių paplūdimys (angl. Sunset Beach) – vienas ikoniškiausių Dubajaus paplūdimių, iš kurio atsiveria vaizdas į „Burj Al Arab“ viešbutį. Tad visiems turistams tiesiog privaloma čia pasidaryti nuotrauką. Vietinių gyventojų šis paplūdimys itin mėgstamas dėl to, kad dovanoja įspūdingus saulėlydžius. Verta likti ir po saulėlydžio, nes saulei nusileidus už Persijos įlankos horizonto, dangus dažniausiai nusidažo švelniai rožine spalva.

Įdomus faktas – jog šis paplūdimys pritaikytas naktinių maudynių mėgėjams, šviesos instaliacijos apšviečia net 30 metrų ilgio ruožą jūroje. Tad tiems, kas niekada nebandė naktinių maudynių, tai puiki proga išbandyti šį tą naujo.

3. Idealus paplūdimys šeimoms su vaikais

„Al Sofouh“ paplūdimys, dažnai dar vadinamas slaptuoju paplūdimiu, yra tikra poilsio oazė norintiems trumpam pabėgti nuo miesto šurmulio. Slaptu šis paplūdimys dažnai vadinamas todėl, kad jį turistams atrasti nėra itin lengva. Į jį veda menkai pastebimas takas tarp dviejų rūmų teritorijų. O klaidžioti nepabūgstantiems ir šį paplūdimį atradusiems atsiveria viską atperkantis vaizdas – skaidrus vanduo ir netoliese matoma garsioji Palmės sala. Jūra šioje vietoje itin negili, net gerokai įsibridus tesiekia kelius, todėl čia lankytis mėgsta šeimos su mažais vaikais.

4. Kai norisi visko vienoje vietoje

Kai ištisas rajonas pavadintas „The Beach“ (liet. paplūdimys) lengva suprasti, jog visas gyvenimas čia sukasi aplink paplūdimį. Ši vieta ypač patiks tiems, kurie nemėgsta ilgai gulinėti, mat pramogų pasirinkimas itin platus.

Dubajaus ekonomikos ir turizmo departamento nuotr. / Dubajaus paplūdimys
Dubajaus ekonomikos ir turizmo departamento nuotr. / Dubajaus paplūdimys

Čia rasite tinklinio aikštelę, galėsite išbandyti vandenlentes ar kitus vandens sporto malonumus. Šalia paplūdimio – ilga promenada, kurioje gausu parduotuvių. O tikras šio rajono perliukas – prabangus „šiltnamis“ ant jūros kranto, kuriame rasite net šešis skirtingus restoranus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius