Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikija paskelbė 9 taisykles turistams, viešbučiams ir oro linijoms

Graikija ruošiasi pradėti turizmo sezoną ir priimti keliautojus iš užsienio. Šalies Turizmo ministerija paskelbė sąlygas, kokie turistai galėtų atvykti į šalį, ką turės daryti oro linijos ir viešbučiai. Svarbiausi pokyčiai – turistai turės prieš kelionę pasidaryti COVID-19 testą, o viešbučiuose neliks bufetų.
Graikija
Graikija / 123rf.com nuotr.

Graikijos turizmo ministras Haris Theocharisas penktadienį pristatė sveikatos ir saugumo protokolą, kuris parengtas kartu su visuomenės sveikatos organizacija.

Šalis užsienio turistams atsiverti planuoja jau nuo liepos 1 d. Paskelbtos 9 taisyklės, kurių privalės laikytis turizmo sektorius.

Skrydžiams:

– Privalomas sveikatos sertifikatas turistui

Prieš lipdamas į lėktuvą, turistas turės oro linijoms pateikti sveikatos pažymą, kurioje patvirtinama, kad asmuo neturi COVID-19 užkrato. Ji turės būti ne senesnė nei 72 valandų. Jeigu tokios pažymos keleivis negalės pateikti, jam bus neleista lipti į lėktuvą.

– Lėktuvuose nebus tuščių vietų

Nors pasaulyje buvo svarstoma, kad ir lėktuvų salonuose reikėtų išlaikyti atstumą, Graikija nusprendė kitaip. Ministerija paskelbė, kad specialiai oro linijos neturės palikti tuščių vietų skrydžiuose į ar iš Graikijos. Taip stengiamasi padėti oro linijoms, kurios susidūrusios su dideliais finansiniais iššūkiais.

– Maisto apribojimai

Skrydžiuose iki 4 valandų keleiviams nebus tiekiamas maistas – tik supakuoti užkandžiai.

– Nebus testų atvykus

Turkija paskelbė, kad testuos visus atvykusius turistus į šalį. Tuo tarpu Graikija paskelbė, kad tokių testų atvykėliams nedarys – kad šiems nereikėtų karantinuotis šalyje, jeigu testas būtų teigiamas.

Viešbučiams:

– Ministerija išnuomos viešbučių

Turizmo ministerija paskelbė išnuomosianti viešbučių kiekvienoje turistinėje vietoje šalyje, ir šie veiktų kaip „karantino viešbučiai“, jeigu jų prireiktų. Juose, pavyzdžiui, būtų apgyvendinami COVID-19 užsikrėtę turistai.

– Sutartis su gydytoju

Visos apgyvendinimo paslaugas teikiančios vietos privalės turėti sutartį su gydytoju, kuris galėtų įvertinti (tiesiogiai ar nuotoliniu būdu), ar turistui reikėtų atlikti testą dėl koronaviruso. Visi COVID-19 testai būtų atliekami per 6 valandas.

– Apmokymai

Kiekviename viešbutyje turės būti surengti apmokymai darbuotojams dėl specialių higienos taisyklių.

– Nebus bufetų

Turkija ilgai diskutavo, ką daryti su bufetais – „švediškais stalais“. Galiausiai šalis nusprendė, kad jie išliks, tačiau nebus savitarnos – maistą ir gėrimus juose poilsiautojams dalins viešbučio darbuotojai. Tuo tarpu Graikija paskelbė, kad bufetų viešbučiuose neliks. Išimtys gali būti daromos tik labai mažiems viešbučiams.

– Taisyklės gultams

Visi gultai paplūdimiuose ar prie baseinų turės būti sustatyti išlaikant saugų atstumą. Ant kiekvieno jų turės būti ir vienkartiniai užklotai, po kiekvieno svečio gultai dezinfekuojami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius