Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 01 /13:21

Į Romą grįžo kalėdinė „plikšė“: ar šiemet eglė ir vėl nustebins pasaulį?

Romoje kitą savaitę bus įžiebta pagrindinė miesto eglė. Tradicijos nelaužomos – ji kol kas ir vėl atrodo absurdiškai, miesto gyventojai ir vėl negaili juokelių apie ją.
Kalėdų eglė Romoje 2020 m.
Kalėdų eglė Romoje 2020 m. / „Scanpix“/AP nuotr.

Savaitgalį į Piazza Venezia buvo atgabentas 23 metrų aukščio medis. Kol kas ji neprimena gražios Kalėdų eglės – viršūnė kaip viršūnė, tačiau žemiau kybo varganas apskabytos šakos.

Romos gyventojai pastaruosius kelerius metus jau įprato savo egles krikštyti „Spelacchio“ (italų kalba šis žodis reiškia „plika“, „nusususi“). Medžiai vis nuskamba viso pasaulio žiniasklaidoje.

2017 m. Kalėdų eglė buvo tikras fiasko. Medis nudžiūvo ir numetė savo spyglius praėjus dviem savaitėms po to, kai buvo pastatytas. Būtent tai buvo originalioji „Spelacchio“.

Kitais metais visus nustebino neįprasta atgabento medžio išvaizda. Eglė atrodė taip, kaip ir šiemet: storos šakos likusios tik viršūnėje, o apačia – pusplikė. Greitai medis buvo pakrikštytas „Spelacchio 2“. Tačiau po įžiebimo visi turėjo atsiimti savo žodžius – išpuošta ir uždegta ji virto tikra gražuole. Pasaulio žiniasklaida tuomet negailėjo pagyrų tokiai medžio transformacijai.

Kodėl medis ir šiemet kol kas atrodo taip apgailėtinai? Nes eglė būna gerokai apgenėta prieš transportavimą į Romą. Daugiau nei 20 metrų aukščio medį su plačiomis šakomis būtų sudėtinga atgabenti į sostinę nepažeidžiant jos išvaizdos, tad prieš tai jos šakos būna apgenėjamos, o tuomet pastatyta Piazza Venezia ji palaipsniui įgauna tradicinės eglės formą.

Šiemet Kalėdų eglei papuošti bus panaudota apie 100 tūkst. LED lempučių ir 800 keturių spalvų sferų.

Eglę gruodžio 8 d. įžiebs merė Virginia Raggi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius