Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išskirtinis pasivaikščiojimas po tuščią Kauno oro uostą: kas jame vyksta per karantiną ir naujos skrydžių taisyklės

Laisvėjant karantino sąlygomis šią savaitę grįžta tarptautiniai skrydžiai. Pirmasis jų Vilnius-Frankfurtas, planuojama, įvyks trečiadienį. Nors informacijos apie skrydžius iš Kauno dar nėra, šis oro uostas taip pat rengiasi naujam kelionių etapui. Kauno oro uosto vadovas Karolis Matulaitis 15min skaitytojus kviečia į virtualią ekskursiją po ištuštėjusias sales ir susipažinti su planuojamais pokyčiais.

Retai kada pamatysi tuščią oro uostą. Net ir ankstyvų rytą ar ypač vėlyvą naktį sutiksi vieną kitą keliautoją, o dabar Kauno oro uoste gali girdėti net ir savo aidą.

Uždarius tarptautinius skrydžius, beveik sustojo ir Karmėlavoje įsikūrusio oro uosto gyvenimas. Beveik, mat krovininių orlaivių čia dar sulaukiama. Balandžio viduryje Kauno muitinė paskelbė, kad per šį oro uostą Lietuvą pasiekė beveik 300 tonų medicininės paskirties priemonių.

Kada prasidės keleivių skraidinimas iš Kauno, kol kas žinių nėra, tačiau tam jau yra ruošiamasi. Oro uosto vadovas Karolis Matulaitis 15min žiūrovams aprodė, kokios naujovės nuo šiol pasitiks keleivius ir kaip per pandemiją vyks jų patikra.

E.Abukausko nuotr./Karolis Matulaitis
E.Abukausko nuotr./Karolis Matulaitis

K.Matulaitis taip pat 15min skaitytojus kviečia pasivažinėti ir po lėktuvų stovėjimo aikštelę. Joje galima išvysti šiuo metu nenaudojamus orlaivius bei naujai kylantį lėktuvų dažymo angarą. Anot K.Matulaičio, šis naujas projektas Kaunui suteiks didelį pranašumo prieš kitus regiono oro uostus.

„Greičiau nei po pusmečio galėsime pamatyti, kaip lėktuvai įvažiuoja su vienu rūbu, o išvažiuoja su visiškai kitu. Tai yra svarbu, nes maždaug pusė pasaulio orlaivių priklauso lizingo įmonėms ir jos keičia šeimininkus. Tai atvers galimybę mūsų oro uoste veikiančioms įmonėms keisti orlaivio šeimininką“, – teigė jis.

Žiūrėkite visą pasivaikščiojimą po Kauno oro uostą:

VIDEO: Kauno oro uostas per karantiną: kaip atrodys skrydžiai?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius