Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Italai planuoja, kaip gyvens toliau: plastiko pertvaros gali būti ir restoranuose, ir pliaže

Italijos paplūdimiai šią vasarą gali atrodyti visiškai kitaip – turizmo verslas ieško būdų, kaip užtikrinti, kad italai galėtų mėgautis smėliu ir jūra nepaisant koronaviruso protrūkio, – rašo „Local Italy“.
Italai planuoja, kaip gyvens toliau: plastiko pertvaros gali būti ir restoranuose, ir pliaže
Italai planuoja, kaip gyvens toliau: plastiko pertvaros gali būti ir restoranuose, ir pliaže / „Nueva Neon Group 2“ nuotr.

Kiekvieną vasarą milijonai lankytojų plūsta į Italijos paplūdimius. Tačiau šalis jau daugiau nei mėnesį gyvena karantine, ir pradedama svarstyti: ar bus galima gulėti pliaže šiemet?

„Eisime prie jūros šią vasarą, – savaitgalį „Rai News“ pareiškė kultūros viceministrė Lorenza Bonaccorsi. – Dirbame, kad tai būtų įmanoma.“

Tarp svarstomų variantų – taisyklės dėl atstumo laikymosi nuo kitų žmonių paplūdimiuose, – patvirtino Kultūros ministerija. Tam gali reikėti gultus ir skėčius nuo saulės paplūdimiuose išdėlioti didesniais tarpais. Vaizdas atrodys išties neįprastai – pastaraisiais metais šiltuoju metų laiku populiariuose paplūdimiuose būdavo net sunku susirasti vietą rankšluosčiui pasitiesti.

Viena Italijos įmonė pasiūlė ir dar neįprastesnį sprendimą – organinio stiklo pertvaras, kurios atskirtų poilsiautojus. „Nueva Neon Group 2“, plastiko gamintojas iš Emilijos–Romanijos, sukūrė aliuminio ir plastiko kabinas. Vienoje jų tilptų du gultai, o atstumas tarp kabinų būtų toks, kad dviem žmonėms tektų 20 kv. metrų.

„Mes jau sulaukėme kelių užklausų iš paplūdimių valdytojų ir restoranų“, – Italijos laikraščiui „La Repubblica“ sakė savininkas Claudio Ferrari. Jo įmonė taip pat jau prigamino plastikinių pertvarų stalams, kurias naudos restoranai ir kavinės, kai šiems bus leista atsidaryti.

„Nueva Neon Group 2“ nuotr./Įmonės pertvaros restoranams
„Nueva Neon Group 2“ nuotr./Įmonės pertvaros restoranams

Nors toks sprendimas gali atrodyti kiek absurdiškas, Italijos paplūdimių operatorių asociacija „Federbalneari“ tikina, kad jie svarsto įvairius variantus. Vienas jų – privaloma gultų rezervacijos sistema, kad būtų apribotas žmonių skaičius. Taip pat skirtingu metu leisti naudotis gultais skirtingo amžiaus grupių žmonėms. Taip rizikos grupėje esantys žmonės būtų apsaugoti.

Kitos priemonės – žaidimo aikštelių pliažuose uždarymas, papildomų rankų plovyklų įrengimas ir net smėlio dezinfekavimas, – „Il Fatto Quotidiano“ teigė asociacijos viceprezidentas Mauro Della Valle.

Vienas pokytis, kuris atrodo garantuotas – paplūdimiuose šiemet bus daugiau pačių italų. Prognozuojama, kad šių metų liepą–rugsėjį šalis sulauks 25-iais milijonais mažiau turistų iš kitų šalių.

Be to, esant netikrumui dėl karantino sąlygų ir kitų šalių taisyklių, italai tikriausiai atšauks savo keliones į užsienį ir rinksis poilsį savo šalyje. Toks variantas gali būti ne tik saugiausias, bet ir vienintelis.

Italijos paplūdimiams dabar galioja griežtos karantino taisyklės, juose patruliuoja policija, tačiau kai kurie regionai leido operatoriams atlikti pasiruošimo darbus, kad šie galėtų pasirengti atidarymui artimiausiais mėnesiais.

Paplūdimių operatorių asociacijos vadovas teigė: „Nemanau, kad išlaikysime italus toliau nuo paplūdimių liepos mėnesį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius