Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kruizinio laivo keleiviai patyrė šoką: nakties metu į jų kajutes pradėjo veržtis vanduo

Kruizinio laivo keleiviai buvo pažadinti 2 val. nakties, kai pro lubas pradėjo veržtis vanduo. Vienas sunerimęs ir sušlapęs klientas sakė, kad „Carnival Cruise“ kruiziniame laive „Radiance“ išgyventa patirtis buvo „absoliučiai siaubinga“. Incidento filmuotoje medžiagoje matyti, kaip pro lubas į vieną iš laivo koridorių kaskadomis veržiasi didžiulės vandens srovės.
Kruizinio laivo keleivius išgąsdino į vidų besiveržiantis vanduo
Kruizinio laivo keleivius išgąsdino į vidų besiveržiantis vanduo / @dawn7877 „TikTok“ vaizdo įrašo akimirkos

Keleiviai teigia, kad praėjo kelios valandos, kol darbuotojai atėjo patikrinti, ar jiems viskas gerai. Keleivė, vardu Amber, pasidalijo keliais „TikTok“ vaizdo įrašais. Viename iš jų ji parodė koridorių užliejusį vandenį, kuriame matyti, kaip keleiviai, bandydami išgelbėti savo daiktus nuo potvynio, stebi vandeningą chaosą, rašoma „The Mirror“.

Antrajame vaizdo įraše, paskelbtame jos kanale, ji nufilmavo savo kajutės vidų, parodydama, kokia didelė žala padaryta kajutei ir jos daiktams. Prie jo ji parašė: „2 val. nakties mus pažadino į mūsų kambarį iš „Carnival Radiance“ lubų besiveržiantis vanduo. Apsauga šiame vaizdo įraše man sako, kad negaliu įrašinėti. Tai buvo absoliučiai siaubinga. Vis dar laukiu, kol su mumis susisieks korporacija“.

@dawn7877 Our room flooded on carnival cruise radiance. Its been 4 hours and no one has came and spoke to us. Im so 😡 #carnivalcruise #flooded #nohelp ♬ original sound - Amber

Kruizinių laivų linija news.com.au sakė, kad užtvindymą sukėlė „trūkusi vandentiekio linija“, kuri paveikė „laivo teritoriją, kurioje yra mažiau nei du procentai kajučių“. Atstovas spaudai pridūrė, kad „laivo komandos nariai išvalė šią teritoriją ir vamzdis buvo sutvarkytas“.

2020 m. laivas buvo atnaujintas už 200 mln. dolerių. Laivas ne tik plaukioja prie pietvakarių JAV krantų, bet ir vykdo maršrutus į Havajus ir dalį Meksikos. Visi jo reisai išplaukia iš Long Bičo Kalifornijoje.

Šis vaizdo įrašas tarp stebėtojų sukėlė panikos bangą. Daugelis pašiurpo nuo minties, jei atsibudę pamatytų, jog į laivą plūsta vanduo.

„Iš pradžių maniau, kad tai tiesioginis „Titaniko“ patirties muziejus ar kažkas panašaus“, – rašė vienas žmogus.

Šis vaizdo įrašas tarp stebėtojų sukėlė panikos bangą.

Kitas aistringas kruizinių laivų keleivis sakė: „Jei pamatyčiau tiek daug vandens, mane apimtų panika“.

@dawn7877 „TikTok“ vaizdo įrašo akimirka / Kruizinio laivo keleivius išgąsdino į vidų besiveržiantis vanduo
@dawn7877 „TikTok“ vaizdo įrašo akimirka / Kruizinio laivo keleivius išgąsdino į vidų besiveržiantis vanduo

Žinoma, šiais laikais kruizinių laivų linijos turi griežtai reglamentuotas gelbėjimo priemones, jei labai retais atvejais kas nors nutiktų ne taip ir reikėtų evakuoti keleivius. Gelbėjimo valčių skaičius kruiziniuose laivuose nustatomas pagal SOLAS – tai akronimas, reiškiantis Tarptautinę konvenciją dėl žmogaus gyvybės apsaugos jūroje.

Kiekviename laive turi būti gelbėjimo valtys, išdėstytos išilgai kiekvieno laivo šono, o kiekviename šone turi tilpti ne mažiau kaip 37,5 proc. laivo keleivių skaičiaus. Tačiau daugelyje kruizinių laivų ši talpa yra daug didesnė, kai kuriuose jų telpa apie 150 proc. visų laive esančių žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius