Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur Europoje geriausia keliauti automobiliu? Vienos kategorijos TOP – ir Lietuva

Per pandemiją vėl išaugus kelionių automobiliu populiarumui, jis neslūgsta ir epidemiologinei situacijai gerėjant. Kurias Europos šalis geriausia rinktis tokiai kelionei?
Kur Europoje geriausia keliauti automobiliu? Nuotraukose – Portugalija ir Suomija
Kur Europoje geriausia keliauti automobiliu? Nuotraukose – Portugalija ir Suomija

Kelionių paieškos portalas „Kayak“ sudarė Europos kelionių automobiliu indeksą, kuriame minima ir Lietuva – kaip viena iš geriausių šalių kainų atžvilgiu. Tiesa, bendrame reitinge ji liko 19-oje vietoje.

Portalas analizavo 31 Europos valstybę ir išrikiavo jas šešiose kategorijose: orai; saugumas ir infrastruktūra; kainos; eismas ir tvarumas; automobilių nuoma; gamta ir lankytinos vietos. Vertinant šalis kiekvienoje iš šių kategorijų buvo atsižvelgiama į 17 veiksnių, kurie svarbiausi keliautojams.

Geriausia šalimi tokiai kelionei buvo išrinkta Portugalija. Ji surinko daug taškų vertinant kelių kokybę, patrauklią gamtą ir lankytinas vietas, automobilių nuomos kainas. Nemažai balų jai pridėjo ir saulėtų dienų skaičius per metus.

Po Portugalijos rikiuojasi jos kaimynė Ispanija, o trečioje vietoje – Liuksemburgas, kurio aukštą poziciją lėmė nuostabi gamta, priimtinos automobilių nuomos ir degalų kainos bei nemokami keliai.

TOP10 Europos šalių kelionėms automobiliu

  1. Portugalija
  2. Ispanija
  3. Liuksemburgas
  4. Vokietija
  5. Švedija
  6. Slovėnija
  7. Suomija
  8. Danija
  9. Italija
  10. Islandija

Lietuvai aukšta pozicija buvo skirta geriausios kainos kategorijoje. Čia ji nusileido tik Ukrainai ir užėmė antrą vietą. TOP5 yra ir Rusija, Lenkija bei Rumunija.

Automobilių nuomos kategorijoje buvo vertinama ne tik kaina, bet ir šia veikla užsiimančių bendrovių reitingai. Slovakija tapo nr. 1 – jos kainos yra antros pagal žemumą Europoje, o bendrovių reitingai – nuostabūs. Po jos seka Latvija, Slovėnija, Rumunija ir Lenkija.

Keliaujant automobiliu ypač svarbu tai, ką matote pro langą – gamta, UNESCO paveldo vietos... Čia pirmąją vietą iškovojo Šveicarija su pasakiškais kalnais, ežerais ir miškais. Be to, šalis gali pasigirti UNESCO paveldo vietų skaičiumi – yra trečioji Europoje. Po Šveicarijos rikiuojasi Liuksemburgas, Austrija, Portugalija ir Slovėnija.

Ispanija išrinkta geriausia šalimi vertinant orus. Po jos seka Graikija, Portugalija ir Turkija.

Mažiausiai avarijų ir geriausi keliai yra Šveicarijoje, Nyderlanduose, Vokietijoje, Austrijoje ir Švedijoje.

O geriausiai įvertintomis šalimis dėl eismo sąlygų ir tvarumo (vertinant oro užterštumą, spūstis, automobilių skaičių tūkstančiui gyventojų, el.automobilių stoteles) tapo Nyderlandai, Norvegija, Suomija, Islandija ir Švedija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius