Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkai stato 3 km ilgio apžvalgos bokštą, žada nustebinti ir Europą

Lenkijoje statomas dar vienas „takas debesyse“. Į bokštą kylantis pasivaikščiojimo takas iškils Žemutinėje Silezijoje, Sveraduve Zdrujuje, ir turėtų būti aukščiausias tokio tipo statinys šalyje. Bet tai dar ne viskas – žadama ir daugiau atrakcijų, kurios turėtų itin patikti mažiesiems.
Medžių lajų takas ir apžvalgos bokštas Sveraduve Zdrujuje
Medžių lajų takas ir apžvalgos bokštas Sveraduve Zdrujuje / Stop kadras
Temos: 2 Lenkija Kelionės

Naujasis statinys bus aukščiausias, bet ne pirmoji tokio tipo atrakcija Lenkijoje. Praėjusiais metais jau atidarytas medžių lajų takas ir apžvalgos aikštelė, iškilusi virš medžių viršūnių. Takas įrengtas medžiuose Krynica Zdrujuje, Mažosios Lenkijos vaivadijoje – šalies pietuose, netoli Krokuvos.

Visa struktūra iškilo virš Słotwiny slidinėjimo arenos, 896 m virš jūros lygio. Tako bokštas, į kurį užlipusieji gali gėrėtis nuostabia panorama į Jaworzyna Krynicka kalnus, yra 50 m aukščio. Tai prilygsta 17 aukštų pastatui. Visas takas tarp medžių driekiasi 1030 m.

Šis apžvalgos bokštas iškart sulaukė didelio lankytojų susidomėjimo, buvo įvertintas ir architektų – išrinktas „Metų statiniu“.

Sveraduvo Zdrujaus bokšto statytojai nori perspjauti konkurentus. Jie žada, kad jų takas ir apžvalgos aikštelė bus didžiausias toks statinys Lenkijoje. Visa struktūra iškils maždaug į 70 metrų aukštį, o viršutinė apžvalgos aikštelė bus įrengta 55 m aukštyje. Iki jos drieksis beveik 3 km ilgio medžių lajų takas.

Miesto meras Rolandas Marciniakas sakė, kad ir Europoje naujajam bokštui nebus lygių. Jis gyrė šiuolaikišką ir patrauklų dizainą, edukacines medžių lajų tako funkcijas. Žadama, kad einant 3 km ilgio taku bus galima įdomiai ir žaismingai įsisavinti jame pateikiamą informaciją. Viliamasi, kad dėl to taką lankyti itin norės ir vaikai.

„Mes tapsime patrauklesni tiems, kurie iš miesto tikisi kai ko daugiau, ne tik sveikatingumo kurorto – pavyzdžiui, jie ieško galimybės kaip įdomiai praleisti laiką su šeima, kartu gaunant ir nedidelę adrenalino dozę“, – „Strimeto TV“ sakė meras.

Adrenalino norintieji galės nučiuožti daugiau nei 100 metrų ilgio čiuožykla, taip pat atsiras tuneliai, imituojantys voro urvą. O pati aukščiausia apžvalgos aikštelė turės stiklines grindis.

Be to, šią vietą žadama leisti lankyti ir naktį – statinys ir takai bus apšviesti. Meras pasakojo, kad naktimis bus galima klausyti elnių riaumojimo, matyti šikšnosparnius.

Statybų darbai jau yra prasidėję. Jeigu viskas eisis pagal planą, medžių lajų takas Sveraduve Zdrujuje bus atvertas 2021 m. pavasarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius