TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 12 06

Lietuvis dėl Tenerifės buvo skeptiškas: „Nuvykęs ėmiau suprasti, kodėl ten veržiasi tiek žmonių“

Na ką, užgriuvo mus balta žiema, tai yra kuo džiaugtis. Daliai žmonių, aišku. Kiti, ypač daug vairuojantys, baltumu džiaugiasi mažiau, nes jis, nors ir gražus, yra papildomas rizikos faktorius. Aš ir pats labai nemėgstu vairuoti tada, kai sninga (pernai, pamenu, per vieną iš sniego pūgų iš Panevėžio į Vilnių važiavau beveik 3 valandas – bjauru buvo). Tačiau jei nereikėtų daug važinėti, aš sniegu džiaugčiausi – geriau gražus sniegelis nei purvinas gruodžio lietus. Be to, Kalėdos artėja, tad sniegas labai sustiprina prieškalėdinę nuotaiką.
Tenerifė
Tenerifė / Vaido Mikaičio nuotr.

Nežinau, kaip jums, bet atėjus sausiui nei sniegas, nei graži žiema man tampa nebedžiugūs, nes jau norisi vasaros. Dėl manęs apskritai žiema galėtų būti tik gruodį, o visą kitą laiką – tik vasara. Ir nereikia man jokių keturių metų laikų, man jie džiaugsmo nepriduoda. Tad kaip prasiblaškyti atėjus liūdnam sausiui? Kaip tai, kaip? Bent trumpam nuvykti į vasarą patiems. Tokios išvykos suteikia papildomos kantrybės lietuviškos vasaros laukimui.

Vaido Mikaičio nuotr. / Tenerifė
Vaido Mikaičio nuotr. / Tenerifė

Turime planų ir šiai žiemai, bet kol kas neatskleisiu, kokių. O be to, ne apie planus mes dabar. Mes dabar apie vietą, kuri daugumai lietuvių jau kurį laiką yra tapusi viena dažniausių alternatyvų pabėgimui nuo lietuviškos žiemos. Tai yra Kanarų salos, o jei tiksliau, viena populiariausių jų vietų – Tenerifės sala.

Nuvykęs ėmiau suprasti, kodėl ten veržiasi tiek žmonių.

Ji buvo ir mano paties pernykštis pabėgimas. Nors ilgą laiką buvau skeptiškas jos atžvilgiu, nes paprastai manęs tokios masinio išprotėjimo vietos netraukia, bet nuvykęs ėmiau suprasti, kodėl ten veržiasi tiek žmonių ir dar namus perka.

Tenerifė mane maloniai nustebino. Bet ne tuo, dėl ko mus bando pritraukti persaldintos turistinių bukletų rašliavos (gamtos perlas, rojaus kampelis, grožio užutėkis ar panašiomis saldybėmis), o dėl kitų dalykų, apie kuriuos dabar ir pakalbėsiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius