Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Manote, kad Lietuvoje niūru? Štai kaip atrodo vidurdienis Norilske (vaizdo įrašas)

Sniegas Lietuvoje nutirpo, temsta anksti, vėjas verčia kuo stipriau susisukti į žieminį paltą. Mėgstam pasiskųsti, kad žiema pas mus – na jau siaubinga. Bet jūs gal nematėte Norilsko Krasnojarsko krašte.
Norilskas, Rusija
Norilskas, Rusija / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.
Temos: 3 Sibiras Žiema Rusija

„The Siberian Times“ pasidalijo vietos gyventojos Irinos Devickajos vaizdo įrašu, kaip atrodė tipinės gruodžio dienos vidurdienis Norilske.

Šis miestas Krasnojarsko šiaurėje yra paniręs į poliarinę žiemą, ir saulė čia patekės tik 2022 m. sausį.

Tiesa, ne visada čia būna aklinai tamsu. Nors saulė ir nepateka, giedresnėmis dienomis saulės spinduliai visgi yra matomi horizonte. Tokiomis nuotraukomis vietos gyventojai dalijasi socialiniuose tinkluose, kai kurie pažymėdami, kad ir patys buvo nustebę:

175 tūkst. gyventojų turinčiame Norilske temperatūra žiemą gali siekti net –55 laipsnius šalčio. Metinis temperatūros vidurkis čia yra –10 laipsnių šalčio. Miestas vadinamas ir šalčiausiu visoje šalyje.

Norilskas uždengtas sniegu vidutiniškai 270 dienų per metus. Sniego pūgos čia labai dažnos – skaičiuojama, kad jos čia siaučia trečdalį dienų per metus.

Praėjusių metų pabaiga buvo rekordinė – per mėnesį iškrito dvigubai daugiau kritulių nei įprasta, nuvalyta apie 400 tūkst. tonų sniego.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius