Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Namibija – ideali Afrikos šalis savarankiškiems keliautojams

Namibija – viskas, kas kyla, viskas, kas bunda, viskas, kas siekia gyventi (angl. Everything that rises). Šiuos žodžius rasite atlikėjo Moby kūryboje. Tokį pat jausmą iš šios valstybės pietvakarių Afrikoje parsivežė ir Egidijus Merkevičius. Savo kelionės įspūdžius jis sudėjo į vaizdo filmuką, kuris jam atnešė sėkmę metų keliautojo konkurse „Kolumbas LT'16“.
Etosha parkas
Etosha parkas / Egidijaus Merkevičiaus nuotr.

Po Namibiją jis keliavo tris savaites 2015 m. sausį-vasarį. Pasak E.Merkevičiaus, kelionę susiorganizavo savarankiškai. Nuskridę į Namibiją du lietuviai po šią egzotišką šalį keliavo nuomotu automobiliu.

Egidijaus Merkevičiaus nuotr./Sossusvlei
Egidijaus Merkevičiaus nuotr./Sossusvlei

„Namibija – ideali šalis keliavimui Afrikoje. Mus traukia Afrikos gamta, kultūra, stebėti žmonių gyvenimo būdą.

Be to, ji itin patogi savarankiškai kelionei – Namibija pasižymi (kaip Afrikos žemynui) palyginti žemu nusikaltimų skaičiumi, puikia turistine infrastruktūra, nedidelėmis kainomis, skaniu maistu.

Na, ir svarbiausia – kiekvieną dieną užburiančiais vaizdais tiek akių aprėptyje, tiek pro fotoaparato vaizdo ieškiklį“, – pristatydamas filmuką rašė keliautojas.

Egidijaus Merkevičiaus nuotr./Himba
Egidijaus Merkevičiaus nuotr./Himba

Pasak jo, kelionės maršrutą jie parengė taip, kad jis apimtų visas lankomiausias Namibijos vietas: „Vadovavomės mintimi, kad nežinia, kada dar sugrįšime. O norėtųsi... Viliuosi, tai matysis ir trumpame vaizdo filmuke“.

Šis filmukas atnešė jo autoriams sėkmę kelionių konkurse „Kolumbas LT'16“.

Atsiimdamas apdovanojimą E.Merkevičius sakė, kad jų kelionė trūko ne tris savaites, o apie pusantrų metų – nuo bilietų įsigijimo, planavimo iki paties filmuko kūrimo. „Įspūdis ypatingas, kai važiuoji keturių juostų žvyrkeliu ir sutinki vos vieną kitą automobilį“, – demonstruojant filmuką kalbėjo E.Merkevičius. ​

Kviečiame ir jus peržiūrėti nuotaikingą kelionių filmuką iš Namibijos.

VIDEO: Trys savaitės Namibijoje: tušti greitkeliai, ranka pasiekiami drambliai ir nepamirštami saulėlydžiai

Ši istorija yra aktyviausių metų keliautojų konkurso „Kolumbas LT 2016“ nominantė. Daugiau apie konkursą galite sužinoti čia. Jis organizuojamas kasmet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius