Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neeilinis vaizdas: pora persikraustė nuplukdydami namą iš vieno kranto į kitą

Kanadiečių pora iš Niufaundlando nusprendė – neeilinė situacija reikalauja ir neeilinio sprendimo. Tam, kad išgelbėtų savo dviejų aukštų namą, jį įstūmė į vandenį ir nuplukdė į kitą vietą.
Namelis Drinos upėje, Serbijoje
Namelis Drinos upėje, Serbijoje. Asociatyvi nuotr. / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Kanada Namas

Toks būdas buvo pats tiesiausias nugabenti pastatą į naująją vietą. Per penkias valandas namas buvo nuplukdytas maždaug už kilometro, į kitą Salų įlankos pusę.

Darbui prireikė dviejų ekskavatorių, šešių laivelių, šeimos ir draugų pagalbos.

Istorija feisbuke pasidalijo jų draugas Keithas Goodyearas. Birželio mėnesį Daniele Penney sužinojo, kad sklypo savininkai ketina nugriauti namą, kuriame ji gyvena su savo partneriu Kirku Lovelliu. Jie buvo pasiryžę išsaugoti savo namus ir teko pasukti galvą, kaip tą padaryti.

Perkelti namą sausuma į naująją vietą nebuvo jokių šansų – pastatas yra per aukštas, jis netilptų po elektros laidais.

Pora sužinojo, kad tais laikais, kai sausumos transportas nebuvo šiose vietose gerai išvystytas, pastatų kėlimas vandeniu buvo visai įprastas. Tad ir jie pasiryžo šiai, atrodytų, beprotiškai idėjai.

Namas buvo pakeltas ant didelės geležinės priekabos ir pririštas. Tuomet nustumtas prie kranto, po apačia pritaisyti dideli plastikiniai plūdurai.

Visa namo perkėlimo misija neapsiėjo be baimių. Ekskavatorius namą nustūmė į vandenį, o ten jau motorinės valtys jį traukė. Viskas ėjosi pagal planą, bet vienos valties variklis nustojo veikti.

Namas vienu kampu giliau nei planuota ėmė nirti, vanduo jau buvo beveik pasiekęs pirmojo aukšto langą. Bet kitos valtys greitai padidino greitį ir sėkmingai nuvilko pastatą per įlanką. Ant kranto jau jį ištraukė ekskavatorius, o tuomet du nustūmė pastatą į naująją vietą.

Proceso metu dalis namo visgi prisipildė vandens, tačiau nepermirko jokios esminės jo dalys. Pora panaudojo pūstuvus ir krosnį, kad išdžiovintų pastatą ir tikina, kad jis jau sausutėlis.

„Istorinis pastatas buvo išsaugotas, šeima galės gyventi renovuotame name su pasakišku vaizdu, ir visi turės nuostabią istoriją, kuria galės dalinti daug metų“, – reziumavo draugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius