Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Oro navigacija“: liepą skrydžių daugėjo, tačiau iki buvusio lygio dar toli

Lietuvos oro erdvėje liepą stebėtas skrydžių augimas, tačiau į praėjusių metų lygį bus sugrįžta negreitai, praneša valstybės įmonė „Oro navigacija“. Bendras skrydžių skaičius Lietuvos oro erdvėje praėjusį mėnesį, palyginti su pernai liepa, mažėjo 64 proc. iki 9,83 tūkst. skrydžių, o vien tranzitinių – 68 proc. iki 6,76 tūkst.
Vilniaus oro uostas
Vilniaus oro uostas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Oro navigacijos“ teigimu, tam įtakos turėjo laisvėjantys suvaržymai.

„Liepos mėnesį, kaip ir buvo tikėtasi, skrydžių srautai padidėjo, tačiau liepos ir rugpjūčio mėnesiai mūsų šalyje visuomet buvo pikiniai – augdavo tiek skrydžių, tiek keleivių srautai. Tai atostogų metas, todėl ir šiemet yra išsiilgusių įspūdžių bei skubančių keliauti“, – pranešime teigia „Oro navigacijos“ vadovas Marius Beliūnas.

Pasak jo, naujausi Eurokontrolės duomenys rodo, kad pasaulyje skrydžių skaičius pasiekė 48,4 proc. 2019 metų lygio, tačiau, nepaisant gerėjančių rodiklių, sektoriaus atsigavimas bus ilgas ir nelengvas – daugelis ekspertų prognozuoja, kad į praėjusių metų lygį bus grįžta tik 2024 metais.

Liepos mėnesį daugiausia kartų tranzitu per Lietuvą buvo skrendama į Rusiją – skrydžių vadovai aptarnavo 2436 skrydžius. Antroje vietoje – Vokietija (848), trečioje Latvija (502).

Populiariausios skrydžių kryptys buvo iš Vilniaus į Rygą (atkurta pusė skrydžių), Varšuvą (trečdalis) ir Londono Liutoną (pusė).

Praėjusį mėnesį daugiausia kartų lėktuvai kilo ir leidosi Vilniaus oro uoste – čia aptarnauta 1,86 tūkst. orlaivių – 55 proc. mažiau nei pernai, Kaune – 632 lėktuvai (32 proc. mažiau), Palangoje – 303 lėktuvai (31 proc. mažiau), o Šiauliuose – 296 lėktuvai (46 proc. mažiau).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius