Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paprastas triukas, padėsiantis rasti pigesnių skrydžių bilietų šeimai

Yra begalė strategijų, kuriomis žmonės naudojasi pirkdami skrydžių bilietus – pavyzdžiui, ieško jų tam tikromis savaitės dienomis, išsivalo „cookies“ ir pan. Dažnai tokie „triukai“ visgi nesuveikia, bet iš savo žinių apie bilietų pirkimą uždirbantis Scottas Keyesas iš „Scott’s Cheap Flights“ dalijasi garantuotu patarimu.
Skrydžio bilietai
Skrydžio bilietai / 123RF.com nuotr.

Kai perkate bilietus grupei žmonių (pavyzdžiui, visai šeimai), S.Keyesas ragina būtinai palyginti kainą visai grupei ir tik vienai ar dviem vietoms tame pačiame lėktuve.

Oro linijos bilietus dažniausiai parduoda „pundais“ („buckets“), CNBC aiškino specialistas. Tai reiškia, kad, tarkim, yra 10 bilietų po 99 dolerius, 15 bilietų – po 129, dar 30 – po 149 ir t.t. Kai išperkamas pigesnis „pundas“, ieškantiems bilietų keliautojams tuomet rodomi brangesnieji.

Tad situacija tokia: jeigu keturių asmenų šeima ieško bilietų, oro linijų sistema rodys tą „pundą“, kuriame yra 4 laisvi bilietai.

„Jeigu yra tik dvi vietos pigesniajame segmente, o jums reikia trijų bilietų – jus tiesiog permes į brangesnįjį “pundą„, – aiškino S.Keyesas. – Mano žiniomis, iš esmės visos oro linijos naudoja tokį kainų metodą.“

Jis pasidalijo ir savo asmenine patirtimi. Neseniai skrido iš Portlando į Niujorką ir ieškojo bilietų trims žmonėms. Ieškant visai grupei, rado bilietus po 178 dolerius. Kai pakeitė paiešką į tik dvi vietas, bilietai jau buvo tik po 117 dolerių.

Tai reiškia, kad sistemoje tebuvo likę 2 bilietai 117 dolerių segmente, o kadangi buvo ieškomi trys – Keyesas automatiškai buvo permestas į brangesnį „pundą“.

Žinodamas tokį triuką, jis bilietus pirko per du kartus. Vieną kartą – du bilietus po 117 dolerių, antrą kartą – vieną bilietą už 178 dolerius.

„Sutaupiau 120 dolerių užsakydamas bilietus atskirai, o ne visai grupei iškart, – džiaugėsi jis. – Tai nebūtinai suveiks kiekvieną kartą, bet žinant tai visada galima pasitikrinti prieš sumokant visą sumą. Kartais sutaupysite krūvą pinigų.“

S.Keyesas tuomet rekomenduoja po bilietų įsigijimo kreiptis į oro linijas ir paprašyti, kad skirtingos rezervacijos būtų sujungtos į vieną. „Tuomet jeigu skrydis bus atšauktas, atidėtas, su visa grupe bus elgiamasi vienodai“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius