Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po Tokijų pėsčiomis: ar įmanoma per 3 dienas nueiti 100 km?

Atrodo, kad savarankiškai dirbantis Jokūbas Laukaitis tik ką buvo Balyje, iš kurio „Pasaulis kišenėje“ skaitytojams siuntė video įspūdžius. Šįkart jis kviečia kartu pasižvalgyti po Japonijos sostinę Tokiją, kurioje ką tik lankėsi.

„Ten praleidau tris dienas ir per jas nuėjau 100 km. Būtent nuėjau ir visa tai įamžinau video filmuke“, – sakė J.Laukaitis. 

Į Japoniją, kur praleido beveik du mėnesius, jis atvyko iš karto po Balio salos. Tiek laiko užteko aplankyti keliolika skirtingų miestų ir miestelių – nuo Nikko miestelio šiaurėje iki Fukuoka miesto pačiose piečiausioje Japonijos saloje. 

„Kaip visada, keliavau ir dirbau prie savo kompiuterio. Tai, matyt, teisingiausia būtų sakyti, kad Japonijoje tiesiog gyvenau. Taip darau kasmet: 9 mėnesius kiekvienais metais praleidžiu ne keliaudamas ir dirbdamas ne Lietuvoje“, – pasakojo pašnekovas.

Azijoje ne kartą lankęsis vaikinas seniai norėjo įkelti koją į Japoniją. Ar nenusivylė?

„O, Japonija nereali šalis! Po kelionės galiu pasakyti, kad ji šimtu procentų yra viena mano mylimiausių šalių pasaulyje. Žmonės labai draugiški, nuolat pagelbėjantys ir pagarbūs. Pati Japonija turi labai įdomią istoriją, yra įspūdingai švari bei saugi. Joje pilna upių, kalnų, gražių miestų bei miestelių. Visa tai man paliko didelį įspūdį“, – pasakojo J.Laukaitis.

Iš viešnagės Japonijoje jis ketina paruošti ir daugiau video siužetų.

O kol kas dalinasi pirmuoju, kuriame rodo kadrus, užfiksuotus iš trijų dienų „pasivaikščiojimo“ po šalies sostinę Tokiją, kuris pernai buvo paskelbtas saugiausiu miestu pasaulyje. 

Po šį milijoninį miestą vaikinas vaikščiojo pėsčiomis: per tris dienas įveikė 100 km. 

„Mano nuomone vienas geriausių būdų pažinti naują aplinką yra būtent pėsčiomis, kadangi nuolatos galima nuklysti nuo maršruto, vaizdai keičiasi labai lėtai ir galima bet kuriuo metu sustoti apžiūrėti įdomią vietą“, – pagrindinę priežastį, kodėl po Tokiją keliavo pėsčiomis, nurodė vaikinas.

Vaikščiodamas po miestą J.Laukaitis spėjo apeiti svarbiausias turistines vietas: Senso-ji – seniausią ir didžiausią šventyklą Tokijuje, Tokyo SkyTree – milžinišką apžvalgos bokštą, Imperatoriaus rūmus, žymiąją Shibuya sankryžą, kuri yra didžiausia pasaulyje, galybę Tokijaus parkų ir t.t.

Pasak J.Laukaičio, Tokijas yra puikiai pritaikytas pasivaikščiojimams.

„Jame švaru, saugu, sąlyginai paprasta orientuotis. Vienintelė problema, su kuria susidūriau, – kad tai yra vienas didžiausių miestų visame pasaulyje, tad logiška, jog viską apeiti reikia daug laiko ir pastangų. Neturint daug laiko paprasčiau naudotis labai gerai išvystyta metro sistema“, – pasakojo pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius