Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija dėl „geltonųjų liemenių“ ir „Brexit“ atsisako tikslo padidinti turistų skaičių šalyje

Prancūzijos vyriausybė dėl ilgų mėnesių antivyriausybinių protestų ir artėjančio Didžiosios Britanijos išstojimo iš Europos Sąjungos (ES) poveikio atsisakė tikslo užsienio turistų srautą 2020 metais padidinti iki 100 mln. žmonių.
Karščio banga Paryžiuje
Paryžius / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

„Prancūzija ir toliau siekia 100 mln. užsienio turistų per metus tikslo ... tačiau, atsižvelgiant į dabartines aplinkybes, dabar jį tikimasi pasiekti 2022 metais“, – pažymima viename iš biudžeto projekto dokumentų, kurį finansų ministerija antradienį paskelbė internete.

Ankstesnė socialistų vyriausybė šį plataus užmojo tikslą užsibrėžė 2014 metais.

Prancūzija ir toliau pritraukia daugiau turistų negu bet kuri kita pasaulio šalis ir pernai sulaukė 89,4 mln. svečių iš užsienio.

Tačiau 2018 metų lapkritį prasidėję vadinamųjų geltonųjų liemenių protestai prieš prezidentą Emmanuelį Macroną, per kuriuos neretai nepavykdavo išvengti smurto, daugelį turistų paskatino atsisakyti kelionių į Prancūziją.

Poveikį turizmo sektoriui daro ir svaro kurso silpimas euro atžvilgiu, nes Jungtinė Karalystė yra „mūsų didžiausias turistų šaltinis“, pažymima ministerijos paskelbtame dokumente.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius