Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija keršija Turkijai – stabdo skrydžius, nors keliones į kurortus turi įsigiję pusė milijono rusų

Paaštrėjus Turkijos ir Rusijos santykiams, pastaroji paskelbė nuo balandžio 15 iki birželio 1 dienos apribojanti reguliarius ir užsakomuosius skrydžius į Turkiją. Maskva aiškina, kad toks žingsnis esą žengtas dėl koronaviruso pandemijos, tačiau ekspertai teigia, kad taip Rusija keršija už Ankaros paramą Ukrainai – Recepas Tayyipas Erdoganas pažadėjo nepripažinti Krymo aneksijos. Už tai Rusija nubaus Turkijos ekonomikai tokį svarbų turizmo sektorių.
Marmaris, Turkija
Turkija / 123rf.com nuotr.

Kaip pirmadienį sakė Rusijos vicepremjerė Tatjana Golikova, apribojimai negalios tik tiems skrydžiams, kurie būtini dėl „Concern Titan-2“ darbų atominės jėgainės statybose, rašo TASS. Taip pat – užsakomiesiems skrydžiams iš Turkijos į Rusiją, kuriais namo būtų pargabenami atostogaujantys rusai.

Per savaitę bus leidžiamas ir vienas skrydis iš Maskvos į Stambulą ir vienas atgal.

Rusija taip pat tam pačiam periodui sustabdė skrydžius ir į Tanzaniją.

T.Golikova paragino kelionių agentūras laikinai nepardavinėti paketų į Turkiją ir Tanzaniją. Šiemet vos prasidėjus sezonui Rusijos turistai ir vėl patraukė į Antaliją, Alaniją ir kitus kurortus.

„RIA Novosti“ skaičiuoja, kad šiam laikotarpiui – nuo balandžio 15 iki birželio 1 d. – keliones į Turkiją įsigiję apie pusė milijono rusų.

Praėjusiais metais Turkijoje daugiausia turistų buvo būtent iš Rusijos – net ir pandemijos metu, galiojant apribojimams, per metus į Turkiją buvo atskridę 2,13 mln. rusų keliautojų.

Tuo tarpu Visuomenės sveikatos centro vadovė Anna Popova pirmadienį sakė, kad 80 proc. atvejų, kai iš svečios šalies grįžusiems rusams būna patvirtinama COVID-19 infekcija, yra parskrendama iš Turkijos.

Oro susisiekimas su Turkija ir Tanzanija bus atnaujintas, kai šiose šalyse pagerės epidemiologinė situacija, sakė vicepremjerė.

Turkijoje pastarosiomis savaitėmis yra itin išaugęs sergamumas. Balandžio 8 d. per parą buvo užfiksuotas rekordinis naujų atvejų skaičius – 55 941. Prognozuojama, kad antradienį prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas po Vyriausybės kabineto susitikimo praneš apie galimas naujas COVID-19 valdymo priemones.

Lietuva nuo pirmadienio Turkiją taip pat yra įtraukusi į sąrašą šalių, iš kurių grįžus yra taikomos griežtesnės izoliacijos sąlygos.

R.T.Erdoganas savaitgalį priėmė vizito į Turkiją atvykusį Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį. Turkijos prezidentas paragino rasti taikų įtampos Ukrainos ir Rusijos santykiuose sprendimą remiantis teritorinio vientisumo principu.

R.T.Erdoganas taip pat pareiškė, jog Turkija yra pasirengusi suteikti visokeriopą paramą sprendžiant konfliktą, ir pabrėžė, jog Ankara atsisakys pripažinti Ukrainai priklausančio Krymo aneksiją, kurią Rusija įvykdė 2015 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius