Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šakiuose verslą turintis studentas Kęstutis Šlapkauskas vejasi svajonę – po JAV keliaus motociklu

Šakiuose gyvenančio Kęstučio Šlapkausko planai vykti į JAV ir ten įsigytu motociklu keliauti nuo Los Andželo iki Niujorko bus staigmena jo tėvams – iki šio straipsnio jie apie tokią sūnaus svajonę nežinojo. Nors iki planuojamos beveik 5 000 km avantiūros liko dar metai, vaikinas įsitikinęs, jog kelionė tikrai įvyks.
Kęstutis Šlapkauskas
Kęstutis Šlapkauskas / Asmeninio albumo nuotr.

Jei kažko noriu, tai ir padarau, tikina Vytauto Didžiojo universitete rinkodarą studijuojantis vaikinas. Jis nėra tipiškas studentas – po bakalauro studijų Lietuvos sporto universitete, kur mokėsi sporto ir turizmo vadybos, vienerius metus ilsėjosi nuo mokslų.

Tačiau tuščiai laiko nešvaistė – įkūrė savo verslą. Jo pradžia artimiesiems buvo tokia pat netikėta, kaip ir minėta žinia apie kelionę į Šiaurės Ameriką.

Asmeninio albumo nuotr./Kęstučiui Šlapkauskui patinka iššūkiai – į kelionę po JAV jis ketina leistis motociklu
Asmeninio albumo nuotr./Į kelionę po JAV Kęstutis
 ketina leistis motociklu

„Vieną vasarą buvau Didžiojoje Britanijoje, kur, kaip ir dauguma jaunimo, dirbau. Man tai labai nepatiko. Tad kitą vasarą nutariau daryti bet ką, tik Lietuvoje. Kadangi tėvas turėjo sunkvežimį, sugalvojau supirkinėti obuolius“, – pasakojo vaikinas.

Tokią žinią visi priėmė kaip juoką, o tėtis tarstelėjo: „Jei nori, daryk. Bet vienas pats“. Tačiau užteko vos kelių mėnesių, kad visi suprastų – kvaila atrodžiusi idėja yra pelninga.

Atsisakyti jos užsispyręs vaikinas nesutiko net tuomet, kai sulaukė konkurentų grasinimų – į senbuvių gretas įsiveržęs naujokas sugebėjo rasti savo nišą. Šiuo metu Šakių apylinkėse užaugintus obuolius jis veža į Lenkiją supirkėjams – taip pelningiausia.

Tokią žinią visi priėmė kaip juoką, o tėtis tarstelėjo: „Jei nori, daryk. Bet vienas pats“. Tačiau netrukus paaiškėjo, kad kvaila atrodžiusi idėja yra pelninga.

Obuolių sezonas – rudenį, kitu metų laiku įmonė, kurioje jau dirba ir samdomą darbą palikęs tėvas, turi kitokių užsakymų. Pavyzdžiui, veža žvyrą, smėlį, kitus krovinius.

Vis dėlto atsakyti, kad verslas – tikrai jo kelias, Kęstutis dar negali.

Galbūt dėlto pastaruoju metu vis dažniau galvodavo apie tyliai galvoje kirbėjusią idėją – pakeliauti motociklu po JAV.

Motociklą pirks JAV

Nors planuoti kelionę dar tik pradėjo, jau pajuto, kad tai virsta realybe. Socialiniame tinkle „Facebook“ sukurtoje kelionės paskyroje „Motoamerika“ jis rado bendraminčių, kurie pradedantį motociklininką dar labiau įkvėpė būsimai avantiūrai.

Patyrę keliautojai dalina vertingus patarimus, pavyzdžiui, rekomenduoja, kur geriausia įsigyti motociklą, kaip jį po kelionės JAV pargabenti į Lietuvą.

„Iš pradžių ketinau motociklą pirkti čia, tačiau dabar planuoju tai daryti Amerikoje. Nuskridęs ten nusipirksiu ir juo keliausiu nuo Los Andželo į Niujorką, o vėliau parsigabensiu į Lietuvą. Planuoju nuskristi į Los Andželą, ten apsistoti kelioms dienoms, aplankyti Beverli Hilsą, Holivudą, nusipirkti motociklą, susitvarkyti dokumentus ir pasiruošti tolimesnei kelionei.

Kitas ilgesnis sustojimas būtų Las Vegas, po jo Didysis kanjonas. Po to per Naująją Meksiką iki Kanzaso. Iš jo į Čikagą, po to – Detroitas, Torontas, Niagaros kriokliai ir galiausia Niujorkas“, – pasakojo pašnekovas.

Maršrutas
Planuojamas kelionės motociklu maršrutas

Į kelią leisis ne vienas

Negalutiniais apskaičiavimais ši kelionė Kęstučiui kainuos apie 10 tūkstančių eurų. Iš kur tokie pinigai?

„Svarsčiau tris variantus. Vienas buvo „Work and Travel“ programa. Jei būčiau jos dalyvis, galėčiau ne tik keliauti, bet ir gyventi bei dirbti JAV. Pigiau kainuotų ir lėktuvo bilietai. Tačiau ji man netiko, kadangi JAV turėčiau praleisti ne mėnesį, kaip planuoju, bet tris. To sau leisti negaliu – vėliausiai rugpjūtį turiu būti Lietuvoje“, – teigė savo verslą turintis studentas.

Kadangi iki kelionės liko dar daug laiko, jis bandys ieškoti rėmėjų. Kęstutis supranta, kad dalis jų greičiausiai kelionę paremtų ne grynais pinigais. Tačiau net ir tokie dalykai, kaip tinkama apranga, kuprinės, palapinė ar lėktuvo bilietai jam svarbūs.

Asmeninio albumo nuotr./Į kelionę po JAV Kęstutis ketina leistis motociklu su drauge
Asmeninio albumo nuotr./Į kelionę po JAV Kęstutis norėtų leistis su drauge Akvile.

Jei ir šis planas neišdegtų, kelionei leistų savus pinigus. Tiesa, apmokėti reikėtų ne tik savo, bet ir draugės išlaidas. Apie tai, kad norėtų kartu su ja motociklu keliauti per Šiaurės Ameriką, jis merginai pranešė visai neseniai. Kol kas tvirto „taip“ dar neišgirdo, tačiau norėtų, kad draugė sutiktų.

„Vykčiau ir vienas, tačiau dviese būtų smagiau ir saugiau“, – neabejoja. Apie galimus nepatogumus ar pavojus jis negalvoja.

„Aš daug planuoju, bet kartais pasielgiu spontaniškai. Pavyzdžiui, šiuos Naujuosius su draugais sutikome Varšuvoje ir Prahoje. Ten važiuoti senu 1983-ųjų automobiliu „BMW“ sugalvojau gruodžio 31-ąją.

Pasiūliau draugams – iš pradžių visi dvejojo. Tačiau vidurnaktį jau buvome Varšuvoje, kur sutikome 2015-uosius. O kitą dieną aš juos nuvežiau ir į Prahą. Norėjosi pakeliauti ilgiau, bet dauguma dirba, tad kelionei galėjome skirti tik kelias dienas“, – pasakojo pašnekovas.

Dideliu keliautoju savęs jis negalėtų pavadinti – yra buvęs tik keliuose Europos miestuose. Tačiau JAV žavėjosi nuo seno.

„Man norisi savo akimis pamatyti tas vietas, kurias žinau iš kino filmų. Įdomiausi atrodo ne miestai, nors dalį kelionės planuoju praleisti ir juose. Svarbiausia, ką noriu pamatyti – tai gamta, pakelės užeigos, žmonės“, – kalbėjo Kęstutis.

Vaikinas neprieštarautų, jei atsirastų norinčių vykti kartu: „Iki kelionės, kurią planuoju 2016 m. birželį-liepą, dar daug laiko. Todėl tikrai bus progų susitikti ir pabendrauti. Jei kažkam įdomu, su manimi galima susisiekti socialiniame tinkle „Facebook“.

Artėjant kelionei vaikinas žada pasidalinti žiniomis iš pasirengimo jai su portalo 15min.lt rubrikos „Pasaulis kišenėje“ skaitytojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius