Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2020 07 24 /11:17

Pokyčiai dėl paveiktų šalių sąrašo: izoliuotis tikriausiai reikės grįžus iš dar 4 Europos valstybių

Sveikatos apsaugos ministerija paskelbė, kad sumažinus sergamumo rodiklį, į paveiktų šalių sąrašą bus įtraukta daugiau šalių – tai reiškia, kad nuo pirmadienio didėja sąrašas valstybių, iš kurių parvykus bus privaloma 14 d. izoliuotis.
„Wizzair“ lėktuvas
Lėktuvas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Visą spaudos konferenciją žiūrėkite čia:

Nuo pirmadienio (liepos 27 d.) paveiktomis COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) šalimis bus laikomos tos valstybės, kuriose sergamumo rodiklis per paskutiniąsias 14 dienų bus didesnis negu 16 atvejų 100 tūkstančių gyventojų. Iki šiol kriterijus buvo 25 atvejai 100 tūkst. gyventojų.

Šiuo metu sąraše yra 64 valstybės, tarp kurių – Baltarusija, Bulgarija, Izraelis, JAV, Jungtiniai Arabų Emyratai, Juodkalnija, Kroatija, Seišeliai, Švedija ir kitos šalys. Net ir nepakeitus tvarkos, į sąrašą būtų buvusi įtraukta ir Ispanija, kurioje staiga išaugęs užsikrėtusiųjų skaičius (jos rodiklis jau viršija 30 atvejų 100 tūkst. gyventojų).

Sumažinus sergamumo rodiklį, į sąrašą tikriausiai pateks ir dar trys Europos šalys. „Belgija – tokia ant ribos, Austrija ir Čekija“, – informavo sveikatos apsaugos viceministrė Kristina Garuolienė.

Ketvirtadienio duomenimis, šių šalių rodikliai viršija 16 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Tikslus sąrašas bus paskelbtas vėliau penktadienį, jis įsigalios pirmadienį.

Pasak SAM, sergamumo rodiklis mažinamas siekiant suderinti sienų atvėrimo politiką su kitomis Baltijos šalimis ir Europos Sąjunga.

Pagal šiuo metu galiojančią tvarką, asmenims, atvykusiems iš paveiktų šalių, taikoma privaloma 14 dienų izoliacija. Iš labiausiai paveiktų šalių užsieniečiams atvykti draudžiama, jei jiems netaikomos specialios Lietuvos Respublikos Vyriausybės numatytos išimtys. Lietuviai gali grįžti iš bet kurios valstybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius