Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Skrydžių palydovė įspėja keleivius: venkite šių gėrimų prieš lipdami į lėktuvą

Lėktuvo įgulos narė rekomendavo susilaikyti nuo kavos ar alkoholio prieš skrydį lėktuvu ar jo metu, nes tai gali sukelti dehidrataciją ir pilvo pūtimą, rašoma „Daily Star“.
Lėktuvo įgulos narė rekomendavo susilaikyti nuo kavos ar alkoholio prieš skrydį lėktuvu ar jo metu
Lėktuvo įgulos narė rekomendavo susilaikyti nuo kavos ar alkoholio prieš skrydį lėktuvu ar jo metu / Shutterstock nuotr.

Neseniai viena stiuardesė atskleidė, kodėl skrydis lėktuvu gali sukelti pilvo pūtimą ir diskomfortą. Ji teigė, kad geriausias būdas to išvengti – prieš lipant į lėktuvą nevartoti alkoholio ar kofeino turinčių gėrimų.

Šios naujienos gali nuvilti daugelį žmonių, nes paprastai prieš atpalaiduojančias atostogas mėgstame pasimėgauti alumi ar taure gazuoto gėrimo, laukdami oro uoste. Juk būtent ten laikas eina visiškai kitaip!

Nors dauguma mūsų ir taip žinome, kad prieš skrydį nederėtų padauginti alkoholinių gėrimų, nes galite būti išmestas iš lėktuvo, stiuardesė sako, kad turėtumėte vengti bet kokio alkoholio kiekio. Beje, jei mėgstate pradėti rytą su skania garuojančia kava ar angliška arbata, ji teigia, kad ir to daryti nereikėtų.

Shutterstock nuotr. / Kava lėktuve
Shutterstock nuotr. / Kava lėktuve

Stiuardesė pažymėjo, kad pagrindinė gėrimų problema yra ta, kad jie sustiprina pilvo pūtimą lėktuve. Skrydžių palydovės didžiąją dalį darbo dienos praleidžia 10 kilometrų aukštyje, todėl jos tikrai žino, ką tuo metu patiria kūnas.

„Išsipūtęs pilvas yra vienas iš labiausiai erzinančių dalykų lėktuve. Ypač keliaujant kur nors toli“, – dalijasi skrydžių palydovė. „Sumažėjęs oro slėgis, dehidratacija bei ilgas sėdėjimas sulėtina virškinimą ir sukelia dujų kaupimąsi virškinamajame trakte. Štai kodėl skrendant dažnai jaučiatės išsipūtę, pilni dujų ir norite vemti.“

Stiuardesė pažymėjo, kad pagrindinė gėrimų problema yra ta, kad jie sustiprina pilvo pūtimą lėktuve.

Kalbėdamasi su atostogų paslaugų teikėju „Ocean Florida“, „British Airways“ įgulos narė paaiškino, kodėl turėtumėte vengti konkrečių gėrimų su alkoholiu ir kofeinu, norėdami išvengti siaubingo, o kartais ir skausmingo, pilvo pūtimo. Ji taip pat pridūrė, kad pati renkasi vieną konkretų gėrimą, kuris daug tinkamesnis mūsų skrandžiui būnant 10 kilometrų aukštyje.

123RF.com nuotr. / Lėktuvas
123RF.com nuotr. / Lėktuvas

Lėktuvo įgulos narė įspėjo, kad „alkoholis ir kofeinas sukelia dehidrataciją, todėl kūnas sulaiko vandenį, o tai didina pilvo pūtimą“. Taigi, ji pataria prieš skrydį vengti kavos ar alaus. Vietoje to rinkitės gėrimą, kurį rekomenduoja „British Airways“ stiuardesė. Jis gali „nuraminti nervus“ ir „sumažinti pilvo pūtimą“.

Stiuardesė atskleidė, kad „prieš pakilimą ir kas kelias valandas ore geria pipirmėčių arbatą“. „Nuobodus, bet tikriausiai teisingas pasirinkimas, jei kankina pilvo pūtimas,“ – atviravo ji.

Kita stiuardesė pateikė bjaurų faktą, dėl kurio bet kokiu atveju nebenorėsite gerti kavos skrydžio metu. Amerikiečių įmonėje dirbanti Betty šokiravo: „Negerkite kavos lėktuvuose. Jai paruošti naudojamas tas pats geriamas vanduo, kuris teka vonios kambario sistemose.“

123RF.com nuotr. / Kavos puodelis
123RF.com nuotr. / Kavos puodelis

Skrydžių palydovė jau anksčiau siūlė vengti valgyti maistą lėktuvuose, nes dažniausiai šis būna persūdytas ir nepalankus sveikatai. Kita stiuardesė pasidalijo, ką ji paprastai valgo vietoje supakuoto lėktuve siūlomo maisto: „Dažniausiai įsidedu savo maisto: lengvus sumuštinius ar makaronų salotas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius