Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Susikroviau lagaminą kelionei, bet pasidariau COVID-19 testą ir gavau teigiamą atsakymą. Kas dabar?

Reguliarių skrydžių iš Lietuvos oro uostų pagaliau ir vėl daugėja, kelionių organizatoriai atveria vis daugiau krypčių, o kelionių taisyklės galų gale nusistovi. Nenuostabu, kad vis daugiau žmonių nusprendžia šį pavasarį jau pakeliauti, o prieš kelionę tuomet tenka pasidaryti COVID-19 testą. O jeigu jis būna teigiamas? Panagrinėkime, kokios galimybės susigrąžinti pinigus planavus kelionę su organizatoriumi, o kokios – savarankiškai. Ar galima susigrąžinti pinigus iš „Tez Tour“ ar „Novaturo“? Iš „Ryanair“ ar „WizzAir“? Arba užsisakius nakvynę per „Booking“ ar „AirBnb“?

Į daugumą šalių vykstant dabar prieš kelionę tenka pasidaryti COVID-19 testą, jeigu nesate per pastaruosius mėnesius persirgęs koronavirusu ir nesate visiškai paskiepytas nuo jo. Nors kai kurios šalys – pavyzdžiui, Turkija – nuolaidų dėl testo nedaro net ir pasiskiepijusiems.

Iš keliautojų galima išgirsti nepasitenkinimo, kad už testą prieš kelionę reikia mokėti iš savo kišenės. Bet tokia jau realybė – jeigu nori kelionės malonumo, dabar tenka mokėti ne tik už skrydžio bilietus, nakvynę viešbutyje ar „AirBnb“, bet į kelionės išlaidas įtraukti ir COVID-19 testą prieš kelionę, ir prieš grįžimą į Lietuvą.

Kelionę įsigijote, daiktus susikrovėte, paskutinėmis dienomis pasidarėte testą ir jau sėdėdami ant lagaminų gaunate atsakymą iš klinikos – teigiamas! Aišku, kad niekur nebekeliausite. O ar tai reiškia, kad ir visi pinigai taip pat nuplaukia? Gal taip, gal ir ne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius