TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tailande gyvenantys lietuviai čia keliauti pataria lietinguoju laikotarpiu: įvardijo privalumus

Dauguma keliautojų atostogas Tailande planuoja turizmo piko metu, lapkričio–balandžio mėnesiais. Šiuo laikotarpiu didžiausia gero oro tikimybė: daugiau saulėtų dienų, mažesnis kritulių kiekis, mažesnės bangos jūroje, tačiau ir brangiau. Tiesa, Tailande klimatas skiriasi priklausomai nuo regiono.
Tailandas
Phi-Phi sala Tailande / 123RF.com nuotr.

Vis dėlto raginame nebijoti permainingų orų ir drąsiai vykti į Tailandą net ir ne sezono metu. Yra nemažai privalumų, kodėl šią egzotišką šalį verta aplankyti lietinguoju laikotarpiu, t. y. gegužės–spalio mėnesiais.

Mažiau turistų

Vienas didžiausių pliusų keliaujant ne sezono metu – mažesni turistų srautai. Pripažinkime, eilės prie lankytinų vietų, sausakimši restoranai ar spūstys oro uostuose išties vargina. Esant mažiau turistų, tam tikras Tailando vietoves galite pamatyti visai kitomis akimis. Be to, galite ramiau planuotis kelionę, kadangi bus kur kas lengviau rasti nakvynės vietą ar paskutinę minutę susiorganizuoti reikiamą transportą.

Geresnės kainos

Mažesni turistų srautai reiškia ir mažesnes kainas. Keliaudami per lietaus sezoną, galite ženkliai sumažinti savo kelionės biudžetą. Kai kurie viešbučiai Tailande gegužės–spalio mėnesiais siūlo perpus žemesnes kainas. Prie nukritusios paklausos prisitaiko ir skrydžių bendrovės bei turų, pervežimų organizatoriai, tad turite galimybę gerokai sutaupyti keliaujant. Viešbučių paprastai mes ieškome per „Booking“ ir „Agoda“ sistemas.

Tailandieciai.lt nuotr. / Tailandas
Tailandieciai.lt nuotr. / Tailandas

Daugiau žalumos

Tailande lietingasis sezonas kartais vadinamas žaliuoju. Alinančius karščius ir sausrą ištvėrusi gamta po tropinių liūčių tarsi atgimsta iš naujo. Vešlios džiunglės ir jose čiurlenantys kriokliai tampa gyvybingesni ir sukuria kur kas įspūdingesnį kraštovaizdį, nei sausojo sezono metu. O į dramatiškai apsiniaukusį dangų bei netikėtai užklupusį lietų galima pažiūrėti kaip į labai smagų nuotykį ir progą atsigaivinti!

Tuo tarpu keliaujant vasario ar kovo mėnesį, medžiai bus nurudavę kaip mūsų rudenį, kriokliuose nebus ar bus mažiau vandens.

Sezoninių vaisių pasirinkimas

Nors Tailande nuostabių vaisių rasite visus metus, per liūčių sezoną jų pasirinkimas plačiausias. Atvykę gegužės–spalio mėnesiais, galite pasimėgauti įvairiausiais egzotiškais vaisiais, kurie neauga kitu metų laiku. Pavyzdžiui, galite paragauti šviežio duriano, pasifloro, ličio ar mangustino.

Tailandieciai.lt nuotr. / Tailandas
Tailandieciai.lt nuotr. / Tailandas

Jei planuojate kelionę į Tailandą ne sezono metu, raginame nepraleisti progos apsilankyti Golfo įlankos salose (Koh Phangan, Koh Samui), kadangi čia kritulių kiekis yra kur kas mažesnis nei kituose Tailando regionuose, tačiau ir Andamanų pakrantė tinkama keliauti, ypač jei laiką norite leisti aktyviai, o ne gulėti prie jūros.

Daugiau informacijos apie Tailandą galima rasti tinklaraštyje Tailandieciai.lt ir feisbuko grupėje Tailandiečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius