Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tailando požeminiuose urvuose lietuvei į burną įkrito voras: „Ėmė tirpti liežuvis“

Daug metų keliaujame su draugais, dažniausiai keliones organizuojame patys. Nebūna kelionių be nuotykių. Vienas iš linksmesnių mūsų nuotykių nutiko Tailande.
Tailando požeminiai urvai
Tailando požeminiai urvai / Asmeninio archyvo nuotr.

Salos, paplūdimiai, šventyklos. Dvi dienas buvome apsistoję nameliuose ant ežero ir susigundėme pasivaikščioti požeminiais urvais.

Staiga kažkas švystelėjo tiesiai į burną, išspjoviau, bet ėmė tirpti liežuvis.

Turėjome vedlį, kuris mus nuplukdė iki džiunglių. Trasa buvo 7 km ilgio, dalis – požeminiais urvais. Ant kaktos turėjome žibintus, nes buvo tamsu. Ant lubų kabėjo daug šikšnosparnių.

Asmeninio archyvo nuotr. / Valdos kelionė Tailande
Asmeninio archyvo nuotr. / Valdos kelionė Tailande

Ėjau užvertusi galvą ir kalbėjau, tik staiga kažkas švystelėjo tiesiai į burną, išspjoviau, bet ėmė tirpti liežuvis. Supratau, kad išspjoviau vorą. Sukaustė baimė, kas bus, jei liežuvis tins?

Asmeninio archyvo nuotr. / Valdos kelionė Tailande
Asmeninio archyvo nuotr. / Valdos kelionė Tailande

Dar reikėjo bristi sraunia požemine upe. Klausiau vedlio, kas gali nutikti. O jis, kaip supratau, netiki, kad man į liežuvį įkando voras. Pasakė, kad rytoj būsiu spiderwoman (moteris-vorė).

Supratau, kad voras ant savo siūlo tiesiog nusileido į šviesą. Aptirpus daliai liežuvio, tirpimas sustojo, apsidžiaugiau, kad išgyvensiu. Nors kurį laiką kalbėti buvo sunku. Dar laukė smagi gyvūnų fotomedžioklė, pasiplaukiojimas baidarėmis ir tolimesnė kelionė per salas.

Kviečiame dalyvauti konkurse „Menas keliauti. Menas patirti“, kurį organizuoja LITEXPO paroda ADVENTUR kartu su keliautojais ir nuotykių ieškotojais Vytaru Radzevičiumi ir Martynu Starkumi.

Anketą rasite čia.

Keliaujate, atostogaujate, ieškote nuotykių, ar įdomiai leidžiate laiką kartu su draugais ar šeima? Siųskite savo nuotraukas, dalinkitės istorijomis ir kiekvieną savaitę laimėkite parodos ADVENTUR partnerių prizus. Visi konkurso dalyviai varžysis dėl pagrindinio konkurso prizo kelionės į Ispaniją įsteigto „Tour Spain“ kartu su „Kelionių Akademija“, kurios nugalėtojas bus paskelbtas sausio 27 d. Martyno Starkaus ir Vytaro Radzevičiaus kelionių šou metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas