Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tereikia pusdienio ir 50 eurų: kaip aplankyti geriausia vieta kelionei išrinktą Europos miestą

Jei svarstote, ką veikti savaitgalį ar laisvą dieną, norite kažkur trumpam išvykti, pakeisti aplinką, ar tiesiog išgerti kavos ir grįžti į namus tęsti darbą, tada vienas iš puikiai tinkančių variantų – skristi Kaunas–Kopenhaga–Kaunas, 3 valandas pasivaikščioti po Kopenhagos miesto centrą, užsukti į kavinukę pusryčių ir kavos, nusifotografuoti prie žymiojo Nyhavn kanalo, pasigrožėti rytiniu bundančiu miestu ir, pasikrovus energijos, pakeitus aplinką, sugrįžti namo.
Kelionė Kopenhagoje
Pasivaikščiojimas Kopenhagoje / L.Bernotienės nuotr.
Temos: 1 Kelionės

Žurnalas „Lonely Planet“ Kopenhagą yra paskelbęs geriausia kelionių kryptimi 2019 m.

Tokia kelionė nereikalauja daug lėšų, nes skrydžiai į Kopenhagą – nuo 10 Eur, kartais ir mažiau. Skrydžius reikia stebėti ir pasirinkti geriausią variantą ryanair.com puslapyje. Man pavyko įsigyti bilietus pirmyn ir atgal už 20 Eur. Papildomos išlaidos: taksi automobiliu vykau iki oro uosto, pirkau metro bilietus iš oro uosto į centrą ir valgiau pusryčius kavinėje.

Kopenhagos oro uosto parduotuvėse taip pat yra kur išleisti dalį pinigų, tad galutinis tokios kelionės biudžetas priklauso nuo jūsų. Vidutiniškai tokia trumpa ir smagi kelionė Jums gali kainuoti apie 50 Eur. Ar ne tiek išleidžiate pramogaudami penktadienio vakarą? Jei penktadienio vakarą praleisite namie, tada šeštadienio rytą pavyks atsikelti 4:30 val., susiruošti 6:25 val. skrydžiui ir nukeliauti į nuostabų Danijos miestą. Ten papusryčiausite ir po pietų vėl būsite namie. Išlaidos tos pačios, o patirtis visiškai kitokia. Toliau pateikiama detalesnė informacija.

SKRYDIS: „Ryanair“ lėktuvai iš Kauno į Kopenhagą skraido kasdien. Tas pats lėktuvas 06:25–06:50 ryte skrenda į Kopenhagą ir po pietų 12:15–14:50 grįžta į Kauną. Kadangi Kopenhagos oro uostas yra labai netoli (15 min. kelio) nuo centro, pasivaikščiojimui ir pramogoms galite skirti 3 val. Žinoma, mieste yra daug objektų, kuriuos tikrai verta aplankyti, Kopenhagoje galima turistauti ir savaitę, tačiau jei miestas patiks, vaikščiodami galėsite suplanuoti ir ilgesnę kelionę.

IŠ ORO UOSTO Į MIESTO CENTRĄ: Oro uostas nuo Kopenhagos centro yra nutolęs 8 km. Oro uoste reikėtų susirasti metro, jis yra virš 3 terminalo. Turėsite neišeidami į lauką eiti iki trečio terminalo, ten yra metro bilietų aparatai (kaina 5 Eur). Tada reikės kilti į viršų laiptais, ten matysite nuorodas, kaip pasiekti metro (M). Metro važiuoja kas 5 minutes. Įsėdę į M2 linijos metro, per 13–15 min. pasieksite miesto centrą. Išlipti reikės Kongens Nytorv stotelėje. Išlipę iš metro gerai įsiminkite stotelės vietą tam, kad grįždami nebeklaidžiotumėte – nusileisite į metro, nusipirksite bilietą ir grįšite į oro uostą per 15 min.

MARŠRUTAS: Išlipus iš metro Kongens Nytorv stotelėje atsidursite pačiame miesto centre. Danijos laiku tuo metu bus apie 07:30 val. Parduotuvės dar nedirbs, tačiau dalis kavinukių, turinčių pusryčiu meniu, atsidaro 7:30–8:00 val. Kavos galite įsigyti bet kur pakeliui. Šalia metro stovi „Magasin du Nord“ prekybos centras ir aikštelė pilna šiame mieste populiariausių transporto priemonių – dviračių. Tokių aikščių mieste ne viena, dviračių pilna visur.

L.Bernotienės nuotr./Kelionė Kopenhagoje
L.Bernotienės nuotr./Kelionė Kopenhagoje

Perėję gatvę (naudodami navigaciją) atsidursite prie fotogeniškiausios Kopenhagos vietos – Nyhavn kanalo, jis yra vos už 200 metrų nuo prekybos centro. Šį kanalą supa ryškiaspalviai 18 a. nameliai. Pasivaikščioję palei kanalą, apėję ratu ir nusifotografavę galite judėti toliau link centrinės miesto aikštės. Amagertorv – viena seniausių Kopenhagos aikščių, nuo kurios driekiasi Stroget, ilgiausia prekybos ir pėsčiųjų gatvė, pilna įvairių parduotuvių. Ji tęsiasi iki pat pagrindinės miesto aikštės, Rotušės aikštės, kurioje stovi barokinio stiliaus 20 a. pradžioje pastatyta rotušė.

Tęsdami pasivaikščiojimą centre per daug nenutolkite, čia galima ištyrinėti gatveles, aplankyti seniausią Gammeltorv aikštę, Kopenhagos katedrą (Vor Frue Kirke), Gråbrødretorv aikštę su žaviais spalvotais nameliais ir kavinukėmis, Kultorvet aikštę, kurioje vasarą vyksta koncertai, pamatyti 17 a. apvalųjį bokštą ir jame įsikūrusią seniausią Europoje veikiančią observatoriją – Rundetaarn. Pasivaikščioję centrinėmis gatvelėmis galėsite išsirinkti ir užsukti kavos ar pusryčių į jaukią kavinukę. Keletą jų parekomenduosiu.

L.Bernotienės nuotr./Kelionė Kopenhagoje
L.Bernotienės nuotr./Kelionė Kopenhagoje

KAVINĖS: Labai rekomenduoju apsilankyti „Cafe Norden“ kavinėje, kuri įsikūrusi centrinėje Amagertorv aikštėje, pro jos langus atsiveria puikus vaizdas į aikštę. Kavinė išsidėsčiusi per du aukštus, o vaizdas gražiausias iš antro aukšto. Kai šilta, yra ir staliukų lauke. Nuo šios kavinės grįžti iki metro stotelės užtrunka vos 10 min., tad galima ramiai sėdėti ir ilsėtis, iki tol, kol ateis laikas važiuoti atgal į oro uostą. Ši kavinė nėra pigus variantas, čia kava kainuoja 8 Eur. Kitas pasiūlymas - aplankyti vieną iš centre pasklidusių jaukių „Espresso House“ kavinių, viena jų yra visai prie pat Kongens Nytorv metro stotelės, nutolusi tik apie 250 m.

L.Bernotienės nuotr./Kelionė Kopenhagoje
L.Bernotienės nuotr./Kelionė Kopenhagoje

ORO UOSTAS: Pasivaikščiojus, apie 10:30 val. galima eiti į metro ir važiuoti atgal į oro uostą. Kai oro uoste išlipsite iš metro, atsidursite 3 terminale. Skrydžiai pigiomis oro linijomis, tokiomis kaip „Ryanair“, vykdomi iš 2 terminalo. Jei laiko oro uoste neturite daug, kelio geriausia paklausti sutikto personalo. 2 terminale reikės kilti į viršų ir iki vartų eiti ilgais koridoriais. Numatykite tam laiko, ypač jei sugalvosite pasivaikščioti po parduotuves. Nuo oro uosto parduotuvių iki reikiamų vartų yra apie 10–15 minučių kelio.

Dalindamasi šia informacija tikiuosi, kad baimės ir abejonės Jus aplenks. Jei trokštate keliauti ir kuo daugiau pamatyti, tikiuosi, kad imsite ir tai padarysite. Galbūt pasiryšite ne kelionei į Kopenhagą, o savaitgalio, savaitės ar mėnesio kelionei į bet kurią kitą Jūsų svajonių šalį. „Keliavimas, tai ne vien vaizdų matymas. Tai ilgalaikė pasaulėžiūros reforma.“ (Miriam Beard).

Jei apie keliones norėtumėte paskaityti daugiau, kviečiu apsilankyti FB puslapyje Aplink Pasaulį. Ten rasite daugybės drąsių lietuvių straipsnius ir įrašus, jie pavieniui arba šeimomis keliauja po pasaulį ir dalijasi savo nuotykiais, įspūdžiais, patarimais.

L.Bernotienės nuotr./Kelionė Kopenhagoje
L.Bernotienės nuotr./Kelionė Kopenhagoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius