Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Top 10 pavasario atostogų krypčių, išvelkančių iš paltų

Kas gali būti geriau už giedrą pavasario dangų? Gal tik jo sutiktuvės žydinčioje saloje ar kitoje egzotiškoje vietoje.
Sidė, Turkija
Sidė, Turkija / 123rf.com nuotr.

Kaip surasti šiuo metu aktualiausią atostogų kryptį, kuri įkvėptų ir pažadintų? Siūlome TOP10 kelionių krypčių, kurios leis pasitikti pavasarį anksčiau ir pasimėgauti atostogomis šiltuose kraštuose.

Paskutinis šansas šiemet pasimėgauti egzotika

Meksika, Mauricijus, o gal Zanzibaro saulė viliotų labiausiai nusivilkus sunkų paltą ir nusispyrus ilgaaulius?

Kelionių organizatorius „Novaturas“ sako, kad šiemet tai jau paskutinis šansas iškeisti pilkus ir šlapius Lietuvos šaligatvius į egzotiškus, saulėtus ir smėlėtus paplūdimius.

Meksikietiško siautulio ir Karibų jūros paplūdimių– į Kankūną

123RF.com nuotr./Kankūnas
123RF.com nuotr./Kankūnas

Jei norite paganyti akis po intensyviai žydrus Karibų jūros tolius, prisiminti, kaip atrodo gyvenimo fiesta ir rojus žemėje, metas į kontrastų šalį – Meksiką.

Joje gyvybe pulsuojantys miestai ir didžiulės neapgyvendintos erdvės, kaktusais apaugusios plynaukštės, gilūs kanjonai, dykumos ir atogrąžų miškai sukuria neapsakomo grožio kraštovaizdį.

Povandeninės gyvybės gausa ir didžiausias koralinis rifas šiaurės pusrutulyje nuostabiausia dovana čia atvykusiems nardymo entuziastams. Taip pat ši šalis garsėja vienais gražiausių paplūdimių pasaulyje.

Vietinė virtuvė, energingas meksikietiškos muzikos ritmas, spalvų begalybė ir kultūrų įvairovė sukuria kasdien besitęsiančios fiestos įspūdį.

Tai taip pat šalis, kurioje gausu floros ir faunos, kuri skleidžiasi visose klimato zonose, apimančiose viską nuo sausų dykumų iki sodrių atogrąžų miškų.

Justi čia ir Ispanijos poveikis atsispiriant nuo kulinarinių šedevrų, kultūros, šokio ir muzikos tradicijų.

Kurorto dvasia itin gyva ir pietryčių Meksikoje įsikūrusiam Kankūne. Jame beveik nebūna lietaus sezono, nes pietinės Kintana Roo džiunglės išsausina visą metų lietų.

Į Mauricijų, kol nekanda moskitai

123rf.com nuotr/Mauricijus
123rf.com nuotr/Mauricijus

Į Mauricijų geriausia išsiruošti kovo ir balandžio mėnesiais, kol dar šilta ir beveik nėra moskitų. Tačiau didžiausia nuodėmė būtų pramogauti vien tik viešbučio teritorijoje, kai laukia pažintis su neveikiančiu vulkanu ar pasiplaukiojimas su delfinais.

Geriausia į tokias pramogas leistis „pasikinkius” vandens motociklą ar motorinį laivelį. Laukinės gamtos mylėtojai neišdildomų įspūdžių pasisems krokodilų parke ir vietinių rengiamose ekskursijose.

Po jų itin verta paskanauti Mauricijuje persipynusių indų, kinų ir arabų virtuvės patiekalų. Vietiniai sako, kad labiausiai dėmesio vertas aštrus žuvies karis.

Numalšinti egzotikos troškulio į Maldyvus

123rf.com nuotr./Maldyvai
123rf.com nuotr./Maldyvai

Jei išsiruošti poilsio, tai saugiausia pasaulyje kelionių kryptimi! Rojumi pramintos koralinės salos, vėsa, sklindanti nuo smaragdinio vandenyno, ir tropikų saulė, galinti akimirksniu išgarinti visas slegiančias problemas.

Maldyvai ideali atostogų vieta pavargusiems nuo civilizacijos ir besiilgintiems ramybės. Juose pakanka mėgautis gyvenimo tėkme ir džiaugtis kiekviena nepaprasta akimirka.

Kol dar Lietuvoje įsibėgėja pavasario pradžia, Maldyvų salos pasitiks malonia šiluma, tobulu grožiu ir ramybe. Ypatingai čia jausis nardymo ir vandens sporto mėgėjai.

Neįtikėtinai skaidrus ir švarus pakrančių vanduo net ir be nardymo įrangos leis stebėti praplaukiančias margaspalves žuveles ir ant dugno gulinčias kriaukleles.

O kur dar atvirukinės panoramos, atsiveriančios iš čia pat, pakrantėje, įsikūrusių viešbučių, vandenyje šokinėjantys delfinai, iki kurių nuplukdo baltutėlės jachtos.

Abejingų nepaliks ir geriausiais pasaulyje nominuoti neįtikėtino grožio smėlio paplūdimiai, garsėjantys smėlio purumu ir nulinkusiomis palmėmis... idiliška vieta, tiesa?

Gaivinti juslių – į Zanzibarą

„Novaturo" nuotr./Zanzibaras
„Novaturo" nuotr./Zanzibaras

Tanzanijai priklausančioje pasakiško grožio Zanzibaro saloje, kurios vandenys turtingi jūros gėrybių, o klimatas palankus prieskonių (cinamono, gvazdikėlių ar muskato riešutų) auginimui, atvykusieji pirmiausiai išmėgina balto smėlio paplūdimius ir turkio spalvos vandenyną.

Tik po to seka ekskursijos į prieskonių plantacijas ir kulinariniai salos atradimai: augalų, gyvūnų ir, žinoma, nepamirštamų pramogų, tokių, kaip pasiplaukiojimas su delfinais, rajomis, o jei labai nusiseks, ir su žaliaisiais vėžliais.

Viešint šioje saloje būtina užsukti vaisių ir prieskonių į Daradžano turgų, taip pat neišvykite neparagavę autentiškos arabiškos kavos. Na, o į namus pasiimkite vietinių frazę: „hakuna matata“, kas išvertus iš svahilių kalbos reikštų taikų būdą, t. y. „jokių problemų“.

Svaiginančių patirčių – į Jungtinius Arabų Emyratus

123RF.com nuotr./Turistai Burj Khalifa apžvalgos aikštelėje
123RF.com nuotr./Turistai Burj Khalifa apžvalgos aikštelėje

Vien faktas, kad šiandien debesis ganantys šio krašto dangoraižiai, skaidri jūra ir auksu tviskanti prabanga 1950 m. tebuvo dykumos žemė, priverčia įvertinti naftos galią.

Būtent ji vadinama Jungtinių Arabų Emyratų auksu. Tiesa, šiandien jį galima pasverti ir pasimatuoti prekybiniame Dubajaus rajone esančiame aukso turguje.

O gal norėsis ir į Palmių salą, prilyginamą aštuntajam pasaulio stebuklui, ar Arabijos burę, vadinamą Dubajaus simboliu?

Pasidairyti po įkvepiančius, užburiančius, o kartais ir mistiškus objektus verta vien tam, kad pajustumėt kontrastą atokiau nuo miesto besitęsiančioje bekraštėje dykumoje, kur laikas tarsi sustojęs.

Tai įkvepianti ir nepamirštama vieta prabangioms atostogoms po kaitria saule, kur aikčioja ir visko matę keliautojai.

Egzotikos ir poilsio – ant Indijos vandenyno kranto!

123rf.com nuotr./Seišeliai
123rf.com nuotr./Seišeliai

Paragauti, pamatyti ir pasimėgauti Seišelių egzotika renkasi poilsiautojai, išsiilgę palankių oro sąlygų.

Dažnai Seišeliai vadinami salų valstybe Indijos vandenyne, nutolusia nuo Madagaskaro į šiaurės rytus.

Daugelis čia išsiruošusių nori pažinti pagrindines šalies salas: Mahė, Prasleną, La Digą ir Siluetą, pasiekiamas keltais.

Vidinį Seišelių salyną sudaro net 42 salos, kurių didžiausia Mahė.

Turtingiausiomis pasaulio žvejybos vietomis garsėjantys Seišeliai neprilygstantys savo pasakiško grožio paplūdimiais ir vandens žydra itin patrauklūs nardytojams, buriuotojams ir vandens žygių gerbėjams.

Taip pat čia populiaru pasivaikščioti kalnų takais, fiksuoti fotoaparatais unikalią augmeniją ir gyvūniją, na, ir išmėginti vietinę kreolų virtuvę, kurioje persipynusios indų, afrikiečių ir prancūzų maisto gaminimo tradicijos.

Ji neįsivaizduojama be ryžių, šviežių vaisių, mėsos, žuvies ir jūros gėrybių patiekalų. Šie gardinami vietiniais prieskoniais: vanile, cinamonu ir pan.

Apsilankę šiose salose iki šiol nepamiršta klestinčių koralų rifų, džiunglių ir vietinių atrakcionų, neatsiejamų nuo 115 koralų ir granito salyno salų.

Kosmopolitui prireiks batų Tenerifėje

123rf.com nuotr./Tenerifė
123rf.com nuotr./Tenerifė

Tenerifė laukinio grožio Kanarų sala, pagarsėjusi ugnikalnių išsiveržimais ir ryšiu su Shakespeare'u.

Pastaraisiais metais ji keliautojų pamėgta kaip „darbostogų“ kryptis – žmonės čia atvyksta dirbti nuotoliniu būdu ir tuo pačiu tyrinėti salos.

Vykstant į Tenerifę rekomenduojama pasiimti gerus žygių batus – būtent pėsčiomis galima pasiekti pačias ypatingiausias salos vietas: apsilankyti Teidės ugnikalnio nacionaliniame parke, pereiti Anagos kalnų žygių trasas ar tyrinėti žaliuojantį Maskos tarpeklį.

Ši sala gali pasiūlyti viską, ko reikia kokybiškoms atostogoms, nuo poilsio prašmatniausiuose paplūdimio kurortuose, pasiplaukiojimo banglentėmis juodojo smėlio paplūdimiuose iki svaiginančių žygių tarpekliais ar gastronominių kelionių.

Didžiausiu Tenerifės pranašumu keliautojai įvardija tai, kad joje telpa viskas – ir miesto šurmulys, ir saulės vonios paplūdimyje ar prie baseino. Viską galima pasiekti patogiu atstumu, negaištant brangaus laiko ilgai keliaujant.

Du pagrindiniai Tenerifės miestai yra sostinė Santa Krusas ir buvusi sostinė La Lagūna.

Įkvėpti pavasario – į Atlanto sūpuojamą Madeirą

123rf.com nuotr./Madeira
123rf.com nuotr./Madeira

Portugalijai priklausančioje Madeiros saloje smagu pažinti laukinius gyvūnus, keliauti nuostabaus grožio levadomis, pajusti vėjyje linguojančias gėles ir įkvėpti lauramedžių miškų eterių.

Nors Madeira kelionių organizatoriaus pristatoma kaip viena įspūdingiausių ir žaliausių Europos krypčių aktyviems keliautojams, joje glūdintys atradimai itin tinka ir tėvų bei vaikų poilsiui.

Amžino pavasario sala savo kalnų grožiu ir žygių įspūdingumu prilyginama Patagonijai, Naujajai Zelandijai ir tropinėms Karibų saloms.

Todėl tai, ką verta čia atrasti ir patirti, yra gamtos grožis. Bent kartą gaudę bangas vietiniuose paplūdimiuose dar mena vėjo pustomas juodos spalvos smilteles.

Kasdien aktyvių pramogų gausa ir palaima liūliuojantis Atlanto vandenynas, saulės vonios ir vietinių žvejų sugautas laimikis atostogautojų lūpoms nejučia sugrąžina šypsenas.

O vietiniame turguje ragaujami vaisiai ir jų hibridai (dragon fruit) primena, kad ir kiek metų būtų, pirmų kartų visad bus!

Užsakytų orų ir kokybiško poilsio – į Turkiją

123RF.com nuotr./ Turkija
123RF.com nuotr./ Turkija

Turkija sunkiai įsivaizduojama be saulės vonių, ekskursijų po lankytinas vietas, na, ir poilsio prie baseinų su „viskas įskaičiuota“ maitinimo tipu.

Kelionės šia kryptimi daugelį vilioja dėl itin aukštos aptarnavimo kokybės, viešbučių, pagal kiekvieno norą ir įsivaizdavimą, daugybės aktyvių pramogų, paplūdimių. Kas svarbiausia renkantis kelionę į Turkijos kurortą?

Išsigryninti tikruosius savo poreikius: linksmybių, gamtos ar kalnų su nepamirštamais peizažais norisi pavasario atostogoms?

Štai Kemeras patiks istorijos entuziastams ir gamtos mylėtojams, Bodrumas laukia romantikos mylėtojų ir pan.

Turkija apžavės nuolatine saule, lankytinų objektų įvairove, kvapais ir skoniais. O kur dar visa studija apie turkiškus saldumynus!

Egiptas žada kosmoso” ir povandeninių stebuklų

123rf.com nuotr./Egiptas
123rf.com nuotr./Egiptas

Šilta Raudonoji jūra, turtingas povandeninis pasaulis, atsiveriantys „kosmoso” vaizdai ir į UNESCO paveldo sąrašą įtrauktas Banginių slėnis yra tik keli išskirtiniai Egipto perlai.

O kur dar įspūdingi poilsio ir sporto kompleksai, tūkstančius metų skaičiuojantys istoriniai objektai (Chepso, Chafro ir Mikerino piramidės), spalvotasis Nuvaros kanjonas, senoji Egipto sostinė su karalių slėniu, Sinajaus kalnas su tūkstančiais laiptelių saulėtekio link.

Ekstremalių pojūčių mėgėjai turėtų užsukti į Sinajaus pusiasalį, pavojingą Mėlynąją duobę, kurioje nardytojai bando atrasti tunelį tarp koralinių rifų.

Na, ir nepamirškite paragauti falafelių, labai seno arabų kraštų patiekalo, bei užsigardžiuoti fateer – pyragu iš plonyčių filo tešlos lakštų.

Anot legendos, pirmasis toks buvo iškeptas faraonui ir įdarytas medumi, riešutais ir vaisiais.

„Novaturas” primena, kad noras keliauti žmogui įgimtas, tereikia pažadinti po žiemos apsnūdusį atostogeną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius